x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Νέες καταγγελίες: Ο COVID διαδόθηκε από την Κίνα τον Οκτώβριο του 2019

| Συνωμοσία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Επανέρχονται οι κατηγορίες ότι η Κίνα απελευθέρωσε τον ιό COVID-19 με στόχο αυτός να διασπαρθεί σε όλο τον κόσμο σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα. Τις νέες αυτές κατηγορίες απεύθυνε ένας Κινέζος φυγάς λέγοντας ότι η απελευθέρωση του ιού έγινε στους αγώνες στρατιωτικών στην Ουχάν, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν δύο μήνες πριν γίνουν γνωστά τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού. Η υπόθεση δεν είναι νέα καθώς υπήρχαν δημοσιεύματα και στο παρελθόν αναφορικά με το τι πραγματικά έγινε στους παγκόσμιους στρατιωτικούς αγώνες στην Ουχάν τον Οκτώβριο του 2019, αλλά αυτή τη φορά ο Κινέζος φυγάς δίνει περισσότερες λεπτομέρειες. Σύμφωνα με τον Wei Jingsheng οι αγώνες στην Ουχάν αποτέλεσαν την πρώτη εστία υπερμετάδωσης του COVID-19 και αυτό ήταν σκόπιμο από την κινεζική ηγεσία. Όπως λέει ο Jingsheng δεν ήταν σύμπτωση που 9.000 αθλητές από όλο τον κόσμο που έλαβαν μέρος στους αγώνες σύμφωνα με αναφορές σχεδόν το σύνολο ανέφερε συμπτώματα μιας μυστηριώδους –τότε- ασθένειας. «Θεωρώ ότι το κινεζικό καθεστώς εξέλαβε τους συγκεκριμένους αγώνες ως ευκαιρία για να μεταδώσει τον κορωνοϊό σε παγκόσμια κλίμακα», δήλωσε στο ντοκιμαντέρ «Τι πραγματικά συνέβη στην Ουχάν» που πρόβαλλε το Sky News. Όπως ανέφερε, την περίοδο εκείνη είχε ακούσει ότι το κινεζικό καθεστώς πραγματοποιούσε μια «ασυνήθιστη άσκηση κατά τη διάρκεια των αγώνων».

«Ήξερα ότι υπήρχε πιθανότητα η κινεζική κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει κάποια περίεργα όπλα, συμπεριλαμβανομένων και βιολογικών καθώς ήξερα ότι ήδη πραγματοποιούνταν τέτοια πειράματα». O Jingsheng δήλωσε ακόμη ότι οι πρώτες αναφορές για ένα νέο ιό τύπου SARS κυκλοφόρησαν στο κινεζικό διαδίκτυο και σε πλατφόρμες όπως η WeChat την περίοδο εκείνη και ειδοποίησε σχετικά τις αμερικανικές αρχές αλλά δεν έδωσαν την απαραίτητη προσοχή. «Η αίσθηση που είχα τότε ήταν ότι δεν τους απασχολούσε το θέμα τόσο πολύ όσο εμένα, οπότε έκανα προσπάθειες για να συλλέξω περισσότερες πληροφορίες. Ίσως δεν πίστευαν ότι ένα κράτος θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο και έτσι προσπάθησα να συλλέξω περισσότερα στοιχεία», είπε. Ο ίδιος ανέφερε πως άντλησε τις πληροφορίες του από κύκλους μέσα στο ΚΚ της Κίνας οι οποίοι ανησυχούσαν το ίδιο για το νέο ιό αλλά και για τις προσπάθειες του καθεστώτος να «κουκουλώσει» το θέμα. Εκείνη την περίοδο οι Αρχές της Κίνας παρακολουθούσαν όλο το κινεζικό διαδίκτυο και προχωρούσαν συστηματικά στην εξαφάνιση όλων των στοιχείων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην αποκάλυψη της υπόθεσης. Η αποσιώπηση των κρουσμάτων κράτησε μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου του 2019 όταν πλέον το καθεστώς δεν μπορούσε να κρύψει άλλο την ύπαρξη του COVID και στις 31 Δεκεμβρίου έκανε την πρώτη του επίσημη αναφορά στον ΠΟΥ.

Ο ΠΟΥ με τη σειρά του ανέφερε την ύπαρξη της νέας αυτής επιδημίας στις 30 Ιανουάριου του 2020 όταν ήδη ο ιός είχε αρχίσει να εξαπλώνεται εκτός Κίνας. Οι ισχυρισμοί αυτοί υποστηρίζονται και από τον πρώην σύμβουλο για θέματα Κίνας του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Miles Yu. Όπως είπε Γάλλοι, Γερμανοί και Αμερικανοί αθλητές ήταν οι πρώτοι απέτυχαν να πραγματοποιήσουν επιδόσεις στους αγώνες καθώς είχαν συμπτώματα της μόλυνσης, αλλά δεν εξετάστηκαν ποτέ για τον ιό. «Έχουμε συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία έχουμε συλλέξει σύμφωνα με τα οποία ο COVID-19 βρισκόταν στις ΗΠΑ από τον Δεκέμβριο του 2019 ίσως και νωρίτερα, δήλωσε από την πλευρά του ο ειδικός ερευνητής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για θέματα COVID-19 David Asher. Ο Κινέζος φυγάς δεν είπε εάν ο ιός ήταν κατασκευασμένος ή όχι είπε όμως ότι τα πειράματα που γίνονταν στην Ουχάν είχαν ως στόχο την δημιουργία ενός ιού τύπου SARS ο οποίος θα διαδιδόταν πολύ εύκολα μέσω του αέρα.e-genius.gr ...intelligent web software