x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Που έγινε η νέα συνάντηση Καραμανλή-Σαμαρά ενώ δημοσκόπηση της Zoύγκλα δίνει το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη σε θέση βολής για την 3η θέση!

| Πατριωτικός Χώρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Νέα συνάντηση σε κατοικία δημοσιογράφου στα βόρεια προάστια είχαν οι Σαμαράς-Καραμανλής με επίκεντρο τις επερχόμενες εκλογές.

Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί εκτίμησαν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει τα χρονικά περιθώρια να τρενάρει τις εκλογές έως το 2023. Εκλογές το 2023 θα μπορούσαν να οδηγήσουν τη ΝΔ υπό ορισμένες συνθήκες πέριξ του 20%.

Γράφει η Θέση Φουρίνης

 

Ο κ. Σαμαράς που διατηρεί έντονη την αίσθηση ότι ήταν η Γερμανίδα Καγκελάριος Μέρκελ εκείνη που έριξε τη κυβέρνησή του σχολιάζοντας τις συνεχιζόμενες επιθέσεις των γερμανικών ΜΜΕ κατά του σημερινού πρωθυπουργού δεν απέκλεισε το γερμανικό κατεστημένο να επιχειρήσει την πανωλεθρία της ΝΔ διαρρέοντας σε κόμματα της αντιπολίτευσης όπως ο Σύριζα ή το κόμμα του Βελόπουλου στοιχεία-φωτιά για υποθέσεις που θα μπορούσαν να συγκλονίσουν πράγματι το πανελλήνιο αλλά και το ευρωπαικό οικοδόμημα στο σύνολό του.

-Η Ελλάδα, θα μπορούσε να γίνει η αφετηρία εξελίξεων για την Ευρώπη και τις ΗΠΑ…,

 

συμφώνησαν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί έχοντας εστιάσει στη διαχείριση συγκεκριμένων υποθέσεων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Στο μεταξύ μία αποκαλυπτική δημοσκόπηση δημοσιεύει ο ιστότοπος Zoύγκλα καθώς καταγράφει έκρηξη των ποσοστών του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη. Οι Έλληνες βρίσκονται στο 6,4% απειλώντας με ποσοστό-έκπληξη την νύχτα των εκλογών.

Η δημοσκόπηση της Ζούγκλας διεξήχθη από την 5η Σεπτεμβρίου έως την 13η Σεπτεμβρίου 2022. Το τελικό σταθμισμένο δείγμα εγκύρων συμμετοχών στην δημοσκοπική έρευνα το οποίο επεξεργάστηκε η επιστημονική ομάδα συνεργατών της Ζούγκλας, ανέρχεται σε 1018 πολίτες άνω των 17 ετών. Οι συμμετέχοντες στο δείγμα αυτό συμπεριλαμβάνονται στην database της Ζούγκλας.

 

Η Νέα Δημοκρατία λοιπόν προηγείται με ένα 26,8%, ακολουθούμενη σχεδόν κατά πόδας από τον ΣΥΡΙΖΑ με 23,4% την ώρα που ο «ρυθμιστής» ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ αγγίζει το 8,6%.

Η λεγόμενη «ακροδεξιά ψήφος» ωστόσο διογκώνεται και αφαιρεί από την Νέα Δημοκρατία ποσοστό αλλά και δυναμική. Έτσι η συνολική υπερσυντηρητική – ακροδεξιά ψήφος αγγίζει το 11,8% με φανερή την διογκούμενη απήχηση του κόμματος «Έλληνες για την Πατρίδα» του Ηλία Κασιδιάρη που βρίσκεται στο 6,4%.

Αντιθέτως σε μία πτωτική πορεία φαίνεται να βαδίζει η εκτός ΣΥΡΙΖΑ αριστερή ψήφος με την ΜέΡα25 να αγωνίζεται να εισέλθει στη Βουλή, πράγμα καθόλου εύκολο έως οριακό και την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο 1,1%.

Τα ποσοστά των υπολοίπων αριστερών τάσεων και προτάσεων δεν προσθέτουν κάποια αξιοσημείωτη με τα σημερινά δεδομένα, προοπτική.

Η συσπείρωση στη Νέα Δημοκρατία αν και εντονότερη από εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ εν τούτοις κινείται σε χαμηλά επίπεδα. Στην Νέα Δημοκρατία αγγίζει το 63,9% ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ το 67,5%. Οι μετακινήσεις ψηφοφόρων που αφορούν την Νέα Δημοκρατία προσδιορίζονται ως εξής : Ένα σημαντικό ποσοστό της τάξης του 17,9% μετακινείται προς τον Κασιδιάρη την ώρα που ένα επιπρόσθετο 2,2% προσανατολίζεται προς το κόμμα του Φαήλου Κρανιδιώτη και του Θάνου Τζήμερου (Εθνική Δημιουργία). Σύνολο εκροών ψηφοφόρων από την Νέα Δημοκρατία προς τα ακροδεξιά της ή την υπερσυντηρητική δεξιά 20,1%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει απώλειες ψηφοφόρων του που μετακινούνται προς το ΠΑΣΟΚ σε ένα ποσοστό της τάξης του 8,8% .

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software