x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Διάσημος γιατρός, υπέρ του εμβολίου, υποψιάζεται ότι η ενισχυτική δόση του «τσιμπήματος» της Pfizer επιδείνωσε τον καρκίνο

| Συνωμοσία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο Michel Goldman, MD, Ph.D., είναι καθηγητής ανοσολογίας και φαρμακοθεραπείας στο Université libre de Bruxelles στο Βέλγιο. Η αρχική αξονική τομογραφία έδειξε ένα ασύμμετρο σύμπλεγμα καρκινικών κόμβων γύρω από την αριστερή μασχάλη του Goldman, όπου είχαν χορηγηθεί οι δύο πρώτες δόσεις του εμβολίου. Μετά τη διάγνωσή του, ο Γκόλντμαν είπε ότι έσπευσε να πάρει το αναμνηστικό εμβόλιο, πιστεύοντας ότι θα το χρειαζόταν περισσότερο από τους περισσότερους ανθρώπους, επειδή μόλις ξεκινούσε τη χημειοθεραπεία, το ανοσοποιητικό του σύστημα θα ήταν σε κίνδυνο…

Αλλά μετά τη λήψη και της τρίτης δόσης, η αξονική τομογραφία του Goldman έδειξε κάτι απροσδόκητο: Μέσα σε λίγες μόνο ημέρες, ο καρκίνος του είχε αναπτυχθεί τόσο γρήγορα που καρκινικά σημεία εμφανίστηκαν σε όλη τη σάρωση…Η αξονική τομογραφία που έγινε μετά την τρίτη δόση έδειξε ότι η ασυμμετρία του καρκίνου είχε αναστραφεί και συγκεντρώθηκε στη δεξιά του μασχάλη, όπου έλαβε την τρίτη δόση…

Αφού συνειδητοποίησε ότι το αναμνηστικό εμβόλιο (τρίτη δόση) κατά του COVID-19 μπορεί να οδήγησε τον καρκίνο του σε επιδείνωση, ο Michel Goldman, MD, Ph.D., καθηγητής ανοσολογίας και φαρμακοθεραπείας στο Université libre de Bruxelles στο Βέλγιο, είπε ότι η δημοσιοποίηση των πληροφοριών ήταν το «σωστό που έπρεπε να κάνει»

Ο Michel Goldman, MD, Ph.D., καθηγητής ανοσολογίας και φαρμακοθεραπείας στο Université libre de Bruxelles στο Βέλγιο, υποψιάζεται ότι η τρίτη δόση του εμβολίου της Pfizer για τον COVID-19 μπορεί να οδήγησε τον καρκίνο του σε επιδείνωση.

 

Ο Goldman, 67 ετών, είναι ένας από τους πιο γνωστούς πρωτοπόρους της Ευρώπης στην ιατρική έρευνα και δια βίου υποστηρικτής των εμβολίων.

Ωστόσο, είπε στο The Atlantic ότι θέλει η συζήτηση για το εμβόλιο για τον COVID-19 να είναι διαφανής – γι’ αυτό δημοσιοποίησε την υποψία του ότι το ενισχυτικό εμβόλιο Pfizer που έλαβε στις 22 Σεπτεμβρίου 2021, μπορεί να προκάλεσε ταχεία εξέλιξη των αγγειοανοσοβλαστικών Τ-κυττάρων του λέμφωμα (AITL), ένας τύπος λεμφώματος που είχε διαγνωστεί πριν κάνει το αναμνηστικό εμβόλιο.

Μετά τη διάγνωσή του, ο Γκόλντμαν είπε ότι έσπευσε να πάρει το αναμνηστικό εμβόλιο, πιστεύοντας ότι θα το χρειαζόταν περισσότερο από τους περισσότερους ανθρώπους, επειδή μόλις ξεκινούσε τη χημειοθεραπεία, το ανοσοποιητικό του σύστημα θα ήταν σε κίνδυνο.

Αλλά μετά τη λήψη του εμβόλου, η αξονική τομογραφία του Goldman έδειξε κάτι απροσδόκητο: Μέσα σε λίγες μόνο ημέρες, ο καρκίνος του είχε αναπτυχθεί τόσο γρήγορα που καρκινικά σημεία εμφανίστηκαν σε όλη τη σάρωση.

