x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Υψηλό ποσοστό θανάτων από COVID μετά την 3η δόση, ακόμη υψηλότερο μετά την 4η δόση

| Συνωμοσία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Επί του παρόντος, πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο προωθούν τις δεύτερες αναμνηστικές δόσεις του εμβολίου COVID-19 για τους ηλικιωμένους, πολλοί από τους οποίους έχουν ήδη λάβει τις πρώτες τους αναμνηστικές δόσεις.

Επί του παρόντος, πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο προωθούν τις δεύτερες αναμνηστικές δόσεις του εμβολίου COVID-19 για τους ηλικιωμένους, πολλοί από τους οποίους έχουν ήδη λάβει τις πρώτες τους αναμνηστικές δόσεις.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η διαφάνεια και η ανοικτή πληροφόρηση σχετικά με την ασφάλεια των αναμνηστικών εμβολίων έχει καταστεί πολύ σημαντικό ζήτημα. Πρόσφατα, σε δύο καναδικές επαρχίες αφαιρέθηκαν στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των λοιμώξεων και των θανάτων από την COVID-19 μετά από τις αναμνηστικές δόσεις των εμβολίων.

Αφαιρέθηκαν τα δεδομένα: 76% των ατόμων που πέθαναν από COVID-19 είχαν κάνει αναμνηστικά τα εμβόλια;

 

Μια παλιά καναδική εφημερίδα η Prince George Citizen, αναφέρει σε ένα στιγμιότυπο οθόνης τα δεδομένα σχετικά με την COVID-19 ανάλογα με την κατάσταση εμβολιασμού από το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών της Βρετανικής Κολομβίας (BCCDC) στην καναδική επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας.

Το στιγμιότυπο οθόνης δείχνει ότι στα μέσα Απριλίου 2022, 50% των ανθρώπων στην Βρετανική Κολομβία είχε ήδη λάβει τα πρώτα αναμνηστικά εμβόλια, δηλαδή τις τρίτες δόσεις εμβολίων. Μεταξύ 20 Μαρτίου και 16 Απριλίου 2022, το 63 τοις εκατό όλων των ατόμων με λοίμωξη COVID-19 είχαν λάβει τις πρώτες αναμνηστικές δόσεις και μεταξύ εκείνων που απεβίωσαν, το 73% από αυτούς είχε λάβει αναμνηστικές δόσεις.

Ένα άλλο στιγμιότυπο οθόνης αναρτήθηκε στο Twitter, το οποίο δείχνει τα δεδομένα για την κατάσταση εμβολιασμού από το BCCDC για την περίοδο μεταξύ 15 Μαΐου και 9 Ιουλίου 2022. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το 52 τοις εκατό των κατοίκων της Βρετανικής Κολομβίας είχαν λάβει την πρώτη τους αναμνηστική δόση και το 76 τοις εκατό όσων πέθαναν από COVID-19 είχαν λάβει την πρώτη τους αναμνηστική δόση.

Ο συγγραφέας του άρθρου της επιστολής προς τον συντάκτη σχολίασε: «Αν κοιτάξετε τα στατιστικά στοιχεία από τον ιστότοπο του BCCDC, θα δείτε ότι υπάρχουν μηδενικά επιστημονικά στοιχεία για τη διατήρηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού».

 

Ωστόσο, στις 28 Ιουλίου 2022, η ιστοσελίδα του BCCDC ανέφερε ότι τα δεδομένα «αποτελέσματα ανά κατάσταση εμβολιασμού» θα αφαιρεθούν από εκείνη την ημερομηνία. Επί του παρόντος, τα δεδομένα αυτά δεν είναι πλέον διαθέσιμα στον ιστότοπό της.

Το CTV News Vancouver ζήτησε από το Υπουργείο Υγείας της Βρετανικής Κολομβίας στον Καναδά, εξηγήσεις για την αφαίρεση των δεδομένων. Το Υπουργείο Υγείας απάντησε με τρία σημεία:

Πρώτον, καθώς η πιο μεταδοτική μετάλλαξη Όμικρον είχε εξαπλωθεί σε μεγάλη κλίμακα, περισσότεροι άνθρωποι είχαν επιλέξει να κάνουν self test στο σπίτι. Ως εκ τούτου, η αξιοπιστία των δεδομένων μόλυνσης είχε μειωθεί και τα δεδομένα δεν αντικατόπτριζαν την πλήρη εικόνα της μόλυνσης.

Δεύτερον, πολλοί από τους νοσηλευόμενους ασθενείς με COVID-19 είχαν ήδη υποκείμενα νοσήματα. Και παρόλο που οι εξετάσεις τους ήταν θετικές για λοίμωξη από COVID-19, ο λόγος της νοσηλείας τους δεν σχετιζόταν άμεσα με τη λοίμωξή τους.

