x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Βέτο από 407 Έλληνες Ορθοδόξους στην επίσκεψη του Επιφάνιου

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ
Ξεκίνησαν οι πρώτες αντιδράσεις για την επικείμενη επίσκεψη του μητροπολίτη Επιφάνιου στην Ελλάδα, σχεδόν αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της επίσκεψης.
 
Ειδικότερα , 407 πιστοί της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος απηύθυναν επιστολή προς τον Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, Στέφανο ζητώντας να μην προσκαλέσει τον Επιφάνιο Ντουμένκο και να μην συναναστραφούν μαζί του.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο Επιφάνιος είναι το «κόκκινο πανί» για το μισό ορθόδοξο κόσμο, αφού ακόμα και σήμερα δεν έχει αναγνωριστεί από αρκετές ορθόδοξες εκκλησίες. 
 
Παρά το γεγονός ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος του χορήγησε τόμο αυτοκεφαλίας πριν από τρια χρόνια, αρκετοί στην παγκόσμια Ορθοδοξία θεωρούν ότι εμπλέκεται σε εκκλησιαστική δικαιοδοσία της Ρωσίας.
 
Έτσι λοιπόν οι Έλληνες πιστοί στη Θάσο, αφού έμαθαν ότι ο Επιφάνιος ενδέχεται να λειτουργήσει στο νησί της Θάσου τον Σεπτέμβριο μαζί με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον κυβερνώντα Μητροπολίτη τους, συγκέντρωσαν υπογραφές για να αποτρέψουν την επίσκεψη του επικεφαλής της «σχισματικής» ορθόδοξης εκκλησίας της Ουκρανίας.

«Με χαρά πληροφορηθήκαμε ότι η Ιερά Σύνοδος της Ελληνικής Εκκλησίας καθιέρωσε τον μήνα Σεπτέμβριο για τον εορτασμό της Συνάξεως των Αγίων της νήσου Θάσου. Πληροφορηθήκαμε επίσης ότι στον πρώτο εορτασμό αυτής της εορτής θα προσέλθουν και ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος», γράφουν πιστοί.

Την ίδια στιγμή προσθέτουν ότι «πριν από λίγες μέρες, όμως, η αγαλλίασή μας μετατράπηκε σε λύπη, όταν εμφανίστηκαν αναφορές ότι στη γιορτή αυτή θα παρευρέθηκε ο σχισματικός ψευδοεπίσκοπος Κιέβου Επιφάνιος, ο οποίος είναι λαϊκός με άμφια». Οι λαϊκοί γράφουν ότι η δομή του Ντουμένκο αποτελείται από «αυτοχειροτονούμενους σχισματικούς», που δεν εχουν αναγνωριστεί από τις 10 εκ των 14 Ορθοδόξων εκκλησιών.

 «Δυστυχώς, όχι μόνο δεν διαψεύσατε αυτές τις αναφορές, αλλά, αντιθέτως, επιβεβαιώσατε την επίσκεψη των διατριβών εκλεκτών προσκεκλημένων και του λεγόμενου Επισκόπου Κιέβου κ. Επιφάνιου και μας στενοχωρήσατε πολύ με την επιλογή σας».
 
Μεταξύ άλλων προσθέτουν:
 
«Οι φιλοδοξίες και οι φιλοδοξίες τρίτων (για παράδειγμα, πολιτικών, διπλωματών και εκκλησιαστικών ηγετών) πρέπει να προσβάλλουν τον Σεβασμιώτατο και να εξοργίζουν τους πιστούς; … Νομίζουμε ότι μια τέτοια ενέργεια προσβάλλει και τον Τριαδικό και έναν Αληθινό Θεό, και εσάς ως Αρχιερέα, καθώς και εμάς ως πιστούς», γράφουν οι λαϊκοί της μητροπόλεως και καλούν τον Μητροπολίτη Στέφανο «να αντισταθεί σε όλους όσους το συνέλαβαν. Απαράδεκτη ενέργεια».

Παράλληλα η συγκεκριμένη ομάδα των πιστών της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος σημειώνουν ότι θα συνεχίσουν να συλλέγουν υπογραφές μέχρι να βεβαιωθούν ότι αποσύρεται η πρόσκληση στον Επιφάνιο.


e-genius.gr ...intelligent web software