x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Μελόνι: Πορεία εναντίον της για το δικαίωμα στην άμβλωση

| Πατριωτικός Χώρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Φεμινίστριες διαδήλωσαν στη Ρώμη κατά της νέας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, χαρακτηρίζοντάς την «φασίστρια» και λέγοντας ότι η κυβέρνησή της απειλεί το δικαίωμα στην άμβλωση στη χώρα, σύμφωνα με το Euractiv.

Η διαμαρτυρία είχε αρχικά ως στόχο να καταγγείλει τη βία που ασκείται κατά των γυναικών και να δείξει την υποστήριξή της στις γυναίκες του Ιράν, αλλά μετατράπηκε σε καταγγελία της κυβέρνησης της Μελόνι, η οποία, όπως ισχυρίστηκαν οι διαδηλωτές, απειλεί το δικαίωμα στην άμβλωση.

«Κυβερνήτη Μελόνι, ετοιμάσου να τρέμεις, είμαστε ελεύθεροι να πολεμήσουμε», φώναζαν οι διαδηλωτές που κρατούσαν επίσης πανό με τις λέξεις «τρώμε την καρδιά σου» και «φασίστα Μελόνι θα σου κάνουμε πόλεμο».

Αλλά τα μέλη της κυβέρνησης έσπευσαν να απαντήσουν στις διαμαρτυρίες.

«Πρόκειται για μια σοβαρή απειλή για την οποία απαιτούμε την αυστηρή καταδίκη όλων των πολιτικών δυνάμεων, ξεκινώντας από εκείνες της αριστεράς», δήλωσε η υπουργός Τουρισμού Ντανιέλα Σαντάντσε.

«Αυτό που συνέβη είναι ανησυχητικό γιατί τροφοδοτεί ένα κλίμα μίσους και προστίθεται σε έναν κατάλογο εκφοβισμού, απειλών και χυδαιότητας κατά της πρωθυπουργού», δήλωσε η υφυπουργός Άμυνας Ιζαμπέλα ΡαούτιIsa.

Στην Ιταλία, οι γυναίκες μπορούν να ζητήσουν εκούσια διακοπή της εγκυμοσύνης εντός των πρώτων 90 ημερών της κύησης για λόγους υγείας, οικονομικούς, κοινωνικούς ή οικογενειακούς. Όσον αφορά τη φαρμακολογική μέθοδο, είναι δυνατόν να ζητηθούν τα απαραίτητα χάπια εντός εννέα εβδομάδων κύησης σε δημόσιες εγκαταστάσεις εξωτερικών ιατρείων.

Ο νόμος είναι σαφής ως προς τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, αλλά στην πράξη, αρκετές έρευνες ανέφεραν ότι είναι περίπλοκο για πολλές γυναίκες να έχουν πρόσβαση σε άμβλωση, καθώς οι γιατροί μπορούν ακόμη να αρνηθούν να τη χορηγήσουν για λόγους συνείδησης ή θρησκευτικών πεποιθήσεων. Το 2016, το Συμβούλιο της Ευρώπης επέκρινε την Ιταλία για τους νόμους περί αμβλώσεων, επισημαίνοντας την άρνηση των γιατρών για λόγους συνείδησης ως ένα από τα κύρια εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην Ιταλία κατά την άσκηση των δικαιωμάτων τους στην άμβλωση.

Η Μελόνι έχει καταστήσει σαφές επανειλημμένα ότι δεν προτίθεται να καταργήσει τον νόμο που ρυθμίζει το δικαίωμα στην άμβλωση στην Ιταλία και ότι σκοπεύει να τον εφαρμόσει «πλήρως».
«Δεν σκοπεύω να καταργήσω τον νόμο 194 (…) Θέλω να εφαρμόσω τον νόμο 194, να προσθέσω ένα δικαίωμα: αν σήμερα υπάρχουν γυναίκες που βρίσκονται αναγκασμένες να κάνουν έκτρωση, για παράδειγμα, επειδή δεν έχουν χρήματα για να μεγαλώσουν αυτό το παιδί ή επειδή αισθάνονται μόνες, θέλω να τους δώσω την ευκαιρία να κάνουν μια διαφορετική επιλογή, χωρίς να αφαιρέσω τίποτα από εκείνες που θέλουν να κάνουν την επιλογή της έκτρωσης», είχε δηλώσει η Μελόνι τον Σεπτέμβριο.

Αν και οι γιατροί είναι ελεύθεροι να αρνηθούν να παράσχουν υπηρεσίες ή πληροφορίες για την άμβλωση για λόγους συνείδησης ή θρησκευτικών πεποιθήσεων, η Μελόνι δεν ασχολήθηκε ποτέ με το πρόβλημα του μεγάλου αριθμού αντιδρώντων γιατρών στα νοσοκομεία, το οποίο περιορίζει το δικαίωμα των γυναικών που θέλουν να προβούν σε άμβλωση.

Το προεκλογικό πρόγραμμα των Αδελφών της Ιταλίας δήλωνε σαφώς την πρόθεσή του να εφαρμόσει τον νόμο 194, να δώσει κίνητρα για την πρόληψη και να δημιουργήσει ένα ταμείο «για να βοηθήσει τις γυναίκες που είναι μόνες τους και έχουν οικονομικές δυσκολίες να φέρουν μια εγκυμοσύνη σε πέρας».



e-genius.gr ...intelligent web software