x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Άγιος Δημήτριος: Πολλά τα διδάγματα του

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε σήμερα, Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022 η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτη στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό στον Άνω Κορυδαλλό.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Νικόλαο Κρασσά, τους συνεφημερίους του π. Παύλο Δαγαλάκη και π. Απόστολο Σπανό και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος καθιέρωσε τον νέο Άμβωνα του Ιερού Ναού, ο οποίος προέρχεται από δωρεές των πιστών ενοριτών.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο και το μαρτυριο του Αγίου Δημητρίου.

"Ένας λαμπρός μάρτυρας, μεγαλομάρτυρας των διωγμών των πρώτων αιώνων, υπήρξε ο περιώνυμος και λαοφιλέστατος Δημήτριος ο μυροβλήτης, το θρέμμα της Θεσσαλονίκης και καύχημα της οικουμένης" - ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Σε άλλο σημείο ο κ. Αλέξιος πρόσθεσε: "Στις πρεσβείες του Αγίου Δημητρίου αποδίδεται η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τον τουρκικό ζυγό το 1912, οπόταν τα ελληνικά στρατεύματα μπήκαν στην πόλη κατά την ημέρα της μνήμης του. Αναρίθμητα είναι ακόμη τα θαύματα, που τέλεσε ανά τους αιώνες και τελεί μέχρι σήμερα ο Άγιος Δημήτριος".

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε: "Οι πανηγύρεις των αγίων μας τελούνται, όχι μόνο για να τους δοξολογούμε κατά χρέος, αλλά και για να λαμβάνουμε παραδείγματα τρόπου ζωής, που εφάρμοσαν οι άγιοι, ώστε κι εμείς, να αγωνιζόμαστε να τους μιμούμαστε στο κατά δύναμη. Και ο μεγάλος του Χριστού αριστέας Δημήτριος πολλά έχει να μας διδάξει, να μας παραδειγματίσει".

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Νικόλαο Κρασσά για το πνευματικό έργο στην ενορία και για τον εξωραϊσμό του Ναού, ενώ ακόμα ευχαρίστησε τον κ. Αντώνη Βάιλα και την σύζυγό του για την αγιογράφηση του Ναού.

Τέλος να σημειωθεί ότι στην Θεία Λειτουργία παρέστη ο Δήμαρχος Κορυδαλλού κ. Νικόλαος Χουρσαλάς, Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, μαθητές και μαθήτριες του 9ου Δημοτικού Σχολείου.

ΠΗΓΗ: romfea.gr



e-genius.gr ...intelligent web software