x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Η Ουκρανία θα προσκληθεί στο ΝΑΤΟ «όταν εκπληρωθούν οι όροι»!

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Οι ηγέτες των κρατών μελών του ΝΑΤΟ συμφώνησαν στη σύνοδο κορυφής στο Βίλνιους ότι το μέλλον της Ουκρανίας βρίσκεται εντός της Συμμαχίας, ωστόσο δεν δόθηκε στο Κίεβο πρόσκληση ή χρονοδιάγραμμα για ένταξη στο ΝΑΤΟ, κάτι που η Ουκρανία επιδίωκε.

 

Παράλληλα, το ΝΑΤΟ ήρε την υποχρέωση η Ουκρανία να ακολουθήσει το Ενταξιακό Σχέδιο Δράσης (MAP) αφαιρώντας ουσιαστικά ένα εμπόδιο στον δρόμο του Κιέβου για να ενταχθεί στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

«Το μέλλον της Ουκρανίας βρίσκεται στο ΝΑΤΟ», ανέφερε διακήρυξη στην οποία συμφώνησαν σήμερα οι ηγέτες των κρατών μελών, προσθέτοντας ότι η ευρωατλαντική ολοκλήρωση του Κιέβου έχει ξεπεράσει την ανάγκη για το Ενταξιακό Σχέδιο Δράσης.

 
 

«Θα είμαστε σε θέση να απευθύνουμε πρόσκληση στην Ουκρανία για ένταξη στη Συμμαχία όταν συμφωνήσουν οι σύμμαχοι και εκπληρωθούν οι όροι», ανέφερε ανακοίνωση.

Αν και οι ηγέτες δεν διευκρίνισαν τους όρους που πρέπει να εκπληρώσει η Ουκρανία, τόνισαν ότι η Συμμαχία θα βοηθήσει το Κίεβο να σημειώσει πρόοδο στη στρατιωτική διαλειτουργικότητα καθώς και σε πρόσθετες μεταρρυθμίσεις στους κλάδους της δημοκρατίας και της ασφάλειας.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software