x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ήξερε ο εταίρος του Ερντογάν για το τρομοκρατικό χτύπημα;

| Συνωμοσία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Νέα στοιχεία βγαίνουν στην επιφάνεια για το βομβιστικό χτύπημα στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης και τη γυναίκα που κατηγορείται από τις τουρκικές αρχές ότι πυροδότησε τη βόμβα.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψαν οι έρευνες της αστυνομίας, η Αλμπασίρ είχε δύο κλήσεις προς το κινητό που έχει καταχωρηθεί στο όνομα του Εμίν Ιλχάν δημάρχου της συνοικίας Γκιουτσλουκονάκ στην επαρχία Σιρνάκ.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται να τροφοδοτήσει φήμες που λένε ότι η επίθεση ίσως να ήταν προβοκατόρικο έργο ακροδεξιών κύκλων που πρόσκεινται στους Γκρίζους Λύκους του Ντεβλέτ Μπαχτσελί με στόχο να ασκήσουν πίεση στον Ερντογάν, ο οποίος μερικές ώρες πριν από την επίθεση είχε συναντηθεί με στελέχη του ΗDP με στόχο μία εκλογική προσέγγιση.

Επίσης, κάποιοι λένε πως θα μπορούσαν να έχουν διατάξει την επίθεση ώστε να εντείνουν το αίσθημα τρόμου προς τον τουρκικό λαό, θέτοντας το δίλημμα »ή τρομοκρατία ή εμείς».

 

Τι απαντά ο Ιλχάν


Σε κατάθεση που έδωσε στην αστυνομία ο Ιλχάν αρνήθηκε τα πάντα.

 Ο ίδιος φέρεται να κατέθεσε ότι «η τρομοκρατική ομάδα προσπάθησε να μας στήσει παγίδα» και απέρριψε τους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι είναι fake news.

 Ο Ιλχάν φέρεται, επίσης, να κατέθεσε ότι «αυτή η τηλεφωνική γραμμή είναι μια πλαστή γραμμή, που άνοιξε το 2019 με χρήση φωτοτυπίας της ταυτότητάς μου. Δεν έχει γίνει άλλη συνομιλία σε αυτήν τη γραμμή. Είναι αβάσιμο. Η τρομοκρατική ομάδα που στοχεύει εμένα και το κόμμα μου ρίχνει λάσπη σε εμάς με αυτόν τον τρόπο. Δεν έχω πληροφορίες για το ποιος άνοιξε τη γραμμή. Κάναμε μήνυση».

Μιλώντας για τη βομβιστική επίθεση στη συνεδρίαση της ομάδας του κόμματός του, ο εταίρος της κυβέρνησης Ερντογάν είπε ότι «όσοι ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση ενορχήστρωσε την επίθεση στην οδό Ιστικλάλ λόγω των επερχόμενων εκλογών, δεν στερούνται απλώς ευπρέπειας, είναι επίσης κατάσκοποι ανάμεσά μας» και πρόσθεσε:

 «Η επίθεση στην οδό Ιστικλάλ ήταν μια εκρηκτική απάντηση στις επιτυχημένες διπλωματικές προσπάθειες της Τουρκίας να μεσολαβήσει για την ειρήνη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, καθώς και να υπονομεύσει τη σύνοδο κορυφής της Σαμαρκάνδης».

Πηγή: Το ΒΗΜΑ



e-genius.gr ...intelligent web software