 

Τρίτον, η χρονική συσχέτιση μεταξύ του εμβολιασμού τους και της λοίμωξης ήταν ασαφής και δεν μπορούσαν να εξαχθούν ακριβή συμπεράσματα από αυτήν.

Ωστόσο, η παραπάνω επίσημη εξήγηση δεν ήταν καθόλου πειστική. Δεδομένου ότι το εμβόλιο κυκλοφόρησε στα τέλη του 2020, πολλοί νοσηλευόμενοι ασθενείς με COVID έχουν άλλα υποκείμενα νοσήματα. Όσοι εισήχθησαν στο νοσοκομείο έκαναν μοριακό τέστ και όχι self test. Εν τω μεταξύ, είναι πάντα πρόκληση να προσδιορίζεται ο ακριβής χρόνος μόλυνσης για μια λοίµωξη του αναπνευστικού, οπότε η χρονική συσχέτιση μεταξύ εμβολιασμού και μόλυνσης δεν είναι πάντα πολύ ακριβής.

Ως εκ τούτου, η εξήγησή τους δεν καθιστά σαφές γιατί ο αριθμός των ατόμων που έκαναν τις αναμνηστικές δόσεις ήταν ασυνήθιστα υψηλός μεταξύ εκείνων που νοσηλεύτηκαν και πέθαναν από COVID-19. Επιπλέον, οι καταστάσεις που αναφέρονται στην επίσημη εξήγηση είναι παρούσες σε όλα τα ιατρικά συστήματα παγκοσμίως- γιατί η καναδική κυβέρνηση αποσύρει αυτά τα σημαντικά δεδομένα με βάση αυτές τις δικαιολογίες;

Η επαρχιακή κυβέρνηση της Μανιτόμπα στον Καναδά ανέφερε (pdf) τον Ιούλιο του 2022 ότι το ποσοστό χορήγησης αναμνηστικών δόσεων του εμβολίου COVID-19 στην επαρχία ήταν 43,8% τον Μάιο του 2022. Ωστόσο, τα άτομα που είχαν λάβει τις αναμνηστικές δόσεις αντιπροσώπευαν περισσότερο από το 70 τοις εκατό των θανάτων που σχετίζονται με COVID.

 

Η εν λόγω έκθεση είναι ακόμη διαθέσιμη στον ιστότοπο της κυβέρνησης της Μανιτόμπα. Ωστόσο, την εβδομάδα της 31ης Ιουλίου, ο ιστότοπος σταμάτησε να ενημερώνει το διάγραμμα.

Παρόμοια στοιχεία είναι διαθέσιμα από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην έκθεση επιτήρησης του εμβολίου COVID-19 του Οργανισμού Υγειονομικής Ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου (pdf) που δημοσιεύθηκε στις 31 Μαρτίου 2022, τα στατιστικά στοιχεία έδειξαν ότι το 73% των θανάτων εντός 28 ημερών από τη μόλυνση αφορούσε άτομα που είχαν λάβει την τρίτη δόση εμβολίου, πριν επιβεβαιωθεί η διάγνωση της μόλυνσης COVID-19.

Ωστόσο, στις 7 Απριλίου 2022, η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να ενημερώνει την έκθεση.

 

Συνδέονται οι δεύτερες αναμνηστικές δόσεις με τον ανησυχητικό αριθμό θανάτων;

Μετά την ανάλυση των δεδομένων σχετικά με την κατάσταση εμβολιασμού και τους θανάτους που σχετίζονται με την COVID-19 στην Ολλανδία, ο Δρ. Τέο Σχέτερς, κορυφαίος Ολλανδός εμβολιολόγος, ανακάλυψε ότι υπήρχε μεγάλη χρονική σύμπτωση μεταξύ του αριθμού των ατόμων που έλαβαν την τέταρτη δόση και του αριθμού των υπερβολικών θανάτων.

Δήλωσε ότι αν εμβολιάζονταν περισσότεροι άνθρωποι, μέσα σε μια εβδομάδα θα υπήρχαν περισσότεροι θάνατοι- και αν εμβολιάζονταν λιγότεροι άνθρωποι μέσα σε μια εβδομάδα, θα υπήρχαν λιγότεροι θάνατοι.

Εκτίμησε από τα δεδομένα ότι, κατά μέσο όρο, ένας στους 800 ηλικιωμένους άνω των 60 ετών πεθαίνει από τα εμβόλια COVID-19. Πρότεινε επίσης να επανεξεταστεί το πρόγραμμα εμβολιασμού, καθώς ο σημερινός εμβολιασμός μπορεί να έχει προκαλέσει περισσότερη βλάβη παρά προστασία.

