x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Συναγερμός στην Κίνα για νέο ιό που μεταδίδεται από ζώο σε άνθρωπο – Τα συμπτώματα που προκαλεί

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Σε επιφυλακή είναι οι υγειονομικές Αρχές στην Κίνα για ένα νέο ιό που έκανε την εμφάνιση του και εκτιμάται πως μεταδίδεται από ζώο σε άνθρωπο. Ο «Langya» ή LayV, όπως ονομάστηκε, πιστεύεται πως μεταδόθηκε από ένα μικρό θηλαστικό, με την ονομασία μυγαλή το οποίο ανήκει στην ίδια οικογένεια με τους σκαντζόχοιρους και τους τυφλοπόντικες.

Το πρώτο κρούσμα του ιού «Langya» εντοπίστηκε τον Ιανουάριο του 2019 στη Shandong, ενώ τον επόμενο χρόνο βρέθηκαν άλλες 14 θετικές περιπτώσεις στις επαρχίες, Henan και Shandong. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τη Daily Mail, έχουν καταγραφεί συνολικά 35 κρούσματα στις ανατολικές επαρχίες Henan και Shandong.

Η συμπτωματολογία

Το πιο κοινό σύμπτωμα που παρουσίασαν οι ασθενείς με Langya ήταν ο πυρετός. Άλλα συμπτώματα είναι η έντονη κόπωση, ο βήχας, η απώλεια όρεξης, οι μυϊκοί πόνοι και το αίσθημα αδιαθεσίας.

 

Περίπου το 35% των κρουσμάτων παρουσίασε ηπατικά προβλήματα, ενώ το 8% παρουσίασε πτώση της νεφρικής λειτουργίας.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν, επίσης, τον ιό σε πληθυσμούς ζώων για να δουν εάν μεταδιδόταν από οικόσιτα και άγρια ζώα ή αν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Εντόπισαν τον ιό σε 71 από τις 262 ζώα μυγάλη που μελέτησαν ενώ βρέθηκε επίσης σε σκύλους και κατσίκες. Όπως και η Covid μπορεί να εξαπλωθεί μέσω των αναπνευστικών σταγονιδίων, όμως η τελευταία θεωρείται πολύ πιο θανατηφόρα, καθώς σκοτώνει έως και τα τρία τέταρτα των ανθρώπων που μολύνει.

Ο ΠΟΥ θεωρεί τον Langya έναν από τους ιούς που είναι πιο πιθανό να προκαλέσουν την επόμενη πανδημία.

Κινέζοι ειδικοί που ερευνούν τον συγκεκριμένο ιό χαρακτηρίζουν τα ανθρώπινα κρούσματα ως «σποραδικά» ενώ εξακολουθούν να προσπαθούν να διαπιστώσουν αν μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software