x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Κινητικότητα Μακρόν για το Ουκρανικό - Γιατί ελπίζει σε λύση ο Ζελένσκι

| Συνωμοσία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Αχτίδα αισιοδοξίας για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία αφήνουν οι εξελίξεις στο διπλωματικό πεδίο. Κοινός παρονομαστής οι φερόμενες συνομιλίες ΗΠΑ - Ρωσίας που διεξάγονται σε τουρκικό έδαφος. 

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε τη Δευτέρα να ενταθούν οι προσπάθειες για την εξεύρεση διπλωματικής λύσης στην κρίση στην Ουκρανία τις επόμενες εβδομάδες.

«Πιστεύω ότι χρειάζονται περισσότερες διπλωματικές προσπάθειες τις επόμενες εβδομάδες για να έρθουν οι πλευρές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο Μακρόν στο ραδιόφωνο France Inter τη Δευτέρα.

Ο Γάλλος ηγέτης τόνισε επίσης ότι είναι απαραίτητος περαιτέρω διάλογος με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ωστόσο, είπε ο Μακρόν, οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να ξεκινήσουν «σε τέτοια στιγμή και με όρους που ο Ουκρανός πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι και ο λαός της Ουκρανίας θεωρούν αποδεκτούς».

Ο Μακρόν ζήτησε επίσης να συνεχιστεί η υποστήριξη προς την Ουκρανία. Διευκρίνισε ότι εννοούσε την προμήθεια των απαραίτητων όπλων στη χώρα και είπε επίσης ότι είναι σημαντικό να σταλούν «ανθρωπιστικά φορτία που θα τη βοηθήσουν να επιβιώσει τον χειμώνα».

 
Σύμφωνα με τους γνωρίζοντες ο Μακρόν κινητοποιήθηκε λόγω των κρυφών συνομιλιών ΗΠΑ- Ρωσίας που φέρεται να διεξάγονται στην 'Αγκυρα.
 
Θριαμβευτικό τόνο είχε παράλληλα η επίσκεψη που πραγματοποίησε τη Δευτέρα στη Χερσώνα ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι η απελευθέρωση της πόλης σηματοδοτεί «την αρχή του τέλους του πολέμου», υποσχόμενος παράλληλα να διώξει εντελώς τη Ρωσία από τη χώρα του.

Στεκόμενος στην κεντρική πλατεία της Χερσώνας μπροστά σε αρκετές εκατοντάδες ανθρώπων, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι τα όπλα που προμήθευσε η Δύση στην Ουκρανία έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στις πρόσφατες νίκες στα πεδία των μαχών, αλλά ότι οι νίκες πληρώθηκαν με ουκρανικό αίμα.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ζελένσκι ελπίζει στον τερματισμό του πολέμου λόγω των κρυφών συνομιλιών ΗΠΑ- Ρωσίας που φέρεται να διεξάγονται στην 'Αγκυρα και προμηνύουν τη συνθηκολόγηση. 


e-genius.gr ...intelligent web software