x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

ΔΗΜΗΤΡΑΣ – ΣΕΡΑΦΕΙΜ… ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ 2!

| Πατριωτικός Χώρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ήρθε η ώρα της Νεμέσεως. Για «ψευδή καταμήνυση» εις βάρος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, καταδικάστηκε - σε πρώτο βαθμό - ο Παναγιώτης Δημητράς. Μιλάμε εδώ για τον άνθρωπο ο οποίος επί δεκαετίες επιδίδεται σε νομικό ακτιβισμό, μηνύοντας τους πάντες και με τη βοήθεια ενός μηχανισμού, ο οποίος τον βοηθά, παρά το ότι η προανάκριση γυρίζει πίσω πολλές εκ των μηνύσεών του ως αβάσιμες, να φτάνουν κάποιες από τις διώξεις που υποκινεί στο ακροατήριο. Αυτό εμείς το βιώσαμε.

Στόχος του Παναγιώτη Δημητρά, ο οποίος επί δεκαετίες βυσσοδομεί καταγγέλλοντας τη χώρα μας σε διεθνή φόρα για τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων ανύπαρκτων μειονοτήτων, είναι η ταλαιπωρία και η τρομοκράτηση των πολιτών με τις απόψεις των οποίων αυτός διαφωνεί. Αγνώστου επαγγέλματος καθώς είναι δικηγόρος μεν αλλά δεν ασκεί το επάγγελμα για βιοπορισμό, αγνώστου διαμονής και τηλεφώνου, δεν χάνει ευκαιρία να μηνύει άπαντες. Και ήρθε η ώρα όλο αυτό να γυρίσει εναντίον του. Η υπόθεση φυσικά δεν έχει τελεσιδικήσει. Αλλά, είναι μια αρχή. Πλέον, πολλοί είναι εκείνοι που θα στραφούν εναντίον του. Τα κόλπα τελείωσαν. Ο κόσμος της λογοκρισίας δεν θα επιβληθεί επί της θεσμοθετημένης ελευθερίας του λόγου. Έφτασαν στο σημείο να θέλουν να φιμώσουν αρχιερείς. Έχουν όμως γνώση οι φύλακες. Και από εδώ και πέρα, όποιος αποπειράται να διώκει τους συμπολίτες του άνευ λόγου και αιτίας θα διώκεται ο ίδιος.

Η ώρα των ψευδών καταμηνύσεων έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Ο κόσμος αντιδρά και δεν δέχεται τον περιορισμό της ελευθερίας του λόγου που προσπαθούν να επιβάλλουν διάφοροι κύκλοι του εσωτερικού και του εξωτερικού. Ο Παναγιώτης Δημητράς οφείλει να απαντήσει στο ερώτημα που έβρισκε τα χρήματα για να πληρώνει τα παράβολα επί σειρά ετών και που βρίσκει τα χρήματα για τα νομικά έξοδα γενικότερα, για τις αμέτρητες μηνύσεις που έχει υποβάλει τις τελευταίες δεκαετίες. Λίγη διαφάνεια εδώ δεν θα έβλαπτε και εξηγούμαστε: δεν θα έπρεπε ο ελληνικός λαός να γνωρίζει ποιες είναι οι πηγές χρηματοδότησης του ανθρώπου αυτού;

Ο Παναγιώτης Δημητράς στράφηκε κατά του εκδότη μας Γιώργου Μιχαλόπουλου και δημοσιογράφου της εφημερίδας μας Νίκου Χιδίρογλου. Μετά από δύο αναβολές, η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο. Ο εκδότης μας και ο δημοσιογράφος μας, αθωώθηκαν πανηγυρικά. Στη συντριπτική πλειοψηφία των μηνύσεων του Παναγιώτη Δημητρά, οι εναγόμενοι αθωώνονται. Όμως, το ζήτημα εδώ είναι γιατί επιτρέπουν οι δικαστικές αρχές σε ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο να στήνει μια βιομηχανία μηνύσεων, απασχολώντας άσκοπα τα δικαστήρια. Λίγο πριν ξεκινήσει η δίκη της «ΕΩ», ο Παναγιώτης Δημητράς είχε γράψει στα κοινωνικά μέσα τα κάτωθι: «Περιμένουμε να δικάσουμε την Ελεύθερη Ώρα για παραβίαση του νόμου για προστασία των προσωπικών δεδομένων. Η ΕΩ έχει δικηγόρο τον Μάκη Βορίδη». Προσέξτε: «να δικάσουμε». Βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Το πάρτι του ασύδοτου δικαιωματισμού τελειώνει. Οι θιασώτες της κοινωνικής μηχανικής, θα βρίσκουν από εδώ και πέρα μπροστά τους, τα θύματα των διώξεών τους.

