x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Υπόγειος πόλεμος ανάμεσα σε Ουάσινγκτον και Ερντογάν

| Συνωμοσία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η είδηση του πρακτορείου Bloomberg, ότι η Τουρκία συνεργάζεται με τη Ρωσία για τη δημιουργία ενός δεύτερου πυρηνικού εργοστασίου στη Σινώπη, πρέπει να μας ανησυχεί και ταυτόχρονα να μας φοβίζει, με όλη τη σημασία της λέξης. 

ΜΙΧΆΛΗΣ ΙΓΝΑΤΊΟΥ   

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Για τον απλούστατο λόγο, όπως υποστηρίζουν σοβαροί επιστήμονες, ότι ο κίνδυνος για όλη την περιοχή, όχι μόνο για την Ελλάδα και την Κύπρο, και σε απόσταση χιλιάδων μιλίων είναι υπαρκτός στην περίπτωση ενός σεισμού. Και στην Τουρκία οι σεισμοί έχουν γίνει συνήθεια. 

Μπορεί, λοιπόν, ο Ερντογάν να οικοδομεί πυρηνικά εργοστάσια στο τουρκικό έδαφος για άλλους λόγους, αλλά η «θεά» φύση μπορεί να τον τιμωρήσει. Και καλά να τιμωρήσει αυτόν. Αλλά οι γειτονικές χώρες τι φταίνε; 

Οι τουρκικές ενέργειες προκαλούν ανησυχία επίσης, στην Ουάσιγκτον και στις Βρυξέλλες, Αλλά η ανησυχία τους αφορά κάτι άλλο: όχι την πιθανότητα φυσικής καταστροφής, αλλά την ερμαφρόδιτη συμφωνία της Τουρκίας, μίας χώρας-μέλους του ΝΑΤΟ, με την Ρωσία, η οποία απειλεί την Ευρώπη με πυρηνικό πόλεμο, λόγω της διαφαινόμενης ήττας της στο ουκρανικό μέτωπο. Θεωρεί η Ουάσιγκτον -και πολύ σωστά θα έλεγα- ότι η σχέση του Ερντογάν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν θα μπορούσε να καταστρέψει εντελώς τη νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ και όχι μόνο αυτό. 

Αλλά, μπορεί να μην το αναφέρει, αλλά φοβάται τη συμμαχία της Μόσχας με την Άγκυρα. Εάν ενώσει τον Πούτιν και τον Ερντογάν ο φανατισμός εναντίον της Δύσης, οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοι τους μπορεί να βρεθούν στη δυσάρεστη θέση να πολεμήσουν εναντίον των ρωσο-τουρκικών δυνάμεων. Και αυτή δεν είναι καθόλου ευχάριστη εξέλιξη. 

Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η Ουάσιγκτον σε συνεργασία με τις Βρυξέλλες, και με το ΝΑΤΟ και με την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.), κάνει μία μεγάλη προσπάθεια να απομονώσει τον Πούτιν μέσω των κυρώσεων. Κυρώσεων που φαίνεται ότι παραβιάζει η Τουρκία, χωρίς να φοβάται τους Αμερικανούς. Δεν νομίζω να υπήρξε πριν αυτό το φαινόμενο. Η Αμερική να συνεχίζει να χαϊδεύει μία χώρα η οποία εργάζεται εναντίον των συμφερόντων της. 

Τις προηγούμενες ημέρες, ο Λευκός Οίκος έστειλε δύο αποστολές στην Τουρκία. Μία του υπουργείου Οικονομικών και μία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Είχαν προηγηθεί και άλλες. Όλες αφορούσαν το ίδιο ακριβώς θέμα: να μην αφεθεί να μετατραπεί η Τουρκία σε «παράδεισο» για τους Ρώσους, κυβερνητικούς παράγοντες, ολιγάρχες και επιχειρηματίες. Όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο ίδιο ακριβώς συμπέρασμα. Ότι η Τουρκία κάνει ακριβώς τα ίδια πράγματα. Όπως βοήθησε το Ιράν να σπάσει το αμερικανικό εμπάργκο, με τον ίδιο τρόπο συνεργάζεται με τους Ρώσους για να παραβιαστούν οι δυτικές κυρώσεις. 

Την Πέμπτη το απόγευμα, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προκλήθηκε από Τούρκο ανταποκριτή ο οποίος πλήρωσε την ανοησία του. Είπε ο Νεντ Πράις:  «Καλέσαμε την Τουρκία μέσω αριθμού καναλιών και μέσω αριθμού συναντήσεων να μην γίνει ασφαλές καταφύγιο για παράνομες ρωσικές περιουσίες ή συναλλαγές. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε». 

 «Είναι κοινό μας συμφέρον οι κυρώσεις – οι συλλογικές κυρώσεις – να επιβάλλονται σθεναρά κατά της Ρωσίας. Να επιβληθεί το σοβαρό κόστος και οι συνέπειες που υποσχεθήκαμε πολύ πριν ξεκινήσει αυτή η επιθετικότητα», τόνισε ο κ. Πράις. 

