x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Σερβική ορθόδοξη απάντηση στη ΝΤΠ με δεκάδες χιλιάδες πιστούς: «Στηρίζουμε το θεσμό της οικογένειας»

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Μια απάντηση σε όσους θέλουν να επιβάλλουν τα πρότυπα της Νέας Τάξης Πραγμάτων που προωθεί τα pride και την ομοφυλοφιλία ως κύρια στάση ζωής, έδωσε η εκκλησία της Σερβίας.

 
Μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες πιστούς, ο Σέρβος Πατριάρχης Πορφύριος, πραγματοποίησε δημόσια προσευχή για την ευλογία των γάμων και των οικογενειών μπροστά στον καθεδρικό ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι.

Απευθυνόμενος στους πιστούς, ο Σέρβος Πατριάρχης σημείωσε ότι η Εκκλησία δεν επέβαλε ποτέ κανέναν τρόπο ζωής στους άλλους, αλλά είναι επίσης ενάντια σε όποιον από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου έρχεται και επιβάλλει τις αξίες του, την άποψή του για τον κόσμο και τη ζωή.

«Η οικογένεια είναι ένας από τους καρπούς του γάμου μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Αλλά όταν δεν υπάρχουν παιδιά στο γάμο, όταν είναι θέλημα Θεού, ο γάμος σε καμία περίπτωση δεν χάνει την πληρότητα και το νόημά του, γιατί ο πιο σημαντικός στόχος παραμένει», είπε ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας.

Ο επικεφαλής της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας τόνισε επίσης ότι αφού οι Ορθόδοξοι ζουν σύμφωνα με τους Ευαγγελικούς νόμους, δεν αποδέχονται την «ιδεολογία» των ΛΟΑΤΚΙ.

«Είμαστε ενάντια στο Europride καθεαυτό, γιατί είναι προφανές ότι <... > στόχος τους είναι να αλλάξουν την κοινωνία μας, τις αξίες μας, τον τρόπο ζωής μας», κατέστησε σαφές ο Σέρβος Πατριάρχης.

Παράλληλα, περιέγραψε τον αγώνα για τις παραδοσιακές αξίες στη δημοκρατία ως ένα είδος σταυροφορίας, προσθέτοντας ότι μόνο ο σταυρός, το Ευαγγέλιο, η προσευχή και η δίκαιη ζωή μπορούν να νικήσουν τις ξένες «αξίες».

Υπενθυμίζεται ότι ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας χαρακτήρισε δίκαιη την κυβερνητική απόφαση για την ακύρωση της πορείας των ομοφυλοφίλων στο Βελιγράδι, καθώς μια τέτοια πορεία  έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το σύστημα αξιών της πλειονότητας του λαού.


e-genius.gr ...intelligent web software