x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Σερβία: Διαδήλωση χιλιάδων Ορθοδόξων κατά των γκέι παρελάσεων

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ
Χιλιάδες πιστοί διαδήλωσαν ενάντια στην σχεδιαζόμενη παρέλαση των ομοφυλοφίλων στο Βελιγράδι.
 
Η μαζική διαδήλωση διεξήχθη την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου υπέρ των παραδοσιακών αξιών που οργανώθηκε από ορθόδοξους χριστιανούς ακτιβιστές και πατριωτικά κόμματα.
 
Πέτρα του σκανδάλου ήταν το Gay Pride που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 18 Σεπτεμβρίου, ωστόσο η πορεία διαμαρτυρίας αποσιωπήθηκε από την πλειονότητα των δυτικών ΜΜΕ.

«Για την υπεράσπιση της Σερβίας, της οικογένειας, των παιδιών, των σχολείων και των ιερών απέναντι στην εξαγγελθείσα ταπείνωση που μας επιβάλλεται επιθετικά από εγχώριους και παγκόσμιους LGBT ακτιβιστές. Ας παρελάσουμε και ας προσευχηθούμε ως εκκλησιαστικό λαϊκό συμβούλιο για την υπεράσπιση της Σερβίας κάτω από το λάβαρο του Αγίου Σάββα», έγραφαν τα φυλλάδια για συμμετοχή στην πορεία.

Οι διαδηλωτές φώναζαν: «Δεν θα επιτρέψουμε μια γκέι παρέλαση και δυτική κατοχή», «Δεν θα εγκαταλείψουμε τα ιερά» και «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας».
 
Στη δράση συμμετείχαν άνθρωποι όλων των ηλικιών, με πολλούς κληρικούς να συμμετέχουν στην εκδήλωση, ενώ οι διαδηλωτές έφεραν σερβικές σημαίες, σταυρούς και εικόνες. 
 
Η πομπή πέρασε μπροστά από την κατοικία του Σερβικού Πατριαρχείου στο Βελιγράδι και κατέληξε μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Μάρκου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι κατανοεί τη θέση της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ενώ σημείωσε ότι δεν έχει ακόμη εκδοθεί επίσημη άδεια για την παρέλαση των γκέι.


e-genius.gr ...intelligent web software