Ενώ η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης…..

kam.jpg
0
0
0
s2smodern


Γράφει ο Β. Παπαδόπουλος

Συνεδρίασε προχθές το ΚΥΣΕΑ, ένα από τα πιο ουσιαστικά και ευαίσθητα κυβερνητικά όργανα, και προφανώς ασχολήθηκε με την κατάσταση της χώρας σε θέματα άμυνας και εξωτερικής γεωπολιτικής στρατηγικής. Η είδηση ήταν λακωνική και πριν και μετά τη συνεδρίαση που έγινε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Η εύγλωττη αυτή σιωπή είναι ουσιαστικά, απάντηση στο άρθρο μας που αφορούσε την πτώση του ελικοπτέρου και τον Πάνο Καμμένο, με το οποίο μάλιστα απέφευγα να ασκήσω κριτική για το δυσάρεστο γεγονός γιατί δεν προσφερόταν σε δημοσιογραφική εκμετάλλευση. Ήταν όμως αφορμή για να διατυπώσω την ανησυχία μου και να δημοσιοποιήσω τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις στη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε.

Αυτά που ανέφερα  και όσα έμαθα εκ των υστέρων για τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, αποτελούν σήμερα το έναυσμα για το σημερινό μου άρθρο. Και νομίζω πως ο λαός πέρα από τους πανηγυρισμούς, τις κραυγές και τα εθνικά στερεότυπα που λέγονται κατά κόρον χωρίς αντίκρυσμα, πρέπει να ξέρει, αν όχι τις λεπτομέρειες, αλλά τα βασικά θέματα που βρίσκονται σήμερα σε πρώτη προτεραιότητα . Και βέβαια ο λαός δεν τα μαθαίνει, γιατί από τα ΜΜΕ επικρατεί σιγή ασυρμάτου, όμως οι αναγνώστες  της Ε.Ω. μπορούν να έχουν μια πρώτη γεύση….

1. Οι πρωθυπουργοί και οι αρμόδιοι υπουργοί που πέρασαν από το 2010 και μετά, μας δήλωσαν πως η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο, ότι ζούμε μια έκτακτη περίοδο και ότι η πορεία μας θα είναι δύσκολη στην εποχή των μνημονίων. Αυτό σημαίνει ό,τι προφητικά είχε πει η Ψαρούδα Μπενάκη στον Κάρολο Παπούλια. Πράγματι, στα 10 αυτά χρόνια, χάσαμε την εθνική μας κυριαρχία. Υποθηκεύσαμε τον εθνικό μας πλούτο, παραδώσαμε επιχειρήσεις, οργανισμούς, μαρίνες, λιμάνια, αεροδρόμια, και τράπεζες στους ξένους. Εκτελούμε τις εντολές των δανειστών και ψηφίζουμε νόμους και προγράμματα που είναι αντίθετα με το διεθνές δίκαιο, το ελληνικό Σύνταγμα και τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Με άλλα λόγια, είμαστε μια χώρα υπό αίρεση...

2.Πριν από αρκετό χρονικό διάστημα o γ.γ. του ΝΑΤΟ σε ερώτηση του CNN αν μπορεί και η Ελλάδα να καταρρίψει τουρκικό αεροσκάφος , όπως κατέρριψε η Τουρκία εκείνες τις μέρες ένα ρωσικό, απάντησε πως η Ελλάδα είναι γερμανικό οικόπεδο και αν δεν δώσει άδεια η Μέρκελ δεν μπορεί να προβεί σε καμιά τέτοια ενέργεια… Επίσης, μεθοδευμένα και με πρόσχημα το μεταναστευτικό το ΝΑΤΟ επιτηρεί τα θαλάσσια σύνορα της χώρας, οπότε είναι σε θέση να εμποδίσει οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση της Ελλάδος. Με άλλα λόγια, η χώρα μας δεν είναι ελεύθερη να υπερασπιστεί κατά το δοκούν την ανεξαρτησία της.

3. Με βάση τα δεδομένα αυτά, οι κινήσεις της Αθήνας είναι περιορισμένες και ελεγχόμενες από τον συμμαχικό παράγοντα κατά τρόπο ασφυκτικό. Που σημαίνει ότι περιορίζεται στην επίκληση του διεθνούς δικαίου, στην αντιμετώπιση παραβάσεων και παραβιάσεων χωρίς κανένα αποτέλεσμα πλην της σπατάλης καυσίμων και εργατοωρών των πιλότων.


4. Τα οικονομικά του προϋπολογισμού δεν επιτρέπουν προμήθεια πολεμικού υλικού, οπλικών συστημάτων, πολεμοφοδίων και άλλων υλικών .Κι αν σχεδιάζονται νέες προμήθειες, αυτές θα αργήσουν να είναι στα χέρια μας. Ταυτόχρονα οι αποδοχές των στρατιωτικών είναι απογοητευτικές και αυτό σημαίνει δυσκολίες στην οικογενειακή τους ζωή.

5.Υπάρχουν μεγάλα κενά στην οργάνωση, εκπαίδευση και δυνάμεων οπλιτών που δυσχεραίνουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις. Ταυτόχρονα οι Έλληνες αξιωματικοί δεν είναι εμπόλεμοι, με την έννοια ότι δεν έχουν συμμετάσχει σε πόλεμο ή στρατιωτικές επιχειρήσεις.

6.Το ηθικό του στρατεύματος δεν είναι σε επιθυμητά επίπεδα, πλην εξαιρέσεων, γιατί οι στρατεύσιμοι αντιμετωπίζουν προβλήματα στην οικονομική και οικογενειακή τους ζωή και κυρίως γιατί πέρασε το πνεύμα πως πρέπει να είναι υπέρ της ειρήνης, υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων, υπέρ της δημοκρατίας και εναντίον των… ιμπεριαλιστικών πολέμων.

7. Ενώ κύριος αντίπαλος είναι η Τουρκία που έχει αποθρασυνθεί, η Ελλάδα έχει προβλήματα με τον επεκτατισμό της Αλβανίας και με τις αλυτρωτικές της βλέψεις, γεγονός που αφενός της περισπά την προσοχή, αφετέρου όταν συνδυαστεί με την επιθετικότητα της Τουρκίας σχηματίζει έναν εν δυνάμει ασφυκτικό κλοιό εις βάρος της χώρας μας. Με τα δεδομένα αυτά και με την ως τώρα ουσιαστικά ουδέτερη στάση της ΕΕ και τις άγνωστες βουλές του Τραμπ για την περιοχή, είναι πολύ δύσκολη η θέση της Ελλάδας να προχωρήσει σε αγεωγράφητα νερά… Γι’ αυτό και η σιωπή του ΚΥΣΕΑ, γι’ αυτό και η μυστικότητα στις αποφάσεις του, αφού ανά πάσα στιγμή η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή.

Ένα καυτό επεισόδιο ή μια αρπαγή ελληνικού νησιού, θα ήταν ό,τι χειρότερο αυτή τη στιγμή, πέρα από τους παλικαρισμούς του Πάνου Καμμένου … Και τότε δεν θα υπάρξει επιστροφή... Βαδίζουμε σε όλεθρο…e-genius.gr ...intelligent web software