x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Kraken: Φτάνουμε στο τέλος μιας πανδημίας ή στην αρχή μιας άλλης;

| Συνωμοσία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Την ώρα που ο πιο επίφοβος απόγονος της μετάλλαξης Ομικρον, η Kraken, φθάνει εξασθενημένη στην Ευρώπη, πολλοί επιστήμονες φαίνεται να ανησυχούν για το τι μπορεί να έρθει μετά και όχι κατ΄ανάγκη από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Οι τεχνικές λεπτομέρειες για την Kraken αναλύονται σε μια προσπάθεια να φωτιστεί το εύρος μολυσματικότητας του γονιδιώματός της, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αναδύθηκε και πολύ περισσότερο η ευκολία εξάπλωσής της.

Ομως τον τελευταίο καιρό η Kraken δείχνει λιγότερο ορεξάτη σε ευρωπαϊκό έδαφος απ΄ότι στην επικράτεια των ΗΠΑ και σίγουρα ο λόγος δεν είναι η κούραση από τον διάπλου του Ατλαντικού.

 

Διάψευση

Ολα δείχνουν κατά πολλούς ειδικούς, πως τόσο το  -πιθανό – πέρασμα του ιού σε ενδημική φάση, όσο και η έξαρση των εποχικών ιώσεων, σε συνδυασμό με τον ήπιο ευρωπαϊκό χειμώνα, επιτρέπουν μεν στην Kraken να εξαπλωθεί όχι όμως και με τα αποτελέσματα που αρχικά πολλοί φοβούνταν.

Ωστόσο, κανείς δεν αποκλείει η Kraken να είναι η καταγωγική αφετηρία μίας νέας μετάλλαξης που θα αναθερμάνει τον ενδιαφέρον του κόσμου για τα νέας γενιάς εμβόλια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ανδρέα Αμον, διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, ECDC,  σημείωσε πως προς το παρόν η Kraken, κινείται σε χαμηλά επίπεδα εντός της ΕΕ. Παρ’ όλα αυτά, είπε, είναι πιθανό να επικρατήσει τους επόμενους μήνες.

Το ερώτημα

Πολλοί επιστήμονες, μεταξύ τους κάποιοι που εργάζονται στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, εκτιμούν για την Kraken ότι είναι πιο μεταδοτική και εξαπλώνεται ταχύτερα από τις προηγούμενες, αλλά δεν είναι πιο επικίνδυνη.

Μεταξύ 22 Οκτωβρίου 2022 και 11 Ιανουαρίου 2023 είχαν ανιχνευθεί κρούσματα της συγκεκριμένης υποπαραλλαγής σε 38 χώρες. Τα περισσότερα στις ΗΠΑ (82%), στη Βρετανία (6%) και στη Δανία (2%).

Σε όλα τα παγκόσμια forum, συζητιέται ένα ερώτημα: Περνάει ο κορωνοϊός σε ενδημική φάση και όσα ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια τα ξεχνάμε; Η πλέον βρισκόμαστε στην αρχή μιας καινούργιας εποχής, όπου στο πλαίσιο της πολύ έντονης κλιματικής αλλαγής, θα αναδυθούν νέα παθογόνα με επιπλοκές στην Υγεία πολύ διαφορετικές απ΄ότι είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα;».

Το μετά

Η φαινομενική αδυναμία της Kraken να προκαλέσει βαριά νόσηση, όπως τα πρώτα πανδημικά κύματα, είναι το κερασάκι στην τούρτα.

Σημαντικότερα δεδομένα που σχετίζονται με την υποβάθμιση των συστημάτων Υγείας, τις αισθητές χωρο-χρονικές διακυμάνσεις της κλιματικής αλλαγής, την παγιωμένη άρνηση μεγάλης μερίδας του κόσμου να στραφεί στα νέα γενιάς εμβόλια αλλά και της αδυναμίας κατανόησης του γιατί οι ιοί γίνονται ολοένα και πιο απειλητικοί για την ανθρωπότητα…

Συνθέτουν τις συνθήκες για την μετά-Kraken περίοδο, που κανείς δεν μπορεί να σκιαγραφήσει.

TAGS:

elora.gr - Ταυτότητα

Ιδιοκτήτρια εταιρεία: M.V. PRESS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΤΑΙΡΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ
Διακριτικός τίτλος: M.V. PRESS
Έδρα: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 299, ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΚ 17236, ΑΦΜ 801098428 – ΔΟΥ: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΤΗΛ: 210 3625095, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Νόμιμος Εκπρόσωπος/ Διαχειριστής: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ 
Δικαιούχος του ονόματος τομέα (elora.gr): MV PRESS
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ:
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ:
ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (L63) {ΒΛ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡ. 10 ΠΑΡ. 2 ΠΕΡ. Ε' Ν. 5005/2022 ΤΕΥΧΟΣ Α' 236/21.12.2022}

Μ.Η.Τ. 242040e-genius.gr ...intelligent web software