x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Νέος αμερικανοουκρανικός δάκτυλος στην εκκλησία της Κύπρου

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ
Την ώρα που η κυπριακή εκκλησία εμφανίζεται διχασμένη για τη νέα εκκλησία της Ουκρανίας, επίσκεψη πραγματοποίησε στη Μεγαλόνησο, εκπρόσωπος της ουκρανικής πλευράς. 

Αν και τέσσερις μητροπολίτες της Ιεράς Συνόδου της Κυπριακής εκκλησίας, αρνούνται να αναγνωρίσουν την εκκλησία που αποκαλείται σχισματική από το μισό Ορθόδοξο κόσμο, ο μερικώς αναγνωρισμένος επίσκοπος Συμεών, μετέφερε αίτημα της ουκρανικής διασποράς που ζει στην Κύπρο για «να προωθηθεί η εφαρμογή πνευματικής φροντίδας για τους Ουκρανούς στην Κύπρο από τον ουκρανόφωνο κλήρο».

«Κατά τη διάρκεια της περαιτέρω συνομιλίας συζητήθηκαν προϋποθέσεις και τρόποι κάλυψης των πνευματικών αναγκών της ουκρανικής διασποράς στο νησί, καθώς και περαιτέρω ανάπτυξη των δεσμών μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών της Κύπρου και της Ουκρανίας. Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά την πνευματική του υποστήριξη στην Ουκρανική εκκλησία και σε ολόκληρο τον ουκρανικό λαό», ανέφερε η νέα εκκλησία της Ουκρανίας.

Η Ιερά Σύνοδος της κυπριακής εκκλησίας έχει αναγνωρίσει τη νέα εκκλησία της Ουκρανίας παρά τις διαφωνίες που εξακολουθούν να υφίστανται σε υψηλά και χαμηλά επίπεδα της ιεραρχίας.
 
Όμως η Νέα Τάξη Πραγμάτων που εκπορεύεται από τους Αμερικανούς επιθυμεί την πλήρη υποταγή της κυπριακής εκκλησίας όπως και κάθε άλλης εκκλησίας σε συγκεκριμένα κελεύσματα. 
 
Το δόγμα είναι ένα: απομάκρυνση από τη Ρωσία και από οποιαδήποτε άλλη εκκλησία σχετίζεται με αυτή.
 
Αν καμφθούν και οι τελευταίες αντιστάσεις των Κυπρίων η «εκκλησία των αμερικανών» όπως έχει αποκληθεί από ορισμένους η νέα ουκρανική εκκλησία , θα κερδίσει μια κίνηση στη γεωπολιτική σκακιέρα.
 
Κανείς δεν ξεχνά ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έδωσε το αυτοκέφαλο στην Ουκρανία, με αμερικανικές ευλογίες.


e-genius.gr ...intelligent web software