x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

ΕΜΑ: «Το κορωνοεμβόλιο Novavax να φέρει προειδοποίηση για ΚΑΡΔΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ»

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) συνιστά το εμβόλιο Covid-19 της Novavax να φέρει μια προειδοποίηση για την πιθανότητα δύο τύπων καρδιακής φλεγμονής, ένα πρόσθετο βάρος για ένα εμβόλιο που μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ευρεία απορρόφηση, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Οι καρδιακές παθήσεις – μυοκαρδίτιδα και περικαρδίτιδα – θα πρέπει να αναφέρονται ως νέες παρενέργειες στις πληροφορίες προϊόντος για το εμβόλιο Nuvaxovid, με βάση έναν μικρό αριθμό αναφερόμενων κρουσμάτων, ανακοίνωσε ο EMA την Τετάρτη.

 
 
https://www.el.gr/wp-content/uploads/2022/08/image-60-300x159.png 300w, https://www.el.gr/wp-content/uploads/2022/08/image-60-150x79.png 150w, https://www.el.gr/wp-content/uploads/2022/08/image-60-768x406.png 768w" sizes="(max-width: 838px) 100vw, 838px" style="box-sizing: inherit; height: auto; max-width: 100%; border-style: none; display: block; width: 891.787px; max-height: 100%; object-fit: cover; vertical-align: bottom; border-radius: inherit;">

Η Novavax (NVAX.O) είπε ότι δεν εκφράστηκαν ανησυχίες για καρδιακές φλεγμονές κατά τη διάρκεια των κλινικών δοκιμών του Nuvaxovid και ότι θα συγκεντρωθούν περισσότερα δεδομένα, προσθέτοντας ότι η πιο κοινή αιτία μυοκαρδίτιδας είναι οι ιογενείς λοιμώξεις.

«Θα συνεργαστούμε με τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές για να διασφαλίσουμε ότι οι πληροφορίες των προϊόντων μας συνάδουν με την κοινή μας ερμηνεία των εισερχόμενων δεδομένων», πρόσθεσε η εταιρεία ανάπτυξης εμβολίων Novavax των ΗΠΑ.

Τον Ιούνιο, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την καρδιακή φλεγμονή που ενδεχομένως να προκαλεί το εμβόλιο Novavax.

«Η μυοκαρδίτιδα και η περικαρδίτιδα είχαν προηγουμένως αναγνωριστεί ως σπάνιες παρενέργειες, κυρίως σε νεαρούς άνδρες, από τα πρωτοποριακά εμβόλια αγγελιαφόρου RNA (mRNA) που παρασκευάστηκαν από τη Moderna (MRNA.O) και τη συμμαχία Pfizer και BioNTech (22UAy.DE)», συνεχίζει το Reuters.

Ο EMA δήλωσε την Τετάρτη ότι ζήτησε από τη Novavax να παράσχει πρόσθετα δεδομένα σχετικά με τον κίνδυνο αυτών των παρενεργειών.

Τον περασμένο μήνα, ο οργανισμός της ΕΕ εντόπισε σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις ως πιθανές παρενέργειες του εμβολίου.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software