x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Πειραιώς Σεραφείμ: «O κόσμος πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο»

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου ιερούργησε σήμερα, Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Κατά την διάρκεια του κηρύγματός του ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στο βίο του Αγίου Δημητρίου – μεταξύ άλλων – έκανε λόγο για την οικογένειά του, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είχε μία αγία οικογένεια. Είχε έναν πατέρα και μία μάνα που, πραγματικά, ήταν κοινωνοί τη θείας ζωής και της θείας αληθείας. Είχαν μία κατ’ οίκον Εκκλησία σε εκείνα τα σκληρά, τα πέτρινα χρόνια των ρωμαϊκών διωγμών και είχαν ενσταλάξει στο παιδί τους τα ζώπυρα της πίστεως».

«Η οικογένεια είναι το κύτταρο το ιερό από το οποίο πηγάζει η ανθρώπινη ποιότητα», υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος, τονίζοντας πως «οι γονείς του Αγίου Δημητρίου χάρισαν στο παιδί τους το μείζον.

«Σήμερα πολλοί γονείς αγωνίζονται να προσφέρουν στα παιδιά τους» πράγματα που «δεν προσφέρουν τη στοχοθεσία του αληθινού ανθρώπου», σημείωσε.

Σε άλλο σημείο του κηρύγματός του ο Σεβασμιώτατος ανέφερε πως σήμερα «τιμούμε τον μάρτυρα εκείνον ο οποίος διαχρονικά εμπνέει και οδηγεί» και μιλώντας για την σημερινή κατάσταση και πραγματικότητα, τόνισε πως «είμαστε όλοι περίλυποι και κατώδυνοι», γιατί «βλέπουμε την έκπτωση της ζωής μας, βλέπουμε την τραγωδία που εξελίσσεται με γεωμετρική πρόοδο».

«Βαλθήκαμε να ενσταλλάξουμε στα παιδιά μας το δηλητήριο της πνευματικής απομειώσεως», επεσήμανε, συμπληρώνοντας παράλληλα πως η «ευθύνη μας είναι μεγάλη, τεράστια και δεν υπάρχει δικαιολογία σε κανέναν μας».

«Έρχεται σήμερα ο Μάρτυς του Χριστού, με το μαρτύριο και το αίμα του να μας κηρύξει αφύπνιση και πνευματική έγερση, γιατί ο κόσμος πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο», είπε, ολοκληρώνοντας το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος και υπογραμμίζοντας πως «χρειάζεται επιστροφή στα ζώπυρα της πίστεως» γιατί «ο αγώνας είναι πολύς και ουσιώδης» και ευχήθηκε «η μνήμη του Αγίου Δημητρίου να εμπνεύσει όλους μας για να προσδώσουμε στην νέα διάδοχη γενιά τα ζώπυρα της αληθείας και να αποβούν και αυτά ήρωες της ζωής, του αγώνος του πνευματικού και της αληθείας».

Νωρίτερα, κατά την Ακολουθία του Όρθρου, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε αναγνώστη τον Φοιτητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ.Κωνσταντίνο Νικολαΐδη.

Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού με την ευκαιρία αποπερατώσεως του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού, το οποίο με την ανέγερση του υπερσύγχρονου Συνεδριακού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς παραδόθηκε σε πλήρη λειτουργία.



e-genius.gr ...intelligent web software