Βγήκαμε από τα μνημόνια αλλά η Τρόικα είναι πάλι εδώ

110918-esm.jpg
0
0
0
s2smodern

Τα κλιμάκια των «θεσμών» από χθες και για πέντε ημέρες με κατά τόπους επισκέψεις στα υπουργεία θα περάσουν από «κόσκινο» τα στοιχεία για την πορεία των δημοσιονομικών της χώρας.

Η αποστολή του κλιμακίου ήταν κανονικά να έρθει τον Οκτώβριο όμως μετά από αίτημα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συμφωνήθηκε ο έλεγχος να ξεκινήσει στις 10 Σεπτεμβρίου και να διαρκέσει ως τις 14 του μήνα. Επιπλέον, το αναβαπτισμένο «κουαρτέτο» θα έχει την ίδια ακριβώς σύνθεση και θα εφαρμόσει μέθοδο… αλά ΔΝΤ δηλαδή επαφές με υπουργούς και υπηρεσιακούς στην έδρα τους και όχι στο Χίλτον.

Τo «τέλος των Μνημονίων» που ευαγγελίζονται οι Τσίπρας-Καμμένος όχι απλά είναι ένα μεγάλο ψέμα αλλά ο έλεγχος εντός των υπουργείων από τους «θεσμούς» αποδεικνύει πως η εποπτεία των δανειστών θα συνεχιστεί με εντατικούς ρυθμούς.

Εχθές ο Ρέγκλινγκ, ο επικεφαλής του ESM, ο οποίος κατέστησε σαφές το απειλητικό του μήνυμα, ότι είναι πολύ ικανοποιητικοί πιστωτές αλλά μπορούν και να διακόψουν το πρόγραμμα ελάφρυνσης αν η Ελλάδα παρεκκλίνει των μεταρρυθμίσεων. Συζήτησε είπε με τον Τσίπρα και δήλωσε αισιόδοξος γιατί το χρέος μπορεί να είναι υψηλό αλλά η Ελλάδα, όπως κυνικά είπε, μπορεί να ζήσει με αυτό. Το μόνον που κατέφερε ο Τσίπρας με τον περιορισμό της παροχολογίας του στην ομιλία του στην ΔΕΘ ήταν να πέσουν τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων από 4,6% στο 4,2%, δηλαδή ουσιαστικά τίποτε. Πήρε με αυτόν τον τρόπο την απάντησή του από τις «αγορές» στις οποίες πανηγυρίζει ότι βγήκαμε με το τέλος του οικονομικού προγράμματος..

Ποιον προσπαθούν να ξεγελάσουν πάλι οι συριζανέλ;

Ετικέτες: Σύριζα Θεσμοί ΑΝΕΛ Μνημόνια Ψέματα Τρόκιαe-genius.gr ...intelligent web software