x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

ΚΙΝΑΛ: «Ποιος παρήγγειλε την παρακολούθηση; – Η ΕΥΠ λειτουργούσε ως ξέφραγο αμπέλι μέσα στο γραφείο του πρωθυπουργού;»

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος, αναφέρθηκε στην παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη και διερωτάται το εξής: «Πόσο συμπωματική είναι η χρονική ταύτιση μεταξύ της ΕΥΠ και του Predator;»

 
 

Σε συνέχεια προηγούμενων δηλώσεών του αναφορικά με την παρακολούθηση του κινητού του προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη με το λογισμικό Predator και την ταυτόχρονη παρακολούθησή του από την ΕΥΠ, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δημήτρης Μάντζος θέτει ερωτήματα που χρήζουν απάντησης από τον πρωθυπουργό.

Ειδικότερα, ο κ. Μάντζος μιλώντας στον Σκάι είπε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να κοιτάξει κατάματα τους πολίτες και να απαντήσει: «Ποιος παρήγγειλε την παρακολούθηση, με ποια στόχευση, με ποιο σκεπτικό; Γιατί ένας Έλληνας ευρωβουλευτής, υποψήφιος αρχηγός του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος θεωρήθηκε ύποπτος για την εθνική ασφάλεια και πως σταμάτησε αυτή η απειλή όταν εξελέγη πρόεδρος ο κ. Ανδρουλάκης; Εν τέλει πόσο συμπτωματική είναι η χρονική ταύτιση μεταξύ της ΕΥΠ και του Predator;».

Ο κ. Μάντζος, αναφερόμενος στις κυβερνητικές ευθύνες για τους τρόπους λειτουργίας της ΕΥΠ, τόνισε: «Είναι απολύτως μη ανεκτό και απαράδεκτο αυτό που ακούμε σήμερα από την Κυβέρνηση ως αφήγημα. Αναρωτιέμαι, ζύγισαν τα αφηγήματα και θεώρησαν πως αυτό είναι το λιγότερο επώδυνο για τη δημοκρατία στον τόπο μας;

 

Είναι δυνατόν να μας λένε πως δεν γνώριζαν, όταν έχουμε τις δύο κομβικές επιλογές του Ιουλίου του 2019, από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, όταν -διαβάζω τα πρακτικά της Βουλής- ολόκληρη η αντιπολίτευση τότε κατέκρινε την προσωπική επιλογή Κοντολέοντος και την μείωση των τυπικών προσόντων διορισμού. Και όταν αποφασίστηκε η υπαγωγή της ΕΥΠ στο γραφείο του Πρωθυπουργού. Αυτές είναι οι επιλογές του κυρίου Πρωθυπουργού στο νόμο για το επιτελικό κράτος για να έχει τον πλήρη έλεγχο της δράσης της ΕΥΠ. Τρία χρόνια μετά μας λένε ότι δεν είχαν έλεγχο. Δεν είχαν ενημέρωση. Η ΕΥΠ, δηλαδή, λειτουργούσε ως ξέφραγο αμπέλι, μέσα στο γραφείο του Πρωθυπουργού. Η ΕΥΠ λειτουργούσε ερήμην της Ελληνικής Δημοκρατίας, χωρίς καμία νομιμοποίηση. Αυτό μας λένε».

Ο κ. Μάντζος σημείωσε: «Επαναλαμβάνουμε ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός είχε υπό τη δική του ευθύνη και τη δική του πολιτική εποπτεία την ΕΥΠ που αποδεδειγμένα και πιστοποιημένα παρακολούθησε Έλληνα ευρωβουλευτή. Συγγνώμη» για τα ασυγχώρητα δεν υπάρχει. Θα πρέπει τώρα, όχι στον Ν. Ανδρουλάκη, όχι στο ΠΑΣΟΚ, αλλά στους πολίτες να τους κοιτάξει κατάματα και να τους πει ποιος παρήγγειλε την παρακολούθηση, με ποια στόχευση, με ποιο σκεπτικό;»

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software