Οι Ευρωπαίοι άνοιξαν πόλεμο με τον Όρμπαν

ORBAN.jpg
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Με 448 ψήφους υπέρ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενεργοποίησε το άρθρο 7 το οποίο θα επιβάλει κυρώσεις στην Ουγγαρία για παραβίαση των δημοκρατικών κανονισμών και του κράτους δικαίου.

Συγκεκριμένα με 693 παρόντες ευρωβουλευτές, το σώμα ψήφισε με 448 ψήφους υπέρ, 197 κατά και 48 αποχή. Το ψήφισμα αφορούσε την απόφαση της Κομισιόν να ενεργοποιήσει το άρθρο 7 για την κατάσταση του κράτους δικαίου γεγονός που ενδέχεται να οδηγήσει στην αναστολή των δικαιωμάτων ψήφου της Ουγγαρίας στην ΕΕ, συμπτωματικά μόλις ο Β.Ορμπάν αποφάσισε την «έξωση» την την Ουγγαρία των ΜΚΟ του Τ.Σόρος!

Η υπόθεση της Ουγγαρίας και του Ούγγρου ηγέτη Βίκτορ Ορμπάν που αποτέλεσε την αιτία για μια σκληρή αντιπαράθεση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δεν είναι τίποτα άλλο από την σύγκρουση δύο κόσμων: Tου νέου που έρχεται και αυτού που απελπισμένα αγωνίζεται για να κρατήσει τα προνόμιά του και τη θέση του. Η διαδικασία που ορίζει το άρθρο 7 για την προστασία των ευρωπαϊκών αρχών, εισήχθη με τη Συνθήκη του Άμστερνταμ το 1997 και μέχρι σήμερα δεν έχει τεθεί ποτέ σε ισχύ. Συμπεριλαμβάνει δύο μηχανισμούς – για προληπτικά μέτρα, αν υπάρχει σαφής κίνδυνος παραβίασης των ευρωπαϊκών αρχών και κυρώσεις αν έχει ήδη επιτευχθεί τέτοιου είδους παραβίαση. Δεν έχουν οριστεί συγκεκριμένες κυρώσεις για το κράτος μέλος που προβαίνει σε παραβίαση των Ευρωπαϊκών Συνθηκών, ωστόσο αυτές θα μπορούσαν να συμπεριλαμβάνουν για παράδειγμα την αφαίρεση του δικαιώματος ψήφου στο Συμβούλιο. Και στους δύο μηχανισμούς, η τελική απόφαση λαμβάνεται από τους εκπροσώπους των κρατών μελών στο Συμβούλιο, ωστόσο οι ψήφοι που χρειάζονται σε κάθε περίπτωση για να ληφθεί απόφαση είναι διαφορετικές.

Στον προληπτικό μηχανισμό, απαιτείται πλειοψηφία 4/5 των κρατών μελών του Συμβουλίου, προκειμένου να ληφθεί απόφαση ενώ για την επιβολή κυρώσεων απαιτείται ομοφωνία μεταξύ των ηγετών των κρατών μελών της ΕΕ. Η ίδια διαδικασία έχει ενεργοποιηθεί από τον Δεκέμβριο του 2017 κατά της Πολωνίας, με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εν ολίγοις όποια χώρα επιχειρεί να προστατέψει τα εθνικά της συμφέροντα και δεν υποτάσσεται στις υπερεθνικές επιταγές της ΕΕ, η οποία φυσικά ελέγχεται από την Γερμανία, θα τιμωρείται.

Αναμένουμε δυναμική απάντηση από τον ηγέτη της Ουγγαρίας Όρμπαν...

Ετικέτες: Όρμπαν Ουγγαρία Κυρώσεις