Φαίνεται ότι διεξάγεται ένας υπόγειος πόλεμος μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Άγκυρας για τα θέματα αυτά. Φαίνεται ακόμα ότι ο Ερντογάν δεν δίνει την παραμικρή σημασία στις αμερικανικές διαμαρτυρίες για τη στενή σχέση του με τον Πούτιν. Για τους Δυτικούς είναι παραμύθια της Χαλιμάς όσα λέγονται για τις δήθεν μεσολαβήσεις του προέδρου της Τουρκίας. Όταν λένε την αλήθεια και όχι τα γνωστά ψέματα για την Τουρκία, οι Δυτικοί είναι …χείμαρρος. Επειδή είναι, άλλωστε, γνωστό ότι το μόνο ενδιαφέρον του Ερντογάν είναι το δικό του συμφέρον. 

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Ερντογάν υπέβαλε το αίτημα για το πυρηνικό εργοστάσιο όταν συνάντησε τον Πούτιν στο Καζακστάν. Για το πρακτορείο αυτή η εξέλιξη αποτελεί την πιο πρόσφατη ένδειξη των στενών οικονομικών δεσμών μεταξύ των δύο ηγετών. 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι: Η συζήτηση για το αν έχει κερδίσει ή όχι διδακτορικό ο κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, δεν έπρεπε να διεξαχθεί καν. Διότι γνώριζαν και στον ΔΗΣΥ -απ’ εκεί ξεκίνησε η φήμη ότι δεν είχε- και σε άλλους πολιτικούς και κομματικούς κύκλους ότι ο ανεξάρτητος υποψήφιος διαθέτει διδακτορικό. Επειδή η φήμη πρωτάρχισε από τα κοινωνικά δίκτυα, φαίνεται ότι εντοπίστηκε η «πηγή» στο κόμμα του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Αναμενόμενο, διότι ο κ. Χριστοδουλίδης είναι τώρα ο μεγαλύτερος εχθρός του προέδρου του ΔΗΣΥ. Ενώ θα έπρεπε να «πολεμά» τον Ανδρέα Μαυρογιάννη -και αυτός τον «μεγαλοπρεπή» Αβέρωφ- διότι οι μάχες που δίνουν αφορούν ποιος θα πάρει τη δεύτερη θέση. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι την πρώτη θέση την έχει καπακώσει ο Χριστοδουλίδης. Βεβαίως, να μην ξεχνάμε, ότι μετρούν οι ψήφοι των πολιτών όχι η «ετυμηγορία» των δημοσκόπων.  

Από αυτή την ιστορία του διδακτορικού, βγήκε τελικά χαμένος ο κ. Μαυρογιάννης. Στη συζήτηση για τη δημοσκόπηση του Σίγμα, όταν μη γνωρίζοντας ότι ο κ. Χριστοδουλίδης κρατούσε το διδακτορικό, εκτέθηκε όταν άφησε υπονοούμενα για τον αντίπαλο του. Ο παμπόνηρος Αβέρωφ, από την πλευρά του, έκανε τον …Κινέζο. Και μιας και μιλάμε για Κινέζους, μου μεταφέρουν ότι πολιτικά πρόσωπα έχουν σχέση με την κυβέρνηση της Κίνας. Τόσο ξέρουν, τόσα κάνουν… Από τη Μόσχα στο Πεκίνο, στον χάρτη, η απόσταση είναι μερικοί πόντοι δρόμος! 

Όσον αφορά τους τέσσερις υποψηφίους, που βασικά ανήκουν στο στρατόπεδο της «όποιας λύσης», και οι οποίοι δεν συμφώνησαν για την κάθοδο του ενός με την υποστήριξη των υπολοίπων, είναι απορίας άξιο και θέλουμε να πληροφορηθούμε ποια ήταν η διαφωνία τους. Απλά για να γελάσουμε…   

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙ: Ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν, ξεκίνησε έρευνα για τα «μαύρα» χρήματα, με τα οποία εξαγόρασε ευρωπαϊκά κόμματα και Ευρωπαίους πολιτικούς, ο αυταρχικός Βλαντιμίρ Πούτιν. Καταπληκτικά. Θα περιμένουμε τα αποτελέσματα, αν και πρέπει να κρατήσουμε μικρό καλάθι, διότι οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών είναι γνωστοί για την ανικανότητά τους. Ο κ. Σχοινάς, μέχρι να βρει ποια κόμματα και ποιοι πολιτικοί πήραν τα «μαύρα» χρήματα του «Βλαδίμηρου», ας αποκαλύψει το όνομα του Κύπριου προεδρικού υποψήφιου, που …εργάζεται «για τα συμφέροντα» της Μόσχας. Εντάξει, γνωρίζουμε ότι έριξε τη «βόμβα» με το βάρος της θέσης ενός Επιτρόπου της Ε.Ε. νομίζοντας ότι θα φοβίσει τους Κύπριους ψηφοφόρους. Και ότι στην πραγματικότητα δεν ήξερε τι έλεγε… 

ΑΠΟΡΩ: Έχει εκπρόσωπο Τύπου η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Λευκωσία; Και αν έχει ποιος είναι; Ασχολείται με το αντικείμενο του ή κάνει διακοπές στην Κύπρο; 

Πηγή: Φιλελεύθερος



e-genius.gr ...intelligent web software