x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Πως η φονική τρομοκρατική επίθεση βολεύει τον Ερντογάν

| Συνωμοσία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Το φονικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη και τις πολιτικές προεκτάσεις του στον προεκλογικό αγώνα του Τούρκου προέδρου Erdogan σχολιάζει στις στήλες του ο γερμανικός Τύπος.

«Ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan υπό πίεση», ξεκαθαρίζει ήδη από την αρχή δημοσίευμα στο ειδησεογραφικό δίκτυο Redaktionsnetzwerk Deutschland, σχολιάζοντας τις πολιτικές προεκτάσεις της φονικής έκρηξης στην Κωνσταντινούπολη, υπό τον τίτλο «Πώς συνδέεται το κουρδικό ζήτημα και η διατήρηση της εξουσίας του Erdogan».
Όπως υπενθυμίζει ο συντάκτης, του χρόνου πρόκειται να διεξαχθούν βουλευτικές και προεδρικές εκλογές στην Τουρκία και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η αντιπολίτευση ίσως καταφέρει να αντικαταστήσει τον Erdogan μετά από 20 χρόνια στην εξουσία:
«Και αυτή τη φορά, ο Erdogan ενδέχεται να μπει στον πειρασμό να κερδίσει πόντους με το Κουρδικό ζήτημα.

Η επίθεση στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη Κυριακή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία.
Εδώ και μήνες απειλεί με εισβολή στην αυτόνομη κουρδική περιοχή της Ροζάβα στη βόρεια Συρία, όπου το Κομπάνι, η πιο γνωστή πόλη της, συμβολίζει την αντίσταση των Κούρδων κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης “Ισλαμικό Κράτος”».

Η επίθεση, για την οποία ο Erdogan γνωρίζει τα πάντα εξ αρχής

 «Είναι εντυπωσιακή η συνέπεια, με την οποία η τουρκική κυβέρνηση διεκδικεί το αλάθητο επί των πληροφοριών και της ερμηνείας τους σχετικά με την επίθεση», γράφει η taz στις στήλες της.

Η αριστερή εφημερίδα επισημαίνει πως υπάρχουν ορισμένα πράγματα που δημιουργούν αμφιβολίες στο αφήγημα του Τούρκου προέδρου:
«Δεν είναι μόνο οι περιορισμοί που επέβαλε την Κυριακή η τουρκική αρχή επιτήρησης των ΜΜΕ, οι οποίοι προκαλούν υποψίες, αλλά και το σχέδιο που έχει επανειλημμένα ανακοινώσει ο Erdogan, να επέμβει στρατιωτικά στη βόρεια Συρία.
(…) Σε κάθε περίπτωση, ένα πράγμα είναι βέβαιο: μια κλιμάκωση της σύγκρουσης με τους Κούρδους θα ήταν βολικότερη για τον Τούρκο πρόεδρο λίγους μήνες πριν από τις εκλογές στη χώρα και εν μέσω μιας σοβαρής οικονομικής κρίσης από ό,τι μια επίθεση με δράστες τζιχαντιστές, οι οποίοι αυτή τη στιγμή ανασυντάσσονται στη Συρία».
«Ο Erdogan θα νιώθει δικαιωμένος», γράφει η Süddeutsche Zeitung, συμπληρώνοντας πως:
«Ο θάνατος αθώων έχει ως στόχο υποτίθεται να στείλει ένα πολιτικό μήνυμα, ανεξάρτητα από το ποιος μπαίνει στο στόχαστρο.
Η Τουρκία έχει πληγεί ιδιαίτερα από την επίθεση, ως τουριστικός προορισμός με τις παραλίες της και με την Κωνσταντινούπολη ως μητρόπολη πολιτισμού και ψυχαγωγίας.
Αλλά και ως μία χώρα πολιτικά πολωμένη, σε προεκλογική περίοδο. (…)
Κάθε είδους πολιτική βία οδηγεί σε ανασφάλεια.»

www.bankingnews.gr



e-genius.gr ...intelligent web software