x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Απίστευτοι: Ο Μαγιορκίνης μιλά για «συγκυριακούς θανάτους Covid» και πανηγυρίζει

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Απίστευτα πράγματα ακούμε ξανά τις τελευταίες ημέρες από τους «ειδικούς» της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι οποίοι αποφάσισαν να αλλάξουν πλήρως το αφήγημα και προσπαθούν πλέον να μας πείσουν ότι δεν υπάρχουν θάνατοι κορωνοϊού, ή ότι έστω αυτοί είναι λίγοι. 

Σειρά πήρε ο καθηγητής Ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης ο οποίος μίλησε για… «συγκυριακούς θανάτους Covid» και μάλιστα ισχυρίστηκε ότι έπεσαν και μέσα στις προβλέψεις τους. 

«Δεν θα σταματήσει η καταγραφή των θανάτων», ξεκαθάρισε αρχικά ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

 

Εξήγησε ότι η διαφοροποίηση αυτή που θα γίνει εξυπηρετεί ένα διπλό στόχο:

«Σε αυτή την φάση όπου ο κορωνοϊός ήταν ακόμα και στο 25% του πληθυσμού, υπήρχαν αρκετοί συγκυριακοί θάνατοι με Covid, δηλαδή άνθρωποι που πέθαναν από κάποια άλλη αιτία και βγήκε θετικό και το τεστ. Αυτό δεν μπορούμε να μην το καταγράψουμε ως θάνατο με Covid, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι θάνατος από Covid. Aυτό δεν ίσχυε σε προηγούμενες φάσεις της πανδημίας.

Η συγκεκριμενοποίηση των θανάτων από κορωνοϊό ή με κορωνοϊό εξυπηρετεί τον πρώτο στόχο που είναι να υπάρχει πιο ξεκάθαρη εικόνα της νοσηρότητας και της θνησιμότητας του ιού και δεύτερον αυτοί οι υπολογισμοί επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα που έχουν τα φάρμακα και τα εμβόλια. Υπάρχει ένας απώτερος σκοπός σε παγκόσμιο επίπεδο και δεν αφορά μόνο την Ελλάδα».

 

Μιλώντας για την κατάσταση του κορωνοϊού, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής, ο καθηγητής της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την κατάσταση: «Μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα είδαμε την συρρίκνωση να συνεχίζεται για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα. Γεγονός που φαίνεται και από τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και στον αριθμό των διασωληνωμένων. Μέχρι στιγμής το σενάριο πηγαίνει όπως είχαμε προβλέψει, δεν περάσαμε του 150 διασωληνωμένους και μάλιστα χωρίς μέτρα σε αντίθεση με πέρυσι το καλοκαίρι. Άρα πήγε πολύ καλά φέτος και θα συνεχίσει να πηγαίνει έτσι, καθώς υπολογίζουμε ότι μέχρι τέλος Αυγούστου θα έχει τελειώσει η ύφεση αυτής της έξαρσης».

 

Για τις παραλλαγές ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε: «Μέχρι τώρα λογικά θα περιμένουμε να δούμε μία υποπαραλλαγή της «Όμικρον» και μέχρι τον Δεκέμβριο, αλλά και αυτό δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε με σιγουριά».

 

Σε συναγερμό τέθηκαν οι αρχές του Λονδίνου, καθώς οι έρευνες στα λύματα της βρετανικής πρωτεύουσας έδειξαν εμφάνιση του πολύ επικίνδυνου για τα παιδιά ιού της πολιομυελίτιδας, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί άρον-άρον ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας 1 έως 9 ετών. Στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά απίθανο να συμβεί ένα παρόμοιο περιστατικό, εκτίμησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, γιατί τα επίπεδα του παιδικού εμβολιασμού και συγκεκριμένα της πολιομυελίτιδας είναι σε εντυπωσιακά υψηλά επίπεδα. Στο Λονδίνο αντίθετα το παιδικό εμβολιαστικό πρωτόκολλο είναι πολύ πιο χαλαρά σε αντίθεση με την Ελλάδα.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software