x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Πότε ενεργεί ο Θεός;

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Την Κυριακή Στ’ Λουκά, 23 Οκτωβρίου 2022, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και προέστη της Θείας Λειτουργίας, στον Ιερό Ναό Αγίου Νεοφύτου Ανθουπόλεως.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Πρωτοπρεσβύτερος Ανδρέας Σπυρίδης, προϊστάμενος του Ναού, ο Πρεσβύτερος Αντώνιος Ντανιλίν, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Φιλούμενος.

Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στην ερμηνεία της Ευαγγελικής περικοπής: «στη θαυματουργική επέμβαση του Κυρίου με τη θεραπεία του δαιμονιζομένου στη χώρα των Γαδαρηνών, αναφέρεται η σημερινή Ευαγγελική περικοπή.

Ο Κύριος, λοιπόν, μαζί με τους μαθητές του κατέπλευσε με πλοιάριο απέναντι από τη Γαλιλαία, ανατολικά, στην χώρα των Γεργεσηνών. Οι άνθρωποι εκεί έκτρεφαν χοίρους, κάτι που σύμφωνα με το Μωσαϊκό νόμο απαγορευόταν. Μόλις λοιπόν ο Χριστός, βγήκε από το πλοίο, βρέθηκε σ’ ένα φρικώδες θέαμα. Αντίκρυσε το δαιμονιζόμενο νέο, που για πολλά χρόνια βασανιζόταν από τον διάβολο».

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Ταμασού επεσήμανε πως η σημερινή Ευαγγελική περικοπή μας αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να αντισταθεί στο θέλημα του Θεού, ούτε αυτές οι δυνάμεις του κακού.

Ο Χριστός επέτρεψε να γίνει, όπως ζήτησε το δαιμόνιο, οικονομώντας τα πράγματα για τη σωτηρία του ανθρώπου.

Πρωτίστως, για τον δαιμονιζόμενο, που έλαβε τη θεραπεία του και έπειτα για όλη την χώρα των Γεργεσηνών, που ελευθερώθηκε από τα δαιμονικά πνεύματα.

Την κατάλληλη ώρα, πάντα προς το συμφέρον της ψυχής, ενεργεί ο Θεός και χαρίζει το ποθούμενο.

Και εκεί που παρατείνει την παιδαγωγία και θεωρούμε πως δεν ανταποκρίνεται στις αιτήσεις μας, μας χαρίζει την εσωτερική δύναμη της υπομονής και πλουτίζει τον αγωνιζόμενο πιστό με τα χαρίσματα του Παναγίου Πνεύματος, τα οποία αξίζουν πολύ περισσότερο από κάθε άλλη ανθρώπινη θεραπεία».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος τίμησε τον Προϊστάμενο του Ναού, Πρωτοπρεσβύτερο Ανδρέα Σπυρίδη, για τη συμπλήρωση 30 ετών ιωβηλαίου ιερατικής διακονίας του, δωρίζοντάς του επιστήθιο σταυρό.

Στην αντιφώνησή του, ο τιμώμενος ιερεύς εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Πανιερώτατο για την αγαστή συνεργασία που είχαν τα 15 χρόνια από την ανασύσταση της Μητροπόλεως Ταμασού, δωρίζοντάς του ένα επιγονάτιο.

Ακολούθησε η τέλεση των μνημοσύνων.

ΠΗΓΗ: romfea.gr



e-genius.gr ...intelligent web software