x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Όρμπαν: Για ποιο λόγο ζητά τη διάλυση του Ευρωκοινοβουλίου

| Πατριωτικός Χώρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

O Βίκτορ Όρμπαν είπε ότι το πρόσφατο σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έθεσε υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία του θεσμού και πως υποστηρίζει την κατάργηση του οργάνου όπως υπάρχει επί του παρόντος, σύμφωνα με το Associated Press.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην ετήσια διεθνή συνέντευξη Τύπου χθες στη Βουδαπέστη ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε ότι οι Ούγγροι θα ήθελαν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τη σημερινή του μορφή να διαλυθεί λόγω του τρέχοντος σκανδάλου διαφθοράς.

«Για την Ουγγαρία, δεν θα μπορούσε να είναι χαμηλότερο το επίπεδο με το οποίο έχει πληγεί η φήμη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, από το τελευταίο σκάνδαλο», είπε και πρόσθεσε ότι είναι καιρός να «στραγγίξει ο βάλτος» στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σημειώνεται, ότι ο Όρμπαν δανείστηκε αυτή τη φράση από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και τη χρησιμοποίησε για να επιτεθεί στις Βρυξέλλες λόγω του πρόσφατα αποκαλυφθέντος σκανδάλου διαφθοράς σχετικά με τις ύποπτες παράνομες δραστηριότητες ορισμένων βουλευτών, με μετρητά, για υπηρεσίες στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται το Κατάρ.

 

Το πρακτορείο επισημαίνει ότι η συνέντευξη Τύπου είναι σχεδόν η μόνη περίπτωση κάθε χρόνο που ο Όρμπαν επιτρέπει ερωτήσεις από τον κόσμο ή τα ουγγρικά μέσα ενημέρωσης που ασκούν κριτική στην τρέχουσα κυβέρνηση, μεταδίδει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο πρωθυπουργός, έχει συμμετάσχει σε συχνές αντιπαραθέσεις με την ΕΕ, η οποία τον κατηγορεί για παραβίαση δημοκρατικών κανόνων, μεγάλη διαφθορά στα κρατικά όργανα και περιστολή των δικαιωμάτων των μειονοτήτων. Στις εντάσεις μεταξύ Βουδαπέστης και Βρυξελλών προστίθεται και η ρητορική της ουγγρικής κυβέρνησης κατά των κυρώσεων, που επιβλήθηκαν στη Μόσχα, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software