x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Συνεχίζονται οι ζυμώσεις

| Πατριωτικός Χώρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

«Ανοιχτές πόρτες» από Πάνο Παναγιωτόπουλο

Έντονη πολιτική κινητικότητα στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας προκαλούν οι κινήσεις της Πατριωτικής Ένωσης, που μετά και την ένταξη του Κωνσταντίνου Μπογδάνου και του κόμματος ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. δημιουργεί κύματα που φτάνουν μέχρι τα συστημικά ΜΜΕ.
Με δεδομένη μάλιστα την ακατανόητη τακτική που εφήρμοσε επί χρόνια η Νέα Δημοκρατία, εγκαταλείποντας την δεξιά της βάση και προσπαθώντας να εγκολπώσει το άμορφο «κέντρο», είναι σαφές ότι στο επόμενο διάστημα τα δημοσιεύματα σχετικά με το τι ακριβώς συμβαίνει στα δεξιά της θα … πολλαπλασιαστούν, αφού έχει προκύψει ένα ογκωδέστατο πολιτικό σκηνικό.

Αυτή την εβδομάδα η «πέτρα του σκανδάλου» ήταν ένα δημοσίευμα της εφημερίδος «Πρώτο Θέμα», το οποίο αναφερόταν στην κατάσταση που υπάρχει στα δεξιά του κυβερνώντος κόμματος και στις εξελίξεις που έχουν ήδη ολοκληρωθεί αλλά και αυτές που «ψήνονται».
Έγινε λοιπόν, μεταξύ άλλων, αναφορά στις επαφές που υπάρχουν μεταξύ της Πατριωτικής Ενώσεως του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου και προσωπικοτήτων που κινούνται σε αυτό τον χώρο, με χρήση διαφόρων ειδών χαρακτηρισμών που αν μη τι άλλο … χωρούν συζήτηση.
Μεταξύ των ονομάτων που αναφέρθηκαν στο ρεπορτάζ και τα οποία σίγουρα γνωρίζουν οι αναγνώστες της εφημερίδας μας ήταν αυτά του Νίκου Νικολόπουλου, του Πάνου Παναγιωτόπουλου και του Νίκου Καραχάλιου. Όπως είναι φυσικό, αφού τα ονόματά τους «έπαιξαν» κατ’ αυτό τον τρόπο, οι εμπλεκόμενοι αποφάσισαν να απαντήσουν.

«Ανοιχτές πόρτες» από τον Πάνο Παναγιωτόπουλο

Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, προχώρησε σε μια ιδεολογική τοποθέτηση, υπενθυμίζοντας την πορεία του αλλά τονίζοντας το πόσο «θυμωμένος» είναι με την διακυβέρνηση Μητσοτάκη, που όπως χαρακτηριστικά είπε «αποδείχθηκε πολύ κατώτερη των προσδοκιών όλων μας» και κατέληξε ζημιογόνος για τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού.
Ο πρώην υπουργός όμως στην τοποθέτησή του επιβεβαίωσε τα όσα η δική μας εφημερίδα έχει γράψει, αποκαλύπτοντας ότι συμμετέχει με την πολιτική Κίνηση «Δύναμη για την Ελλάδα» σε έναν «ευρύτατο δημόσιο διάλογο». Κατονόμασε μάλιστα κάποιες από τις κινήσεις, προσωπικότητες αλλά και φορείς που συμμετέχουν σε αυτόν. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στους πρώην υπουργούς και βουλευτές της ΝΔ Αθανάσιο Γιαννόπουλο, τον Σάββα Τσιτουρίδη, τον Νίκο Νικολόπουλο, τον Αργύρη Ντινόπουλο, τον Αθανάσιο Νταβλούρο, τους πρώην βουλευτές των ΑΝΕΛ, Κωνσταντίνο Κατσίκη αλλά και τον  Γ. Νταβρή, ενώ ονομαστική αναφορά έκανε και στον Νίκο Καραχάλιο. Τόνισε δε ότι σε αυτόν τον κύκλο των συνομιλιών συμπεριελήφθησαν και οι επικεφαλής νέων πολιτικών φορέων, κ.κ. Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, Κωνσταντίνος Μπογδάνος και Πάρις Κουρτζίδης.
Σύμφωνα με τον Πάνο Παναγιωτόπουλο, που διακρίνεται άλλωστε ως νομικός για την ακριβολογία του, αυτός ο διάλογος με το σχήμα Εμφιετζόγλου - Μπογδάνου «δεν έχει καταλήξει, μέχρι σήμερα σε καμία συμφωνία» και ως εκ τούτου δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση για την συμμετοχή του στην σύμπραξη. Τονίζει όμως ότι εννοείται πως συνεχίζει τις προσπάθειές του για ένα «Ενωτικό Εθνικό Ψηφοδέλτιο». Από όλα τα παραπάνω δεν μπορεί κανείς παρά να συμπεράνει ότι οι διαπραγματεύσεις ακόμη τρέχουν και είναι μόνον η μετακίνηση των εκλογών προς τα πίσω από την κυβέρνηση Μητσοτάκη που ίσως «άλλαξε» τους χρονικούς σχεδιασμούς, επιβραδύνοντας απλά κάποιες εξελίξεις.

