x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Χειμάρρα: Παραμένει προφυλακισμένος o δήμαρχος Φρέντι Μπελέρης – Απορρίφθηκε η έφεσή του

| Πατριωτικός Χώρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Oλοκληρώθηκε σήμερα (14.7.2023) το μεσημέρι η εξέταση της έφεσης που είχε καταθέσει ο δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης, με την οποία ζητούσε την αποφυλάκισή του με περιοριστικά μέτρα.

Η Δικαιοσύνης της Αλβανίας απεφάνθη γι’ άλλη μια φορά αρνητικά, με τον δικαστή ν’ απορρίπτει την έφεση που είχε καταθέσει ο δήμαρχος Χειμάρρας. Έτσι, τουλάχιστον προς το παρόν, δεν μεταβάλλεται το μέτρο της προφυλάκισης του ομογενούς μας.

Θυμίζουμε ότι την περασμένη Τετάρτη η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπερψήφισε τροπολογία με την οποία τάσσεται υπέρ της απελευθέρωσης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, καθώς και για την προστασία των περιουσιών της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.

Υπέρ της τροπολογίας επί της Έκθεσης του 2022 για την Αλβανία ψήφισαν 290 ευρωβουλευτές και κατά 260. Η τροπολογία υποστηρίχθηκε με τοποθετήσεις Ελλήνων βουλευτών από όλα τα κόμματα.

Η εν λόγω τροπολογία κατατέθηκε από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα με πρωτοβουλία της Ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Υπενθυμίζεται πως ερώτηση για την απαράδεκτη συνέχιση της προφυλάκισης από τις αλβανικές αρχές του Φρέντι Μπελέρη είχε καταθέσει προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, ζητώντας την άμεση απελευθέρωσή του.

Με την τροπολογία εκφράζεται η βαθιά ανησυχία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «για τη σύλληψη του εκλεγέντα Δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, τις παραμονές των δημοτικών εκλογών στην Αλβανία και τη συνεχιζόμενη προφυλάκισή που παραβιάζει το τεκμήριο της αθωότητας και του απαγορεύει να αναλάβει τα καθήκοντά του ως εκλεγμένος δήμαρχος».

Επίσης, στην τροπολογία τονίζεται ότι το συγκεκριμένο θέμα «συνδέεται απόλυτα, με τον σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων, με το περιουσιακό ζήτημα της ελληνικής εθνικής μειονότητας στο Δήμο της Χιμάρας και τις κατηγορίες για παράνομες απαλλοτριώσεις από τις αλβανικές αρχές».

Η υπερψήφιση της τροπολογίας στέλνει «ένα ξεκάθαρο, ηχηρό μήνυμα, ότι οι μεθοδεύσεις των αλβανικών αρχών κατά της ελληνικής μειονότητας δεν γίνονται ανεκτές, ούτε από την ελληνική κυβέρνηση, ούτε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ότι ο ευρωπαϊκός δρόμος για την Αλβανία περνάει από την τήρηση των κανόνων του κράτους δικαίου και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των πολιτών της».

TAGS:

elora.gr - Ταυτότητα

Ιδιοκτήτρια εταιρεία: M.V. PRESS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΤΑΙΡΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ
Διακριτικός τίτλος: M.V. PRESS
Έδρα: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 299, ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΚ 17236, ΑΦΜ 801098428 – ΔΟΥ: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΤΗΛ: 210 3625095, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Νόμιμος Εκπρόσωπος/ Διαχειριστής: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ 
Δικαιούχος του ονόματος τομέα (elora.gr): MV PRESS
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ:
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ:
ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (L63) {ΒΛ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡ. 10 ΠΑΡ. 2 ΠΕΡ. Ε' Ν. 5005/2022 ΤΕΥΧΟΣ Α' 236/21.12.2022}

Μ.Η.Τ. 242040e-genius.gr ...intelligent web software