x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Η ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε. πρέπει να συνδέεται με συγκεκριμένους όρους από την Ελλάδα

| Πατριωτικός Χώρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η επίσκεψη στη Βόρειο Ήπειρο, στην Ελληνική Μειονότητα, του Έλληνα Πρωθυπουργού ήταν μια συγκινητική στιγμή για τον πολύπαθο Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου. Το σύνθημα «Ελλάς, Ελλάς, μη μας ξεχνάς», που κυριάρχησε κατά την υποδοχή του, είναι ενδεικτικό του αισθήματος που διακατέχει τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου, που βλέπει επί δεκαετίες τα δικαιώματά του να μη γίνονται σεβαστά και οι ελληνικές κυβερνήσεις να μη αντιδρούν με το αναγκαίο σθένος και την αποφασιστικότητα για να τα υπερασπισθούν.

Ο Πρωθυπουργός έθεσε, σε πρώτη θέση, για άλλη μια φορά, την υποστήριξη της Ελλάδος στην ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ. Για άλλη μια φορά όμως, δεν συνέδεσε κατά σαφή τρόπο την υποστήριξη της Ελλάδος με όρους και προϋποθέσεις, που αφορούν αφ’ ενός το σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητος και αφ’ ετέρου τα διμερή θέματα, με πρώτο την οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αλβανία.

Υποτίθεται ότι αυτά περιλαμβάνονται στις προϋποθέσεις που θέτει η ΕΕ. Η αυταπάτη ότι η ΕΕ υποκαθιστά δήθεν την εθνική παράλληλη διαπραγμάτευση είναι πολύ επικίνδυνη για τα ελληνικά συμφέροντα. Η ΕΕ και οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ ως καίριο γεωπολιτικό θέμα και δεν προτάσσουν – προφανώς – επιμέρους εθνικά θέματα, που  θα μπορούσαν να δημιουργήσουν εμπόδια και να προκαλέσουν περιπλοκές στην ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων. Επαφίεται  στην ενδιαφερόμενη χώρα να θέσει τα επιμέρους θέματα και να τα καταστήσει αναγκαίες προϋποθέσεις.

Η Αλβανία είναι μια γειτονική χώρα, που έχει κάθε συμφέρον να έχει φιλικές σχέσεις με την Ελλάδα, η οποία έχει επιδείξει μέχρι τώρα απέναντί της πνεύμα φιλίας, συνεργασίας και βοήθειας.

Η Ελλάδα όμως πρέπει να επαγρυπνεί για τα ζωτικά της συμφέροντα και δεν πρέπει να επιτρέψει στις αλβανικές κυβερνήσεις να πιστεύουν ότι μπορούν ταυτοχρόνως να έχουν τη συγκατάθεση της Ελλάδος για την ευρωπαϊκή τους πορεία και να συμπεριφέρονται εχθρικά προς αυτήν, πλήττοντας ζωτικά της συμφέροντα και συμμαχώντας με την Άγκυρα εναντίον της.

-O- 
Πρόεδρος

Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software