x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΔΥΣΗ ΑΝΤΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ

| Συνωμοσία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ
Όσοι Ρώσοι δεν στηρίξουν την στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, θα τους κάνουν να νιώσουν ότι προδίδουν την πατρίδα τους, λέει το BBC.
Στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του προέδρου της Ρωσίας, Vladimir Putin εστιάζει δημοσίευμα του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου BBC, το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ υποστηρίζει πως τίποτα πλέον δεν είναι φυσιολογικό.
«Οι εορταστικές εκπομπές στη ρωσική τηλεόραση φέτος είναι ένα περίεργο μείγμα του «ας κάνουμε πάρτι» και «ας νικήσουμε στο πεδίο της μάχης».

Δεν πρόκειται για κάτι φυσιολογικό τηλεοπτικά για την παραμονή Πρωτοχρονιάς στη Ρωσία.
Αλλά δεν είναι και μια κανονική παραμονή Πρωτοχρονιάς.
«Το κανονικό» χάθηκε πριν από δέκα μήνες όταν η Ρωσία εξαπέλυσε μια πλήρης κλίμακας επίθεση στην Ουκρανία» επισημαίνει το BBC, αναφέροντας πως δεν υπήρχε και τίποτα το φυσιολογικό στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του προέδρου Putin προς τον ρωσικό λαό.

 
Διαφορετικό το φετινό μήνυμα

Όπως λέει το BBC, συνήθως ο πρόεδρος Putin στέκεται έξω από το Κρεμλίνο, μόνος του.
«Αυτόν τον χρόνο, πίσω του, βρίσκονταν γυναίκες και άντρες, με στρατιωτικές παραλλαγές.
Στην περσινή ομιλία του ο ηγέτης του Κρεμλίνου επισήμανε ότι η παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι γεμάτη με καλή διάθεση και χαρούμενες σκέψεις.
Μόνο που η καλή διάθεση και οι θετικές σκέψεις κράτησαν για λίγο.
Ο Πρόεδρος Putin χρησιμοποίησε την ομιλία για να προωθήσει την εναλλακτική πραγματικότητα του Κρεμλίνου: ότι σε αυτή τη σύγκρουση ο ήρωας είναι η Ρωσία και η Ουκρανία και η Δύση είναι οι κακοί.
«Για χρόνια, οι δυτικές ελίτ μας διαβεβαίωναν υποκριτικά για τις ειρηνικές προθέσεις τους…
Στην πραγματικότητα, ενθάρρυναν τους νεοναζί με κάθε δυνατό τρόπο.
Η υπεράσπιση της πατρίδας μας είναι το ιερό καθήκον που οφείλουμε στους προγόνους και τους απογόνους μας» ανέφερε ο Putin

Τι εννοεί

 «Όταν το Κρεμλίνο μιλάει για «υπεράσπιση της πατρίδας μας», πρέπει να θυμόμαστε ότι ήταν η Ρωσία που εισέβαλε στην Ουκρανία.

Και όχι το αντίστροφο.
Ο Ρώσος Πρόεδρος υποστηρίζει ότι η χώρα του επωφελείται σημαντικά από τα δραματικά γεγονότα του 2022» αναφέρει το BBC, το οποίο επικαλείται τα λόγια του Ρώσου προέδρου ότι «ήταν μια χρονιά με σημαντικά βήματα για την κυριαρχία της Ρωσίας» και ότι «βάζουμε τα θεμέλια για το κοινό μας μέλλον, την αληθινή μας ανεξαρτησία».
«Ο ισχυρισμός ότι, σε αυτόν τον πόλεμο, η Ρωσία μάχεται για την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της προκαλεί αν μη τι άλλο, κάποια αμηχανία.
Η Ρωσία είναι εδώ και πολύ καιρό ένα κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος.
Ακόμα και εάν αποδεχθεί κανείς την υπόθεση του Putin ότι η Ρωσία δεν πέτυχε ποτέ την «πλήρη κυριαρχία» της το ερώτημα είναι: γιατί όχι;
Ο Putin είναι στην εξουσία εδώ και 23 χρόνια.
Αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα για να το έχει διευθετήσει» επισημαίνει το BBC.

Εμείς και οι άλλοι

 

Κατά το BBC, αυτό που έκανε με την ομιλία του ο Putin είναι να χωρίζει τους Ρώσους, σε εμάς και στους άλλους, σε αυτούς που στηρίζουν την ειδική στρατιωτική επιχείρηση και σε αυτούς που δεν τη στηρίζουν.

«Ήταν μια χρονιά που έβαλε πολλά πράγματα στη θέση τους και χάραξε μια ξεκάθαρη γραμμή μεταξύ θάρρους και ηρωισμού, από τη μια πλευρά, και προδοσίας και δειλίας από την άλλη…» υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος.
«Το 2023 είναι πιθανό να δούμε το Κρεμλίνο να χαράζει αυτή τη γραμμή όλο και πιο ξεκάθαρα.
Οι ρωσικές αρχές έχουν κινητοποιήσει όλους τους πόρους της χώρας για την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».
Δεν υπάρχει χώρος για περαιτέρω συζήτηση: η κυβέρνηση περιμένει από τους πολίτες να συσπειρωθούν και να στηρίξουν τον πρόεδρο.
Όσοι Ρώσοι δεν το πράξουν, θα τους κάνουν να νιώσουν ότι προδίδουν την πατρίδα τους» καταλήγει το δημοσίευμα του BBC.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software