 

«Έμοιαζε σαν κάποιος να είχε πυροτεχνήματα μέσα στο σώμα του Μισέλ», ανέφερε το The Atlantic.

Ο Γκόλντμαν και ο αδερφός του, Σερζ Γκόλντμαν, συνάδελφος επιστήμονας και επικεφαλής της πυρηνικής ιατρικής στο διδακτικό νοσοκομείο του Université libre de Bruxelles, υποπτεύονταν ότι το ενισχυτικό εμβόλιο COVID-19 της Goldman μπορεί να προκάλεσε τον γρήγορο πολλαπλασιασμό της καρκινικής ανάπτυξης στο σώμα του.

«Ατομα με ορισμένες μορφές καρκίνου μπορεί να κινδυνεύουν από το εμβόλιο»

Η αρχική αξονική τομογραφία ήταν «λίγο ανησυχητική», είπε ο Serge Goldman στο The Atlantic, επειδή έδειξε ένα ασύμμετρο σύμπλεγμα καρκινικών κόμβων γύρω από την αριστερή μασχάλη του Goldman, όπου είχαν χορηγηθεί οι δύο πρώτες δόσεις του εμβολίου του «Michel»…

 

Η αξονική τομογραφία που έγινε μετά την τρίτη δόση του «Michel» έδειξε ότι η ασυμμετρία του καρκίνου είχε αναστραφεί και συγκεντρώθηκε στη δεξιά του μασχάλη, όπου έλαβε την τρίτη δόση.

Τα αδέρφια ήξεραν ότι θα μπορούσε να ήταν μια απλή σύμπτωση, αλλά θεώρησαν ότι ήταν σημαντικό να διερευνηθεί η πιθανότητα ότι το εμβόλιο μπορεί να βρίσκεται πίσω από τη συστάδα επιδεινώσεων – επειδή θα μπορούσε να σημαίνει ότι άλλα άτομα με ορισμένες μορφές καρκίνου μπορεί να κινδυνεύουν από εμβόλιο για τον COVID-19 προκαλώντας τον καρκίνο τους να εξελιχθεί πιο γρήγορα.

Έτσι, στις 25 Νοεμβρίου 2021, τα αδέρφια — που είχαν γράψει προηγούμενες εργασίες μαζί — και άλλοι συνάδελφοί τους δημοσίευσαν μια αναφορά περίπτωσης στην οποία περιέγραψαν την εμπειρία του Michel Goldman και προέτρεψαν την επιστημονική κοινότητα να μελετήσει το φαινόμενο για να διαπιστώσει εάν συνέβη σε ασθενείς με διάγνωση AITL.

«Δεδομένου ότι τα τροποποιημένα με νουκλεοσίδια mRNA εμβόλια ενεργοποιούν έντονα τα βοηθητικά κύτταρα Τ ωοθυλακίων, είναι σημαντικό να διερευνηθεί η πιθανή επίδραση των εγκεκριμένων εμβολίων mRNA SARS-CoV-2 σε νεοπλάσματα που επηρεάζουν αυτόν τον τύπο κυττάρων», έγραψαν οι συγγραφείς .

 

Τα αδέρφια είπαν ότι η μελέτη περίπτωσης «υποδεικνύει ότι ο εμβολιασμός με το εμβόλιο mRNA BNT162b2 [Pfizer-BioNTech] μπορεί να προκαλέσει ταχεία εξέλιξη του AITL».

Σημείωσαν, ωστόσο, ότι θα ήταν «πρόωρο» να προεκταθούν τα ευρήματα από την περίπτωση του Michel Goldman σε άλλους ασθενείς με το ίδιο είδος καρκίνου και ότι «χρειάζονται ειδικές μελέτες».

Η δημοσιοποίηση ήταν «το σωστό»

Η μελέτη περίπτωσης του Michel Goldman προστέθηκε στην επιστημονική βιβλιογραφία που στοχεύει στην κατανόηση των σχέσεων μεταξύ των εμβολίων mRNA και της λειτουργίας των βοηθητικών Τ-κυττάρων.

