x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Γερμανία: Ένα πραξικόπημα που δεν έγινε ποτέ

| Συνωμοσία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο 71χρονος πρίγκιπας Ερρίκος 13ος του Οίκου του Ρόις, φέρεται να είναι ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης που ετοίμαζε πραξικόπημα στη Γερμανία και, όπως γράφει η εφημερίδα «Die Welt», είναι ο ιδιοκτήτης ενός κυνηγετικού καταφυγίου, του Βάιντμανσέιλ.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, οι «Πολίτες του Ράιχ» χρησιμοποιούσαν το κάστρο για τις συναντήσεις τους και εκεί συζητούσαν τα σχέδιά τους για το επικείμενο πραξικόπημα. Ο 71χρονος Γερμανός πρίγκιπας διαμένει τα τελευταία χρόνια στο Μάιν της Φρανκφούρτης και συγκεκριμένα, στην εύπορη περιοχή Βέστεντ. Η γερμανική αστυνομία έκανε σήμερα το πρωί έφοδο στην πολυτελή οικία του, σχολιάζει το γερμανικό δημοσίευμα.Τo 2019, σε ομιλία του σε παγκόσμιο φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στη Ζυρίχη, ο Ερρίκος ο 13ος εξέφρασε τον ενθουσιασμό του λέγοντας ότι η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας δεν είναι κυρίαρχο κράτος. «Στο Πριγκιπάτο του Οίκου του Ρόις», είπε, «οι πολίτες έχουν «μια ευτυχισμένη ζωή» επειδή οι διοικητικές δομές είναι «διαχειρίσιμες και σαφείς». «Αν κάτι δεν πάει καλά, πηγαίνεις στον πρίγκιπα».
«Η διάκριση των εξουσιών είναι «ψευδαίσθηση» για τον πρίγκιπα Ερρίκο τον 13ο.

«Η Γερμανία είναι ένα «υποτελές κράτος », είχε υποστηρίζει μεταξύ άλλων, στο φόρουμ «Worldwebforum» διαδίδοντας και αντισημιτικές θεωρίες συνωμοσίας. Όπως σχολιάζει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Die Welt», ο Γερμανός πρίγκιπας είχε επισημάνει τότε ότι, πίσω από τις εξεγέρσεις, όπως η Γαλλική Επανάσταση, υπήρξαν «εκπρόσωποι της δυναστείας των Ρότσιλντ».

«Οι ΗΠΑ χρηματοδότησαν το χιτλερικό καθεστώς. Οι πόλεμοι ξεκίνησαν «για να προωθηθεί η εξάπλωση του εβραϊκού πληθυσμού», είχε προσθέσει. Τον Ιούλιο του 2020, ο πρίγκιπας Ερρίκος ο 13ος, παρουσίασε τον εαυτό του ως εκπρόσωπο του Οίκου του Ρόις. Μιλώντας για τους απογόνους του, είπε ότι κάποιοι τον θεωρούν «έναν γέρο που τα έχει χαμένα» και είναι παγιδευμένος σε θεωρίες συνωμοσίας».

Πριν από 14 χρόνια, έλαβε την απόφαση να απομακρυνθεί από τα μέλη της οικογένειάς του αφού δεν μπορούσαν να κατανοήσουν τις θεωρίες του.

Η 58χρονη δικαστίνα από το Βερολίνο Μπριγκίτ Μαλζάκ- Βίνκενμαν είχε εξέχοντα ρόλο στους «Πολίτες του Ράιχ»

Εκτός από τον πρίγκιπα Ερρίκο τον 13ο, η Γερμανίδα δικαστίνα Μπιργκίτ Μαλζάκ Βίνκενμανμ κινούσε τα.... νήματα της εξτρεμιστικής οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ». Η πρώην βουλευτίνα του ξενοφοβικού κόμματος AfD είδε σήμερα το πρωί τους αστυνομικούς να εισβάλλουν στην οικία της και να της περνούν χειροπέδες. Οι επίλεκτες δυνάμεις «SEK» έφτασαν γύρω στις 6 το πρωί στο σπίτι της, στην περιοχή Βάνζεε του Βερολίνου.

Οι αρχές την συνέλαβαν και, όπως εξηγεί ο γερμανικός Τύπος, συνοδεία αστυνομικών η 58χρονη δικαστίνα μεταφέρθηκε στην Ομοσπονδιακή Αστυνομική Υπηρεσία Εγκλήματος. Σπούδασε νομικά και ήταν μέλος του αντιμεταναστευτικού κόμματος AfD από το 2017 έως το 2021. Ανήκε στην εξτρεμιστική «πτέρυγα» του κόμματος. Μετά την αποχώρησή της από την ομοσπονδιακή βουλή «Bundestag», επέστρεψε στην έδρα της, στο περιφερειακό δικαστήριο του Βερολίνου.

 

Τον Ιούνιο του 2022, η Αριστερή βουλευτίνα, επικεφαλής σε θέματα Δικαιοσύνης, Λένα Κρεκ (αριστερά), υπέβαλε αίτηση για την προσωρινή συνταξιοδότηση της 58χρονης λόγω έντονων αμφιβολιών για την πίστη της στο γερμανικό Σύνταγμα. Ωστόσο, το δικαστήριο απέρριψε την αίτησή της. Σύμφωνα με τον Γενικό Εισαγγελέα, η Μπιργκίτ Μαλζάκ- Βίνκελμαν είχε επιφορτιστεί με τον τομέα της Δικαιοσύνης και κυρίως τις «διοικητικές δομές» που σχεδίαζαν οι «Πολίτες του Ράιχ» την περίοδο μετά την ανατροπή της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα, όπως επισημαίνει η εφημερίδα «Die Welt», εκτός από τον πρίγκιπα και την δικαστίνα, υπήρξε και ο «στρατιωτικός βραχίονας» της εξτρεμιστικής οργάνωσης, που περιλάμβανε και πρώην στρατιώτες της Μπούντεσβερ. Σύμφωνα με κύκλους ασφαλείας, υπήρχαν και μέλη των κομάντο των ειδικών δυνάμεων του γερμανικού στρατεύματος (KSK).

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software