x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Έρχονται ξανά lockdown και… μάσκες στην Ελλάδα;;;

| Συνωμοσία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Τα «σημάδια» από Γερμανία, Ισπανία
Lockdown: Η Γαλλία, η Γερμανία και η Ισπανία αντιμετωπίζουν νέα… επικίνδυνη αύξηση στον αριθμό των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποιεί ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει ακόμη και ο έλεγχος του ιού είναι ακόμη απαραίτητος, σύμφωνα με την εφημερίδα El Mundo.

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η Ευρωπαϊκή Ένωση προειδοποίησαν αυτή την εβδομάδα ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει ακόμη και ότι η υγεία των ανθρώπων πρέπει να προστατεύεται, ειδικά μεταξύ των πιο ευάλωτων πληθυσμών. Ο ΠΟΥ βλέπει ξανά έναν αυξανόμενο αριθμό λοιμώξεων από Covid στην Ευρώπη, αυτό δείχνει άλλο ένα κύμα του ιού», γράφει η έκδοση αναφερόμενη στον οργανισμό.
Οι έκτακτες συνεδριάσεις

Επιπλέον όπως αναφέρει η El Mundo, ο ΠΟΥ πραγματοποίησε μια νέα τριμηνιαία συνάντηση για την κατάσταση με τον COVID-19, η οποία συζήτησε το θέμα της διατήρησης διεθνούς κατάστασης έκτακτης ανάγκης λόγω της πανδημίας.

Η απόφαση θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με τον οργανισμό, 3 εκατομμύρια κρούσματα μόλυνσης από τον COVID-19 επιβεβαιώθηκαν στον κόσμο την περασμένη εβδομάδα, ο χαμηλότερος αριθμός φέτος.

 

Ο αριθμός των θανάτων ήταν 8,8 χιλιάδες, αυτός είναι ο δεύτερος χαμηλότερος αριθμός το 2022. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την El Mundo, στην Ισπανία , όλοι οι δείκτες του COVID-19 αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα: η συχνότητα εκτοξεύεται στα ύψη σε άτομα άνω των 59 ετών, πολλοί από αυτούς καταλήγουν σε νοσοκομεία σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Το υπουργείο Υγείας της χώρας δημοσιεύει ξανά εβδομαδιαία στατιστικά στοιχεία για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τα οποία 587 ασθενείς με covid έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία της Ισπανίας από την περασμένη Παρασκευή. Συνολικά, υπάρχουν 3,3 χιλιάδες άτομα, εκ των οποίων τα 174 βρίσκονται στην εντατική.
Τα δυσοίωνα σημάδια από Γερμανία

Η κατάσταση δεν είναι καλύτερη στη Γερμανία : άτομα με το στέλεχος Omicron BA.4 και BA.5 νοσηλεύονται εκεί. Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Νοσοκομείων της χώρας, τα ιατρικά ιδρύματα εργάζονται πλέον στο όριο των δυνατοτήτων τους.

«Σε αυτό το πλαίσιο, οι συζητήσεις για την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους ξεκίνησαν εκ νέου στη Γερμανία και ο υπουργός Υγείας της Δημοκρατίας, Καρλ Λάουτερμπαχ, κάλεσε τα ομοσπονδιακά κράτη να επαναφέρουν το καθεστώς μάσκας στα ενδεικνυόμενα μέρη», γράφει η εφημερίδα. .

 

Με τη σειρά της, η Γαλλία ξεκινά μια δωρεάν εκστρατεία εμβολιασμού κατά της γρίπης με την ελπίδα να μειώσει τον αριθμό των κρουσμάτων, ειδικά σε μια περίοδο που ο αριθμός των ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό αυξάνεται. Κατά πρώτο λόγο, συνιστάται να εμβολιάζονται άτομα άνω των 65 ετών, έγκυες γυναίκες, άτομα με παχυσαρκία τρίτου βαθμού (ΔΜΣ άνω των 40) και ασθενείς με ορισμένες χρόνιες παθήσεις, όπως ο διαβήτης.
Τα κρούσματα στην Ελλάδα

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση σήμερα 28/10/2022 για τις εξελίξεις της περασμένης εβδομάδας που περιλαμβάνουν κρούσματα και την εξέλιξη των υπολοίπων σκληρών δεικτών της πανδημίας (διασωληνώσεις, θάνατοι).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, τα κρούσματα είναι 55.242 και οι θάνατοι είναι στους 107 ενώ οι διασωληνωμένοι είναι 74.
Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναλυτικότερα αναφέρει:

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από τον νέο κορωνοϊό (COVID-19).

 

Τα δεδομένα αφορούν την εβδομάδα αναφοράς ISO 41/2022 (10 Οκτωβρίου 2022 – 16 Οκτωβρίου 2022). Την εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν 55.242 κρούσματα COVID-19 (5.295 ανά εκατoμμύριο πληθυσμού: 8% εβδομαδιαία μεταβολή) εκ των οποίων οι επαναλοιμώξεις αφορούν το 21% των λοιμώξεων.

Ο συνολικός αριθμός των λοιμώξεων από την έναρξη της πανδημίας ανέρχεται σε 5.081.981 εκ των οποίων 52.0% γυναίκες. To Rt για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 0.97 (95% ΔΕ: 0.85 – 1.11).

Το σύνολο των εισαγωγών, στα νοσοκομεία της επικράτειας, την εβδομάδα αναφοράς ήταν 1.351 ασθενείς (7μερος μ.ό.: 193, 23% εβδομαδιαία μεταβολή), ενώ το σύνολο των εξιτηρίων ανέρχεται σε 968 ασθενείς (7μερος μ.ο.: 138, 10% εβδομαδιαία μεταβολή).

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι μέχρι τέλος της εβδομάδας αναφοράς είναι 74 (58.1% άνδρες) με διάμεση ηλικία 73 έτη και το 95.9% να έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

Την εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν 107 θάνατοι ασθενών COVID-19 (10 ανά εκατομμύριο πληθυσμού: -5% εβδομαδιαία μεταβολή) εκ των οποίων οι 13 (12%) απεβίωσαν μετά την παρέλευση τουλάχιστον 29 ημερών από την ημερομηνία εργαστηριακής επιβεβαίωσης της λοίμωξης COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 33.426 θάνατοι, με το 96.0% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software