Ενισχυμένο το Εθνικιστικό κόμμα των «Σουηδών Δημοκρατών» – Άγγιξε το 18%

Swedish-Democrats-630x354.jpg
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Όπως σε όλη την Ευρώπη που τα αντιμετανστευτικά -εθνικιστικά κινήματα σημειώνουν άνοδο έτσι και στις σημερινές εκλογές στην Σουηδία είχαμε μία ακόμη εκλογική επιτυχία αν και δεν ήρθε, τουλάχιστον σε αυτή την φάση, το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οι «Σουηδοί Δημοκράτες» αύξησαν το ποσοστό τους συγκριτικά με τις εκλογές του 2014. Τα πρώτα αποτελέσματα που βασίζονται στην καταμέτρηση των ψήφων 4.800 από τις 6.004 συνολικά εκλογικές περιφέρειες δείχνουν πως το εθνικιστικό κόμμα λαμβάνει το 17,8%. Με το ποσοστό αυτό το κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών κατέγραψε σημαντική αύξηση του ποσοστού αφήνει τόσο τη δεξιά συμμαχία όσο και την αριστερή να απέχουν πολύ από την πλειοψηφία.

Στις πρώτες του δηλώσεις που μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, o Τζίμι Άκεσον, ο ηγέτης των Σουηδών Δημοκρατών είπε ότι: «Βλέπουμε πως είμαστε οι νικητές των εκλογών γιατί τώρα θα έχουμε πραγματική επιρροή στην πολιτική σκηνή της Σουηδίας», τονίζοντας ότι -κατά τα στοιχεία της καταμέτρησης- θα κερδίσουν περισσότερες έδρες στο κοινοβούλιο.

Ετικέτες: Εκλογές Δεξιά Σουηδία Άνοδος Εθνικισμός