x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Παραιτήθηκε η επικεφαλής της Διεθνούς Αμνηστίας στην Ουκρανία

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η Οκσάνα Πόκαλτσουκ, επικεφαλής του τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας στην Ουκρανία, ανακοίνωσε την παραίτησή της έπειτα από έκθεση της ΜΚΟ που κατηγόρησε τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ότι θέτουν σε κίνδυνο αμάχους, γεγονός που εξόργισε το Κίεβο.

 

«Παραιτούμαι από το τμήμα της Διεθνούς Αμνηστία στην Ουκρανία», ανέφερε η Πόκαλτσουκ στη σελίδα της στο Facebook αργά την Παρασκευή, κατηγορώντας την έκθεση που δημοσιεύτηκε στις 4 Αυγούστου ότι υπηρέτησε άθελά της τη «ρωσική προπαγάνδα»!

Δηλαδή η καταγραφή έπρεπε να βγάλει με το ζόρι ένοχο μόνο την Ρωσία.

 

Η Διεθνής Αμνηστία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι αναλαμβάνει στο ακέραιο την ευθύνη της έκθεσής της στην οποία κατηγορεί τον ουκρανικό στρατό ότι θέτει σε κίνδυνο αμάχους στην αντίστασή του ενάντια στη ρωσική επέμβαση εγκαθιστώντας στρατιωτικές υποδομές σε κατοικημένες περιοχές.

 

Η δημοσίευση της έκθεσης είχε προκαλέσει την οργή του Κιέβου.

Την Παρασκευή, η Ανιές Καλαμάρ, γενική γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας, διαβεβαίωσε ότι τα συμπεράσματα της έκθεσης «βασίζονται σε στοιχεία που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια ερευνών μεγάλης κλίμακας που υπόκεινται στα ίδια αυστηρά πρότυπα και διαδικασία επαλήθευσης όπως όλο το έργο της της Διεθνούς Αμνηστίας».

 

Στην έκθεση της που που έγινε έπειτα από έρευνα τεσσάρων μηνών, η ΜΚΟ κατηγόρησε τον ουκρανικό στρατό ότι δημιουργεί στρατιωτικές βάσεις μέσα σε σχολεία και νοσοκομεία και ότι εξαπολύει επιθέσεις από κατοικημένες περιοχές, μια τακτική που παραβιάζει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο.

Η Αμνηστία, ωστόσο, υπογράμμισε ότι οι τακτικές της Ουκρανίας σε καμία περίπτωση δεν «δικαιολογούν τις αδιάκριτες ρωσικές επιθέσεις» που πλήττουν άμαχους πληθυσμούς.

 

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε «εξοργισμένος» από τις «άδικες» κατηγορίες της Διεθνούς Αμνηστίας.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software