x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Αμερικανός καρδιολόγος προειδοποιεί: Συνεχής και αυξημένος κίνδυνος μυοκαρδίτιδας – περικαρδίτιδας

| Συνωμοσία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο Αμερικανός καρδιολόγος Sanjay Verma έχει διαγνώσει πολύ περισσότερα καρδιακά προβλήματα από τότε που τέθηκαν σε κυκλοφορία τα εμβόλια

«Σοβαρά προβληματική» χαρακτηρίζει γνωστός καρδιολόγος μελέτη που χρηματοδοτήθηκε από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) που υποδηλώνει πιθανούς κινδύνους εμφάνισης μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας μετά τη λήψη εμβολίου για τον Covid.

Η πρόσφατη μελέτη του FDA που δημοσιεύθηκε στις 11 Ιουνίου 2022, χρησιμοποίησε βάσεις δεδομένων ασφάλισης υγείας για τον εντοπισμό νοσηλειών μυοκαρδίτιδας ή περικαρδίτιδας που συμβαίνουν σε άτομα ηλικίας 18 έως 64 ετών, 1 έως 7 ημέρες μετά το εμβόλιο Pfizer ή Moderna.

Οι συγγραφείς της μελέτης διαπίστωσαν ότι αν και μόνο το 12 έως 14% των ατόμων που εξετάστηκαν ήταν 18 έως 25 ετών, το 33 έως 42% των περιστατικών μυοκαρδίτιδας ή περικαρδίτιδας εμφανίστηκαν σε άτομα αυτής της ηλικιακής ομάδας, υποδηλώνοντας ότι αυτή η ηλικιακή ομάδα μπορεί να συνδέεται με αυτές τις ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου.
«Αυτά τα αποτελέσματα δεν υποδεικνύουν στατιστικά σημαντική διαφορά κινδύνου μεταξύ του mRNA-1273 (το εμβόλιο Moderna) και του BNT162b2 (το εμβόλιο Pfizer), αλλά δεν πρέπει να αποκλειστεί ότι μπορεί να υπάρχει διαφορά», έγραψαν οι συγγραφείς στη μελέτη.

 

Αυξημένος κίνδυνος

Ωστόσο, ο καρδιολόγος Sanjay Verma είπε στους The Epoch Times ότι η μελέτη «χρησιμοποιώντας ένα όριο 7 ημερών για κλινικά τελικά σημεία» για συμβάντα μυοκαρδίτιδας ή περικαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό ήταν «σοβαρά προβληματική».
Ο Verma έχει διαγνώσει πολύ περισσότερα καρδιακά προβλήματα από τότε που τέθηκαν σε κυκλοφορία τα εμβόλια.
«Συνεχής αυξημένος κίνδυνος (μυοκαρδίτιδας ή περικαρδίτιδας)» διαπιστώθηκε από τις Εκθέσεις (MMWR) των Κέντρων Νόσων και Πρόληψης (CDC) «ακόμη και 21 ημέρες μετά τον εμβολιασμό», είπε ο Verma στους Epoch Times.
Εξηγώντας ότι η πρωτεΐνη αιχμής έχει βρεθεί στην κυκλοφορία του αίματος ακόμη και τέσσερις μήνες μετά το εμβόλιο «δεν υπάρχει ιατρική δικαιολογία για διακοπή 7 ή 21 ημερών», σημείωσε.

Η βρετανική μελέτη

Επιπλέον, μια βρετανική μελέτη με επικεφαλής ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης διαπίστωσε «συνεχή αυξημένο κίνδυνο μυοκαρδίτιδας μετά την αναμνηστική δόση».
Η Verma επεσήμανε περαιτέρω ζητήματα στη μελέτη, δηλώνοντας ότι δεν περιλαμβάνει τους νέους ηλικίας 12 έως 17 ετών, «οι οποίοι αποτελούν την κατηγορία υψηλότερου κινδύνου».
Η ίδια έκθεση των CDC διαπίστωσε επίσης ότι η κατηγορία ηλικίας 12 έως 17 ετών έχει «2 έως 3 φορές αυξημένη επίπτωση σε σύγκριση με την αντίστοιχη ηλικίας 18 έως 29 ετών», εξήγησε ο γιατρός.
Μετά τη δεύτερη δόση, οι άνδρες ηλικίας 12 έως 17 ετών είχαν συχνότητα 22,0 έως 35,9 περιστατικών μυοκαρδίτιδας ή περικαρδίτιδας από 100.000 σε σύγκριση με άνδρες ηλικίας 18 έως 29 ετών που είχαν επίπτωση 6,5 έως 15 στις 100.000, αποδεικνύοντας ότι οι έφηβοι, έχουν υψηλότερο κίνδυνο από τους ενήλικες.

 

Υποεκτίμηση κινδύνου

Ο Verma πρόσθεσε επίσης ότι «η μελέτη δεν λαμβάνει υπόψη εκείνους που μπορεί να έχουν πεθάνει πριν από τη νοσηλεία», οι οποίοι δεν θα «περιλαμβάνονταν στη βάση δεδομένων».

Ωστόσο, ο καρδιολόγος σημείωσε μια «τεράστια βελτίωση» στη μελέτη για τη χρήση βάσεων δεδομένων ασφάλισης υγείας σε σύγκριση με προηγούμενες μελέτες του FDA που βασίζονταν αποκλειστικά στο σύστημα αναφοράς ανεπιθύμητων ενεργειών του εμβολίου (VAERS), το οποίο πιθανότατα θα είχε ως αποτέλεσμα χαμηλότερη συχνότητα περιπτώσεων.
«Συνολικά, τα ευρήματα της μελέτης είναι ενδιαφέροντα, αλλά οι παραπάνω περιορισμοί πιθανότατα οδηγούν σε σημαντική υποεκτίμηση του πραγματικού κινδύνου μυοκαρδίτιδας ή περικαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό κατά του Covid», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Η δημόσια ασφάλεια και η φαρμακοεπαγρύπνηση μετά τη διάθεση των εμβολίων στην αγορά δικαιολογούν πιο ισχυρή ενεργό διαχρονική παρακολούθηση για να διασφαλιστεί η ενημερωμένη συναίνεση και η κατάλληλη συμβουλευτική διαστρωμάτωσης κινδύνου», κατέληξε ο Αμερικανός καρδιολόγος.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software