Καταχρηστικές μηνύσεις δεν πρέπει να κατατίθενται και να φτάνουν στο ακροατήριο. Και αν κατατίθενται και εκδικάζονται, εφόσον είναι ψευδείς, πρέπει να υπάρχουν συνέπειες, δηλαδή καταδίκες. «Την τελευταία πενταετία υπέβαλε 409 μηνύσεις. Οι 263 αρχειοθετήθηκαν ως αβάσιμες. Και οι υπόλοιπες εκκρεμούν», διαβάσαμε τον περασμένο Νοέμβριο στο Protagon.gr για τον Δημητρά. Υπόψη ότι μια μήνυση μπορεί να στρέφεται κατά πολλών προσώπων, οπότε αντιλαμβάνεστε πόσος κόσμος έχει κατά καιρούς ταλαιπωρηθεί ή ακόμα κληθεί να παραστεί σε δίκες ταξιδεύοντας από το εξωτερικό.

Τα παραπάνω στοιχεία είχαν γνωστοποιηθεί σε απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης μετά από ερώτηση στη Βουλή που κατέθεσε ο βουλευτής Α’ Πειραιά της ΝΔ, Χριστόφορος Μπουτσικάκης, επισημαίνοντας ότι ο Παναγιώτης Δημητράς «έχει αναπτύξει μια βιομηχανία μηνύσεων έναντι προσώπων που έχουν διαφορετικές απόψεις από τις δικές του, απασχολώντας έτσι τα δικαστήρια αλλά και τους εκάστοτε μηνυόμενους συμπολίτες μας, οι οποίοι κατά κανόνα αθωώνονται ή απαλλάσσονται». Και ρωτά ο βουλευτής της ΝΔ: «Εφόσον όλα σχεδόν τα «θύματά» του αθωώνονται ή απαλλάσσονται, όπως οι συγγραφείς Σώτη Τριανταφύλλου, Τάκης Θεοδωρόπουλος κ.ά., αφού όμως έχει παραβιαστεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης - προστατευόμενο επίσης από το άρθρο 10 της ΕΣΔΑ- και έχουν υποβληθεί σε απίστευτα παράλογες και ντροπιαστικές ταλαιπωρίες οι αδίκως μηνυθέντες, για ποιο λόγο η Εισαγγελία Πρωτοδικών εξακολουθεί να ταλαιπωρεί εκατοντάδες πολίτες και δεν αρχειοθετεί κατευθείαν τις αντίστοιχες μηνύσεις;… Πώς προτίθεται το Υπουργείο Δικαιοσύνης να αντιδράσει στην καταστρατήγηση του νόμου, ώστε να τεθεί ένας φραγμός στην υποβολή αβάσιμων μηνύσεων κατ’ εξακολούθηση και με τα ίδια πάντα προσχήματα (π.χ. ‘ισλαμοφοβία’);».

Αλήθεια, υπάρχει κανείς που να θεωρεί τη συμπεριφορά αυτή του Παναγιώτη Δημητρά λογική; Ή την ύποπτα «χαλαρή» στάση της Πολιτείας απέναντί του; Όποιος ταλαιπωρεί συμπολίτες του, από εδώ και πέρα πρέπει να πληρώνει. Χαρακτηριστικό είναι πάντως ότι στο πλευρό του Παναγιώτη Δημητρά και μιας συγκατηγορούμενής του ονόματι Αντρέα Γκίλμπερτ, τάχθηκε λίγες ημέρες πριν τη δίκη ο αριστερός Τύπος, που ζητά τώρα και κατάργηση των… δημοσκοπήσεων! Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Πολιτεία επιτρέπει στον Παναγιώτη Δημητρά να βυσσοδομεί, τη στιγμή μάλιστα που στρέφεται και εναντίον της (βλ. μήνυση Δημητρά κατά Λιμενικού Σώματος), ενώ έχει καταθέσει και αριθμό μηνύσεων κατά υπουργών και πολλών δημοσιογράφων. Μέχρι πότε όμως;e-genius.gr ...intelligent web software