x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Επιμένει στις εμμονές της η κυβέρνηση: Μέχρι τον Δεκέμβριο σε αναστολή οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης συνεχίζει να εκδικείται τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς και έτσι το μέτρο της αναστολής εργασίας θα επανεξεταστεί τον Δεκέμβριο. 

Σήμερα η «μαύρη τρύπα» στα νοσοκομεία της χώρας αριθμεί περί τους 2.100 υγειονομικούς, οι οποίοι δεν δέχονται να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού και ως εκ τούτου βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Οπως, όμως, εξηγεί στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος, ο πραγματικός αριθμός τους αγγίζει τις 7.000. Παρ’ όλα αυτά, τα κενά μεταβάλλονται από μέρα σε μέρα, εξαιτίας του γεγονότος πως ορισμένοι επανέρχονται στο πόστο τους έπειτα από νόσηση που επιβεβαιώνεται με μοριακό έλεγχο.

Ωστόσο, η πλήρωση των κενών δεν είναι οριστική, δεδομένου πως το πιστοποιητικό νόσησης λήγει έξι μήνες μετά την έκδοση του θετικού αποτελέσματος για λοίμωξη Covid-19. Επιπρόσθετα, υπάρχουν και εκείνες οι περιπτώσεις ανεμβολίαστων υγειονομικών που… χάνονται από τη σχετική λίστα, καθώς κάνουν χρήση άδειας (π.χ. εκπαιδευτικής ή τοκετού).

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ επιμένει πως πλέον το μέτρο της αναστολής των υγειονομικών είναι εκτός από σκληρό και παρωχημένο, υπό την έννοια πως τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα καταρρίπτουν την αποτελεσματικότητά του.

«Δεν έχει κανένα υγειονομικό όφελος, καθώς τα εμβόλια προστατεύουν από τη νόσηση αλλά όχι από τη μετάδοση. Συνεπακόλουθα, θα έπρεπε να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι ελλείψεις του συστήματος Υγείας, που διογκώνονται και λόγω των αναστολών», σημειώνει ο ίδιος.

 

Παρά το αίτημα των εκπροσώπων του κλάδου να επιστρέψουν οι συνάδελφοί τους, ο Θάνος Πλεύρης εμφανίστηκε και χθες σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ανυποχώρητος.

 

«Σύμφωνα με την απόφαση αυτή τη στιγμή οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα παραμείνουν σε αναστολή μέχρι 31/12. Τότε θα επανεξεταστεί το μέτρο. Δεν είναι στις προθέσεις μας να επανεξετάσουμε νωρίτερα το μέτρο. Δηλαδή η επανεξέταση του μέτρου θα γίνει όπως έχει προβλεφθεί αρχικά στις 31/12 με τα δεδομένα τότε θα αποφασιστεί αν θα συνεχίσει η αναστολή ή αν θα αρθεί αλλά μέχρι τότε δεν πρόκειται να υπάρξει επανεξέταση του μέτρου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software