x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Όταν ο Πούτιν ζήτησε από τον Κλίντον την ένταξη της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ

| Συνωμοσία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Απίστευτο και όμως αληθινό. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πρότεινε στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον τη ρωσική ένταξη στο ΝΑΤΟ,  σύμφωνα με τα όσα είπε ο ίδιος ο Πούτιν στον Αμερικανό Σκηνοθέτη Όλιβερ Στόουν σε μια συνέντευξη για τα ειδικά ντοκιμαντέρ που έκανε για αυτόν, όταν ακόμα δεν ήταν επικηρυγμένος «δικτάτορας» από τη Δύση.

«Θυμάμαι μια από τις τελευταίες συναντήσεις μας με τον Πρόεδρο Κλίντον, όταν ήρθε στη Μόσχα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, του είπα: θα πρέπει να εξετάσουμε μια προοπτική, ότι δηλαδή η Ρωσία θα μπορούσε να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Και ο Κλίντον απάντησε "Γιατί όχι;”, κατά τα λεγόμενα του Πούτιν, σημειώνοντας μάλιστα ότι «η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ εκδήλωσε αμέσως τάσεις νευρικότητας».

«Είχατε υποβάλει αίτηση;» ρώτησε ο Στόουν. Ο Ρώσος πρόεδρος απλά γέλασε.
«Στις μέρες μας, το ΝΑΤΟ είναι ένα απλό εργαλείο της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ. Δεν έχει συμμάχους, έχει μόνο υποτελείς», τόνιζε τότε ο Πούτιν. «Όταν μια χώρα γίνεται μέλος του ΝΑΤΟ, είναι δύσκολο να αντισταθεί στην πίεση των ΗΠΑ, που είναι μια μεγάλη χώρα και ο ηγέτης του ΝΑΤΟ. Και ξαφνικά κάθε οπλικό σύστημα μπορεί να τοποθετηθεί σε αυτό το κράτος μέλος της συμμαχίας . Ένα σύστημα αντιβαλλιστικών πυραύλων, στρατιωτικές βάσεις και, αν χρειαστεί, νέα επιθετικά οπλικά συστήματα». 


«Και εμείς τι έπρεπε να κάνουμε;» ρώτησε ρητορικά ο Ρώσος πρόεδρος.


«Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να λάβουμε αντίμετρα», απάντησε ο ίδιος. «Η κατάσταση γίνεται όλο και πιο τεταμένη», έλεγε στο ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε σε τέσσερις συνέχειες, το 2017.
«Γιατί είμαστε τόσο έντονα αυστηροί στην επέκταση του ΝΑΤΟ;  Καταλαβαίνουμε την απειλή του Οργανισμού. Μας ανησυχεί η πρακτική του για το πώς οι αποφάσεις λαμβάνονται στη συμμαχία», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πούτιν.



e-genius.gr ...intelligent web software