x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Μητροπολίτης Ρωσικής Εκκλησίας: «Σταματήστε» τώρα τον πόλεμο

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο Μητροπολίτης Ντουμπνά Ιωάννης, σε δήλωση που υπέγραψαν οι ιεράρχες της Αρχιεπισκοπής των Ορθοδόξων Εκκλησιών της Ρωσικής Παράδοσης στη Δυτική Ευρώπη, εξέφρασε «βαθιά ανησυχία» αναφορικά με τα λόγια του κηρύγματος του Πατριάρχη Κύριλλου. Το κείμενο της διακήρυξης δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Αρχιεπισκοπής.

Ο επίσκοπος εξήγησε ότι η αναφορά γινόταν σε ένα κήρυγμα που μιλούσε για «μια μεταφυσική πάλη για το δικαίωμα να σταθεί κανείς στο πλευρό του φωτός, στο πλευρό της αλήθειας του Θεού» και έτσι δικαιολογούσε τη στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία.

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Ιωάννης απηύθυνε έκκληση στον επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και τον προέτρεψε να «κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να βάλει τέλος σε αυτόν τον τρομερό πόλεμο που διχάζει τον κόσμο και σπέρνει θάνατο και καταστροφή».

Η δήλωση αναφέρεται επίσης σε ένα κήρυγμα στο οποίο ο Πατριάρχης Κύριλλος είπε ότι «αν κάποιος παραμείνει πιστός στο κάλεσμά του και πεθάνει ενώ εκτελεί το στρατιωτικό του καθήκον, αναμφίβολα κάνει πράξη που ισοδυναμεί με θυσία… και αυτή η θυσία ξεπλένει όλες τις αμαρτίες που άνθρωπος έχει διαπράξει» (κήρυγμα της 25ης Σεπτεμβρίου 2022).

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Ντούμπνα, αυτά τα λόγια του Προκαθήμενου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας έγιναν δεκτά με μεγάλο πόνο και σύγχυση.

Όπως αναφέρεται, η Αρχιεπισκοπή των Ορθοδόξων Εκκλησιών της Ρωσικής Παράδοσης στη Δυτική Ευρώπη κάλεσε τον Πατριάρχη Κύριλλο να καταδικάσει τον πόλεμ

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software