 

Το δίλημμα των εμβολίων

Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε το 2021 στο British Medical Journal (BMJ) πρότεινε ότι το εμβόλιο της Pfizer ήταν “πιθανό” να προκαλέσει θάνατο σε ορισμένα εύθραυστα ηλικιωμένα άτομα.

Ο Νορβηγικός Οργανισμός Φαρμάκων διερεύνησε τα αίτια 100 θανάτων σε ένα γηροκομείο όπου έλαβαν το εμβόλιο της Pfizer. Περίπου 30.000 ηλικιωμένοι σε οίκους ευγηρίας είχαν λάβει το εμβόλιο εκείνη την περίοδο.

Covid-19: Pfizer-BioNTech vaccine is “likely” responsible for deathsof some elderly patients, Norwegian review finds

 

Εφόσον τα εμβόλια μπορεί να επιφέρουν σοβαρές παρενέργειες και να επιταχύνουν ακόμη και τον θάνατο ορισμένων ανθρώπων, γιατί οι κυβερνήσεις εξακολουθούν να προωθούν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλο τον πληθυσμό;

Το σκεπτικό τους είναι ότι τα οφέλη του εμβολιασμού “υπερτερούν των βλαβών τους”. Αυτή η θεωρία φαίνεται να έχει γίνει ευρέως αποδεκτή.

Αυτό μας θυμίζει το κλασικό ηθικό δίλημμα – το “δίλημμα του τρόλεϊ”

Ένα ακυβέρνητο τρόλεϊ ταξιδεύει σε μια σιδηροδρομική γραμμή με πέντε άτομα στη γραμμή. Αν ο οδηγός τραβήξει το μοχλό, το τρόλεϊ θα μεταβεί σε άλλη γραμμή με ένα μόνο άτομο πάνω σε αυτή.

 

Ο οδηγός έχει μια επιλογή: να μην κάνει τίποτα και να αφήσει το τρόλεϊ να περάσει πάνω από τα πέντε άτομα, ή να τραβήξει το μοχλό και να το αφήσει να περάσει πάνω από το ένα άτομο στην άλλη γραμμή.

Η τρέχουσα πολιτική για τα εμβόλια είναι σαν να επιλέγουμε να τραβήξουμε το μοχλό και να δεχτούμε ότι ένας μικρός αριθμός ανθρώπων θα πεθάνει πρόωρα λόγω των εμβολίων, προκειμένου να προστατεύσουμε περισσότερους ανθρώπους.

Ωστόσο, έχει περάσει ποτέ από το μυαλό των ανθρώπων ότι αντί για δύο μόνο επιλογές, υπάρχει και ένας τρίτος τρόπος;

Ίσως ο οδηγός θα μπορούσε να είχε επιλέξει έναν άλλο τρόπο για να σταματήσει το τρόλεϊ, αντί να πρέπει να επιλέξει να πατήσει πέντε άτομα ή ένα άτομο.

 

Παρομοίως, κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας, δεν έχουμε μόνο δύο επιλογές: είτε να εμβολιαστούμε, είτε να κολλήσουμε COVID-19 και να νοσήσουμε βαριά ή να πεθάνουμε.

Μπορούμε να συνηγορήσουμε στο να βελτιώσουμε την σωματική και ψυχική υγεία του γενικού πληθυσμού. Μπορούμε να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα – τόσο για να αμυνθούμε απέναντι στον ιό όσο και για να αποφύγουμε τους κινδύνους που συνδέονται με τον εμβολιασμό.

Με άλλα λόγια, γιατί να μην παροτρύνουν τους ανθρώπους να γυμνάζονται πέντε λεπτά περισσότερο κάθε μέρα, να τρώνε 100 θερμίδες λιγότερες κάθε μέρα και να πηγαίνουν στη φύση για μια ώρα κάθε μήνα για να καταπολεμούν το άγχος; Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει καμία ανάγκη να “υποχρεώσουμε” τους ανθρώπους να το κάνουν αυτό. Αντίθετα, θα αρκούσε να τους ευαισθητοποιήσουμε για την ανοσία με την ίδια ένταση που προωθείται ο εμβολιασμός.

Επί του παρόντος, ο κόσμος αντιμετωπίζει μια κρίση δημόσιας υγείας. Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι πιο σημαντικό να υιοθετήσουμε μια προσεκτική και μελετημένη προσέγγιση της ιατρικής ηθικής από το να σταθμίσουμε τα συμφέροντα της ζωής και της υγείας του κοινού ως ένα απλό αριθμητικό μοντέλο.

 
TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software