x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

«Η δύναμη, η δόξα και η λογική δεν είναι αιώνιες, μόνο η πίστη μπορεί να σώσει»

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ
Στη φλεγόμενη Ουκρανία, ο Μητροπολίτης  Αντώνιος προέτρεψε τους πιστούς να εμπλουτίσουν την πίστη τους με καλές πράξεις για να οδηγήσουν την ψυχή στη σωτηρία.

Στο κήρυγμά του κατά τη Θεία Λειτουργία, ο Μητροπολίτης  Αντώνιος υπενθύμισε ότι δεν είναι ούτε η δύναμη, ούτε ο λόγος, αλλά μόνο η πίστη που μπορεί να σώσει τους πιστούς.

Σύμφωνα με τον ιεράρχη, ο λόγος δεν μπορεί να σώσει, γιατί είναι λογικός και αντιλαμβάνεται μόνο ό,τι μπορεί να αποδειχθεί επιστημονικά.

«Η δύναμη και η δόξα είναι μόνιμα μεγέθη, σήμερα είναι και αύριο δεν είναι. <...> Η πίστη είναι αυτή η δύναμη που υπάρχει στον καθένα μας, σε κάθε άτομο. Αλλά μόνο η πίστη, πραγματικά, ως συγκέντρωση όλων των ανθρώπινων δυνάμεων στον Θεό δίνει το αποτέλεσμα – τη σωτηρία», είπε ο ιεράρχης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Ο Μητροπολίτης Αντώνιος υπενθύμισε επίσης στους πιστούς ότι, σύμφωνα με παραδείγματα από την ιστορία της ΕΣΣΔ, η πίστη μπορεί να κατευθυνθεί σε άλλη σφαίρα για να γεμίσει το κενό στις ανθρώπινες ψυχές. Στη σοβιετική εποχή, οι αρχές, θέλοντας να καλύψουν αυτό ακριβώς το κενό, επινόησαν την ιδεολογία του κομμουνισμού, αλλά αυτό οδήγησε στην καταστροφή.

«Μόνο η αληθινή πίστη, που είναι γεμάτη με τη χάρη του Θεού, μπορεί να οδηγήσει έναν άνθρωπο στη ζωή. Αν γεμίσουμε αυτή τη δύναμη της πίστης με κάτι άλλο, θα καταλήξουμε σε αδιέξοδο. Γιατί μόνο ο Θεός, ως απόλυτη αγάπη , μπορεί να γεμίσει το κενό που υπάρχει στον άνθρωπο», είπε ο Σεβασμιώτατος, τονίζοντας ότι η πίστη ξεκινά όταν κάποιος ξεχνά τον εαυτό του.

Σίγουρα, υπάρχει αμαρτία που ενσταλάζει τους σπόρους της αμφιβολίας και της έλλειψης πίστης στο μυαλό ενός ατόμου, αλλά μέσω της δύναμης της πίστης ο άνθρωπος αντιμετωπίζει και αυτές τις δοκιμασίες.

«Μόνο όταν ο άνθρωπος εμπιστεύεται και στον Θεό και στην Εκκλησία, τότε γεμίζει με τη δύναμη που ονομάζουμε πίστη με αυτή που μας δίνει ζωή», είπε ο Μητροπολίτης Αντώνιος.

Την ίδια στιγμή προτρέπει τον κάθε άνθρωπο να εμπλουτίσει την πίστη του με καλές πράξεις, τον αγώνα ενάντια στα πάθη και τις κακίες, μέσω της καθημερινής υπηρεσίας προς τους άλλους.


e-genius.gr ...intelligent web software