Από την πλευρά του ο Νίκος Νικολόπουλος και αυτός κρατά ανοιχτή πόρτα για την συμμετοχή του σε κάποιο «ενωτικό σχήμα», αν όχι για τις πρώτες, τουλάχιστον για τις δεύτερες εκλογές. Επικαλούμενος το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής, που όπως λέει «συντείνει στην γιγάντωση προσωπικών φιλοδοξιών και συνακόλουθα στον κερματισμό των φιλελεύθερων, πατριωτικών και δημοκρατικών δυνάμεων», σημειώνει πως «εφόσον από τις πρώτες κάλπες προκύψουν δεύτερες, κάτι που διαφαίνεται ως ισχυρή πιθανότητα στον πολιτικό ορίζοντα, εκτιμώ, ότι θα υπάρχει το έδαφος της γονιμοποίησης των πατριωτικών αναγκών και τότε θα καθιστούν επιτακτικό το αίτημα της έκφρασής τους από ένα ενιαίο συμπαγή πατριωτικό πολιτικό φορέα».



Και άλλα πρόσωπα στην «εξίσωση»

Η αλήθεια είναι ότι η μετατόπιση του χρονικού σημείου των εκλογών, έδρασε ανασταλτικά στην ολοκλήρωση κάποιων συμφωνιών που κυοφορούνται στον συγκεκριμένο χώρο. Παρόλα αυτά η «Ελεύθερη Ώρα» είναι σε θέση να γνωρίζει ότι αυτές συνεχίζονται και δεν περιορίζονται στον πολιτικό χώρο, στον οποίο αναφέρθηκε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος. Αντιθέτως υπάρχουν και άλλα πρόσωπα, τα οποία ανεδείχθησαν το τελευταίο διάστημα λόγω και της αντίθεσής τους στις «υποχρεωτικότητες» του εμβολιασμού αλλά και στις πολιτικές των λοκντάουν, που συμμετέχουν στον διάλογο περί «ένωσης» του πατριωτικού/αντισυστημικού χώρου. Η περίπτωση του Φαίδωνα Βόβολη, είναι μόλις μία από αυτές, ενώ η περίπτωση του Πάρη Κουρτζίδη φαίνεται να έχει «αποδυναμωθεί».
Η ουσία όμως είναι ότι πλέον το πεδίο στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας θυμίζει περισσότερο νερό που κυλάει και όχι βάλτο. Και σε αυτό καθοριστικό ρόλο έπαιξε η σύμπραξη Εμφιετζόγλου – Μπογδάνου.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software