x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ιερά Σύνοδος κατά ΣΥΡΙΖΑ και με έμμεσα «καρφιά» εναντίον Πλεύρη

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Την ενόχλησή της για την πρόσφατη κοινοβουλευτική ερώτηση, την οποία κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Με τη “βούλα” της υπουργού Παιδείας και του δημάρχου Αθηναίων τα σχολεία του Δήμου της Αθήνας μετατρέπονται σε κατηχητικά κέντρα της Εκκλησίας» εξέφρασε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, που ολοκλήρωσε σήμερα τις διήμερες εργασίες της, υπό την προεδρία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της ΔΙΣ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή της και αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανεγνώσθη η από 26ης Οκτωβρίου 2022 επιστολή-απάντηση του μακαριωτάτου προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, η οποία αναφέρεται στην πρόσφατη ερώτηση των βουλευτών του κόμματος με «ρατσιστικούς και ανυπόστατους ισχυρισμούς», όπως υποστηρίζει η Εκκλησία, για «εισβολή του ανορθολογισμού, του σκοταδισμού και του θρησκευτικού προσηλυτισμού στην εκπαίδευση».

 

Η ΔΙΣ αποφάσισε επίσης την έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου στην ελληνική, την αγγλική και τη γαλλική γλώσσα με απόσπασμα από την εισήγηση του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου προς την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, την 4η Οκτωβρίου 2022, σχετικά με την ιστορική και νομική θεμελίωση του ανταποδοτικού χαρακτήρα της κρατικής μισθοδοσίας του Ιερού Κλήρου έναντι της μοναστηριακής περιουσίας, που περιήλθε στην ελληνική Πολιτεία από την εποχή των Επαναστατικών Συνταγμάτων μέχρι και τον πρόσφατο νόμο 4957/2022.

Εξάλλου, οι συνοδικοί ιεράρχες και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αποφάσισαν να πραγματοποιηθεί διεθνές συνέδριο, το φθινόπωρο του 2023, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από την έκδοση του επιστημονικού περιοδικού «Θεολογία».

Επίσης, η ΔΙΣ εξέτασε την προοπτική ίδρυσης Ανώτατης Εκκλησιαστικής Σχολής της Εκκλησίας της Ελλάδος και επέκτασης, πανελλαδικά, της λειτουργίας του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Επιπλέον, με βάση τη σχετική εισήγηση του μητροπολίτη Σάμου Ευσέβιου στην Ιεραρχία, αποφασίσθηκε η διεξαγωγή συνεδρίου την άνοιξη του 2023 περί «Ανασυγκροτήσεως της Ενορίας και επανευαγγελισμού των πιστών».

Ακολούθως, ανεγνώσθη η ευχαριστήρια επιστολή των εν αναστολή υγειονομικών προς τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο για την από 11ης Οκτωβρίου απόφασή της περί αποστολής επιστολής προς τον υπουργό Υγείας, Αθανάσιο Πλεύρη.

Μετά τη λήξη της συνεδρίας της ΔΙΣ, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος μετέβη στην Κύπρο για να επισκεφθεί τον ασθενούντα αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’.

elora.gr - Ταυτότητα

Ιδιοκτήτρια εταιρεία: M.V. PRESS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΤΑΙΡΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ
Διακριτικός τίτλος: M.V. PRESS
Έδρα: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 299, ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΚ 17236, ΑΦΜ 801098428 – ΔΟΥ: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΤΗΛ: 210 3625095, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Νόμιμος Εκπρόσωπος/ Διαχειριστής: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ 
Δικαιούχος του ονόματος τομέα (elora.gr): MV PRESS
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ:
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ:
ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (L63) {ΒΛ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡ. 10 ΠΑΡ. 2 ΠΕΡ. Ε' Ν. 5005/2022 ΤΕΥΧΟΣ Α' 236/21.12.2022}

Μ.Η.Τ. 242040e-genius.gr ...intelligent web software