 

Για παράδειγμα, προηγούμενοι ερευνητές έχουν σημειώσει ότι τα εμβόλια mRNA αυξάνουν τα βοηθητικά Τ-κύτταρα, γεγονός που μπορεί να εξηγήσει γιατί το AILT του Michel Goldman έπεσε σε υπερένταση μετά την τρίτη αναμνηστική του λήψη.

«Ίσως οι εμβολιασμοί να έδωσαν ένα τέτοιο τράνταγμα στα βοηθητικά του Τ κύτταρα που τρελάθηκαν», ανέφερε το The Atlantic. «Εάν ήταν επιρρεπείς στο σχηματισμό όγκων ή αν ήταν ήδη καρκινικοί, τότε η υπερδιέγερση θα μπορούσε να είχε κάνει το πρόβλημα ακόμη χειρότερο».

Έρευνα που περιλαμβάνει σαρώσεις σώματος ορισμένων ανθρώπων που λαμβάνουν εμβόλια mRNA – συμπεριλαμβανομένων ασθενών με καρκίνο – δείχνει αυξημένη δραστηριότητα στους λεμφαδένες κοντά στη μασχάλη στην πλευρά όπου έγινε η λήψη.

Τον Φεβρουάριο του 2018, μια ομάδα ερευνητών στο Ινστιτούτο Γενετικής του Καρκίνου του Πανεπιστημίου Κολούμπια δημοσίευσε μια μελέτη που χρησιμοποίησε ποντίκια με ένα ζευγάρι γονιδιακών μεταλλάξεων – τις ίδιες δύο μεταλλάξεις που βρέθηκαν στον όγκο του Michel Goldman – δείχνοντας ότι οι μεταλλάξεις προδιαθέτουν τα Τ-κύτταρα να γίνουν αδίστακτα.

 

Η μελέτη έδειξε επίσης ότι όταν στα ποντίκια έγινε ένεση με ερυθρά αιμοσφαίρια από πρόβατα – ως πειραματική βάση για εισβολή μικροβίων – τα ποντίκια ανέπτυξαν τον ίδιο υποτύπο λεμφώματος που είχε ο Michel Goldman.

Ο Michel Goldman ηγήθηκε στο παρελθόν μιας ευρωπαϊκής προσπάθειας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την επιτάχυνση της έρευνας νέων φαρμάκων και τον Δεκέμβριο του 2020, μίλησε δημόσια υπέρ της ασφάλειας των εμβολίων mRNA – της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται τόσο στα εμβόλια Pfizer όσο και στα εμβόλια Moderna COVID-19.

Εκείνη την εποχή, είπε ότι ο υψηλότερος κίνδυνος – ειδικά για τα ευάλωτα άτομα – είναι να μην εμβολιαστούν και ότι η κύρια ανησυχία του για τον εμβολιασμό με mRNA ήταν ότι οι άνθρωποι μπορεί να χρησιμοποιήσουν τις πιθανές παρενέργειες ως επιχείρημα κατά της λήψης του εμβολίου.

Επί του παρόντος ηγείται του Ινστιτούτου Διεπιστημονικής Καινοτομίας στην Υγεία , ή I3h, ενός πανεπιστημιακού κόμβου που στοχεύει στη βοήθεια σε έργα σχεδιασμού φαρμάκων.

 

Ο Michel Goldman δεν μετανιώνει που δημοσιοποίησε την περίπτωσή του, παρόλο που παρουσίασε προκλητικά στοιχεία σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων mRNA για άτομα όπως ο ίδιος.

«Είμαι ακόμα πεπεισμένος ότι ήταν το σωστό», είπε στο The Atlantic.

Παραμένει ανένδοτος ότι τα εμβόλια κατά του COVID-19 είναι χρήσιμα για τη συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων, αλλά δεν είναι σίγουρος εάν ο ίδιος θα πάρει άλλη αναμνηστική δόση.

«Δεν ξέρω τι θα κάνω», είπε.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software