x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ομιλία του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου στο Βελλίδειο

| Πατριωτικός Χώρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Μαρτίου στο Βελλίδειο στη Θεσσαλονίκη   η εκδήλωση με τίτλο «Μικρασιατική Καταστροφή – Τα αίτια της ήττας και οι επιπτώσεις» με ομιλητή τον πρόεδρο της Πατριωτικής Ένωσης. Εκατοντάδες κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση η οποία άνοιξε με παραδοσιακούς  χορούς  της  Καππαδοκίας, τόπο καταγωγής του  κ. Εμφιετζόγλου.

Ο κ. Εμφιετζόγλου ερευνά  τα συγκεκριμένα τραγικά γεγονότα εδώ και δεκαετίες σε συνεργασία με γνωστούς ιστορικούς όπως ο αείμνηστος Σαράντος Καργάκος.  Έχει επισκεφτεί όλες τις περιοχές στην σημερινή Τουρκία, στις οποίες έγιναν οι μεγάλες μάχες και όπου  ζούσαν ελληνικοί πληθυσμοί.

Στην ομιλία του προσπάθησε με ορθολογικό τρόπο, χωρίς συναισθηματισμούς να περιγράψει τα πολιτικά, γεωπολιτικά, κοινωνικά και στρατιωτικά αίτια της καταστροφής, να εντοπίσει τα λάθη των πολιτικών και στρατιωτικών προσωπικοτήτων της εποχής. Ανέλυσε τα τακτικά και ασυγχώρητα λάθη στον στρατηγικό σχεδιασμό και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Ολοκλήρωσε την ομιλία του προβάλλοντας τα τότε λάθη στο σήμερα, στις τωρινές επιλογές των πολιτικών και στρατιωτικών ηγεσιών και πως αυτές μπορεί να κοστίσουν στη χώρα μας  στο μέλλον, όπως έγινε το 1922.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο εκπροσώπησε  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων. Στην εκδήλωση επίσης παρευρέθηκαν ο πρώην Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας  Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης Γιάννης Κουριαννίδης  και ο περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας Δημήτριος Βάνης.

-Το-

Γραφείο Τύπου

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software