x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

«Η Εκκλησία βγήκε από τις κατακόμβες για να επιστρέψει ξανά εκεί»

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο Αρχιεπίσκοπος Βίκτορ της Μπαρίσιβκα της κανονικής Ουκρανικής Ορθόδοξης εκκλησίας σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών στα υπόγεια της Λαύρας του Σβιατογίρσκ, οι αδελφοί πρόσφυγες προσεύχονταν με μεγαλύτερη θέρμη από κάθε άλλη φορά .

Μιλώντας για τη ζωή των αδελφών προσφύγων στη Λαύρας του Σβιατογίρσκ, κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών, ο Αρχιεπίσκοπος Βίκτορ σημείωσε ότι οι κακουχίες, που είχαν υπομείνει, τους έδεσαν με το μοναστήρι. 

«Υπήρξε μια εποχή που τίποτα, ούτε καν νερό, δεν μπορούσε να παραδοθεί στη Λαύρα. Τότε όλοι ανησύχησαν πολύ. Ο ιερός αρχιμανδρίτης της Λαύρας, Μητροπολίτης Ντονιέτσκ και Μαριούπολης Ιλαρίωνας απλώς έκλαψε, γιατί στο Ντονμπάς εδώ και τρεις δεκαετίες, τα έχτισε όλα με τη βοήθεια του Θεού – τη Λαύρα, τους ναούς. Πώς ήταν για αυτόν να δει αυτά τα ιερά, που χτίστηκαν με τον ιδρώτα και το αίμα των ανθρώπων για να δοξάσουν το όνομα του Θεού, κατεστραμμένα από οβίδες; ,Έχουμε μεταφέρει στη Λαύρα τα πιο απαραίτητα για να στηρίξουμε όχι μόνο τους αδελφούς μας, αλλά και τους εκτοπισμένους που εδρεύουν εκεί», λέει ο Αρχιεπίσκοπος.
 
Σύμφωνα με τον ιεράρχη, πολλοί πρόσφυγες, που κατέφυγαν στο μοναστήρι από τη φρίκη του πολέμου, δεν θέλουν να φύγουν από εκεί, γιατί η Λαύρα έγινε το καταφύγιό τους, γιατί εκεί βρήκαν καταφύγιο στην πιο τρομερή στιγμή της ζωής τους. 

«Πέρασαν τις πιο δύσκολες στιγμές τους εδώ, υπό την προστασία της Μητέρας του Θεού, με την προσευχή στα χείλη τους. Ακόμα κι αν η προσευχή δεν ήταν στο ναό, ακόμα και στα κελάρια, ήταν η πιο ειλικρινής προσευχή που είχαν κάνει στη ζωή τους. Υπάρχει μια πεποίθηση ότι η Εκκλησία βγήκε από τις κατακόμβες, και μπορεί να καταλήξει ξανά στις κατακόμβες», πρόσθεσε ο ιεράρχης.


e-genius.gr ...intelligent web software