x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Το χρονικό μίας προδιαγεγραμμένης διάλυσης και η επόμενη ημέρα, που δεν είναι και τόσο αισιόδοξη!

| Πατριωτικός Χώρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Αν το εγχείρημα Εθνική Δημιουργία ήταν λίγο πιο εμπορικό, σίγουρα θα προσέλκυε το ενδιαφέρον των στοιχηματικών εταιρειών. Στην πολιτική πιάτσα λέγεται ότι δεν ήταν λίγοι που στοιχημάτιζαν ως προς το χρόνο διαλύσεως του πολλά υποσχόμενου σχηματισμού, ειδικά μετά την άφιξη και της Λατινοπούλου. 4 Αυγούστου ανακοίνωσε η Λατινοπούλου, 10 Αυγούστου βρέθηκε εκτός μαζί με το Μπογδάνο. 6 μέρες. Όποιος το έπαιζε αυτό θα γινόταν πλούσιος, καθώς και το πιο απαισιόδοξο σενάριο δε θα περίμενε αυγουστιάτικα να ξεκατινιάζονται δημοσίως Μπογδάνος, Τζήμερος και Κρανιδιώτης.

Οι κακές γλώσσες λένε ότι η προσχώρηση της Αφροδίτης Λατινοπούλου στο κόμμα Μπογδάνου και όχι συνολικά στον Συνασπισμό των τριών κομμάτων, της Εθνικής Συμφωνίας, της Νέας Δεξιάς και της Δημιουργία Ξανά, έγινε εν γνώσει του ενδεχομένου αποχώρησης του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από το σχήμα. Το στενότερο περιβάλλον των τριών διέρρεε εδώ και αρκετές εβδομάδες ότι η συνεργασία δεν «περπατάει», αφενός επειδή ο Μπογδάνος δεν επιθυμούσε τον Τζήμερο για αρχηγό και αφετέρου επειδή οι άλλοι δύο δεν μπορούσαν να ανεχθούν τις διαρκείς υποδείξεις του στα θέματα επικοινωνίας, αλλά και τη συμπεριφορά του και τα ιδεολογικά του παραστρατήματα (βλ. εναντίωση στην πώληση της ΛΑΡΚΟ). Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η υπόθεση των υποκλοπών, όπου ο Φαήλος Κρανιδιώτης, αντί να επιτεθεί στην κυβέρνηση, έμοιαζε να της κάνει πλάτες, επιτιθέμενος στο Νίκο Ανδρουλάκη. Οι πληροφορίες λένε ότι υπήρξε έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ των τριών.

Η προσχώρηση της Λατινοπούλου με σαφή αναφορά ΜΟΝΟΝ στον Μπογδάνο και το κόμμα του είχε παράλληλα ραγίσει το γυαλί, καθώς μαρτυρούσε ότι ο Μπογδάνος θα έγερνε τη ζυγαριά προς το μέρος του και αργά ή γρήγορα θα ζητούσε να ηγηθεί του σχήματος. Ο Θάνος Τζήμερος, καθ’ υπόδειξη (;) του Φαήλου Κρανιδιώτη αποκεφάλισε τον Μπογδάνο και μαζί μ’ αυτόν και τη Λατινοπούλου, με την ελπίδα να προλάβει ο Συνασπισμός τους να απορροφήσει τους κραδασμούς. Μάλλον απίθανο βέβαια ακούγεται αυτό, καθώς η ρήξη ξεσήκωσε τους οπαδούς του Τζήμερου που από την αρχή εναντιώνονταν σε συνεργασίες με πρόσωπα σαν τον Κρανιδιώτη ή τον Μπογδάνο. Πρακτικά, όσο επικίνδυνος και αν φαινόταν ο Μπογδάνος, η διαγραφή του αποτελεί μοιραίο σφάλμα, καθώς ο τελευταίος έχει μεγαλύτερη επικοινωνιακή ισχύ και θα μπορέσει ευκολότερα να περάσει το δικό του «αφήγημα», ότι Τζήμερος και Κρανιδιώτης είναι «ηχεία» και «δεκανίκια» της Νέας Δημοκρατίας. Μπογδάνος και Λατινοπούλου από την άλλη, ναι μεν είναι από τα πιο δημοφιλή πρόσωπα σ’ έναν χώρο στα «δεξιά της Νέας Δημοκρατίας», όμως δε διαθέτουν οργάνωση ούτε στελέχη ούτε και τα χρήματα για να μπορέσουν να σταθούν μόνοι τους. Ακόμη και αυτό να ίσχυε ωστόσο, οι πιθανότητες επιτυχίας θα ήταν μηδαμινές με τον κατακερματισμό που υπέστη το «λάιτ» πατριωτικό μέτωπό τους.

Τέσσερις θα μπορούσαν να είναι οι επόμενοι προορισμοί: Πρώτον να στραφούν προς το Βελόπουλο, ο οποίος ωστόσο δε συμπαθεί καθόλου περσόνες σαν το συγκεκριμένο πολιτικό ζευγάρι. Το πιο πιθανό είναι να μην τους δεχθεί. Η δεύτερη λύση ακούει στο όνομα Εμφιετζόγλου, ο οποίος ωστόσο δεν πρόκειται να ακούσει κουβέντα για οτιδήποτε περισσότερο από ένταξη στα ψηφοδέλτιά του, δεδομένου ότι από όσο ακούγεται τους είχε κάνει πολύ πιο ελκυστικές προτάσεις στο παρελθόν και τις αρνήθηκαν. Η τρίτη λύση του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ μάλλον δεν συγκεντρώνει καμία πιθανότητα και τέταρτος προορισμός θα μπορούσε να είναι το σχήμα των… Γαλάζιων του Καραχάλιου, (που μέχρι πριν λίγους μήνες ήταν μαζί με τον Μπογδάνο) των οποίων ωστόσο οι προθέσεις δεν είναι σαφείς.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software