x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Η Ιταλία ξεκινά τους εμβολιασμούς κατά της ευλογιάς των πιθήκων

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η Ιταλία ξεκίνησε τους εμβολιασμούς κατά της ευλογιάς των πιθήκων σε νοσοκομείο της Ρώμης μετά την εξασφάλιση των πρώτων δόσεων εμβολίου.

Σύμφωνα με το Reuters περισσότεροι από 600 άτομα ζήτησαν σήμερα να εμβολιστούν ενώ άλλα 200 άτομα έχει εγκριθεί να λάβουν το εμβόλιο jynneos που παρασκευάζεται από τη Bavarian Nordic και είναι το μόνο που έχει λάβει έγκριση από την ΕΕ.

Η περιοχή του Λάτσιο στη Ρώμη έλαβε 1.200 δόσεις του εμβολίου, η Λομβαρδία 2.000 εμβόλια, η Εμίλια Ρομάνα 600 δόσεις και το Βένετο γύρω από τη Βενετία 400 δόσεις, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Ο υφυπουργός Υγείας Αντρέα Κόστα, μιλώντας στη Rai τόνισε ότι η ασθένεια είναι πολύ διαφορετική από τον COVID-19, καθώς δεν πλήττει ολόκληρο τον πληθυσμό, γι αυτό το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας (ISS) εξασφάλισε αυτές τις δόσεις και προχωράμε στους εμβολιασμούς».

 

«Πρέπει να πούμε ξεκάθαρα ότι δεν αντιμετωπίζουμε έκτακτη ανάγκη με την ευλογιά των πιθήκων αλλά είμαστε αντιμέτωποι με μια κατάσταση που πρέπει να επικεντρωθούμε και να παρακολουθήσουμε».

Περίπου το 40% των Ιταλών έχει εμβολιαστεί κατά των ιών της ευλογιάς έχοντας προστασία κατά 85%.

Εκτός από την Ιταλία και η Ισπανία έχει λάβει τα εμβόλια jynneos ενώ σύντομα θα φτάσουν σε Βέλγιο, Πορτογαλία και Γερμανία.

Το πρώτο κρούσμα στην Ιταλία καταγράφηκε στις 20 Μαΐου και μέχρι σήμερα έχουν ξεπεράσει τα 80. Ωστόσο δεν υπάρχουν επί του παρόντος σχέδια για μαζικούς εμβολιασμούς.

 
TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software