x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Μη σβήσεις τα φώτα Σιδηρά Κυρία της Μαδρίτης. Εσύ εκπροσωπείς το δυτικό πολιτισμό!

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου

«Η ΜαδρΙτη δεν θα κλεΙσει (εννοεΙ τα φΩτα).

Αυτό δημιουργεί ανασφάλεια και τρομάζει τον τουρισμό και την κατανάλωση.

Προκαλεί σκοτάδι, φτώχεια, θλίψη».

Αυτά δήλωσε στον λογαριασμό της στο Twitter η δήμαρχος της Μαδρίτης Ισαμπέλ-Ντίαθ Αγιούσο αρνούμενη να πειθαρχήσει στα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας που ψήφισε η ισπανική κυβέρνηση. Τα οποια θέλουν να κλείνουν τα φώτα στις βιτρίνες των καταστημάτων μετά τις 10 το βράδυ οδηγώντας έτσι στη συσκότιση τις πόλεις της Ισπανίας. Ανάλογα μέτρα θα έχουμε και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις εφόσον τα προωθούν οι τεχνοκράτες της ΕΕ. Για παράδειγμα το Παρίσι από πόλη του φωτός θα μετατραπεί σε πόλη του σκότους. Μια συσκότιση που σε κάποιους ηλικιωμένους Ευρωπαίους θα ξυπνήσει  μνήμες Β Παγκοσμίου Πολέμου και Κατοχής.

Και πολύ σωστά πρότεινε η Αγιούσο πως «Πριν κλείσουμε, απαγορεύσουμε, βάλουμε λουκέτο, γιατί να μην μιλήσουμε στους πολίτες και στις διοικήσεις ως ενήλικες και να τους ζητήσουμε να συνεργαστούν βάσει σαφών κριτηρίων;».

Πολύ φοβάμαι ότι αυτό το μέτρο και άλλα όπως οι κυλιόμενες διακοπές που θα δούμε, θα γινόντουσαν ακόμη και αν δεν υπήρχε ο πόλεμος της Ουκρανίας με τη μείωση του φυσικού αερίου. Ακριβώς γιατί εξυπηρετούν την πράσινη Ατζέντα του ΟΗΕ για το 2030 και τα σχέδια όλων των ψυχικά διαταραγμένων Παγκοσμιοποιητών για τη Μεγάλη Επανεκκίνηση.

Θυμόσαστε το σποτάκι του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που έλεγε ότι δεν θα σας ανήκει τίποτα και θα είστε ευτυχισμένοι; Ήταν μάλιστα τόσο προκλητικό (αφού προπαγάνδιζε την αποστέρηση της ατομικής ιδιοκτησίας σαν απελευθέρωση) που αποσύρθηκε αφού πρώτα εισέπραξαν οι εμπνευστές του οργισμένα  σχόλια στα σόσιαλς.

Αποστέρηση της ατομκής ιδιοκτησίας και των υπαρχόντων  μας; Εκεί μας οδηγούν τα τεχνοφρηκιά της Μεγάλης Επανεκκίνησης.

Γιατί με τη συσκότιση των ευρωπαϊκών πόλεων, τις κυλιόμενες διακοπές και τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος θα δωθεί η χαριστική βολή στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και στα οικονομικά των νοικοκυριών.

Και βέβαια οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας ουσιαστικά είναι κυρώσεις κατά των ευρωπαϊκών λαών που καμία βοήθεια δεν προσφέρουν στην Ουκρανία. Αφού ουσιαστικά πλουτίζουν τον Πούτιν πολλαπλασιάζοντας τις τιμές του πετρελαίου, του φυσικού αερίου, των σιτηρών και των λιπασμάτων, του νικέλιου και άλλων πολυτίμων μετάλλων.

Επιπλέον το μέτρο της συσκότισης των ευρωπαϊκών πόλεων που θυμίζει τη συσκότιση πριν τον βομβαρδισμό, είναι και ψυχολογικός πόλεμος των παγκοσμιοποιητικών Ελίτ κατά των λαών όπως υπήρξαν και τα lockdowns. Συμβολικά  σηματοδοτεί το ΤΕΛΟΣ του δυτικού πολιτισμού και της Παλιάς Τάξης και την είσοδο στη φεουδαρχική Νέα Τάξη όπου η ελευθερία του πολίτη και η οικονομική του άνεση θυσιάζονται με πρόσχημα πότε την πανδημία, πότε την κλιματική αλλαγή και πότε τον πόλεμο. Πριν το νέο φως το σκοτάδι μιας και οι τύποι γουστάρουν και τα τελετουργικά, πριν τη Νέα Τάξη το χάος.

Στηρίζουμε λοιπόν την Ισπανίδα Τραμπ (έτσι την αποκαλουν) Ισαμπέλ-Ντίαθ Αγιούσο ακριβώς γιατί επιμένουμε ακόμη στο δυτικό πολιτισμό της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

H Aγιούσο έχει επανειλημμένα ενοχλήσει με τις θέσεις της την ορθοπολιτική πνευματική δικτατορία που βιώνουμε. Στην περίπτωση του νόμου που ψηφίστηκε για την LGBT κοινότητα σχολίασε για παράδειγμα πως «είναι προϊόν ενός τυραννικού προοδευτισμού», και πως αν περνούσε από το χέρι της θα καταργούσε κάποια άρθρα του. Οι πολυπληθείς εχθροί της, την ονομάζουν Πασιονάρια της Δεξιάς και ενοχλήθηκαν ιδιαίτερα όταν το Μάϊο του 2021 κέρδισε τις δημοτικές εκλογές στο διαμέρισμα της Μαδρίτης με 44,7% διπλασιάζοντας τη δύναμη του συντηρητικού δεξιού Λαϊκού Κόμματος.

Η Αγιoύσο χαρακτηρίσθηκε σαν Ισπανίδα Τραμπ από τους ξένους δημοσιογράφους όταν αρνήθηκε τους καταθλιπτικούς όρους του lockdown στην πόλη της.  Η Σιδηρά Κυρία της Μαδρίτης  επέτρεψε τότε στα καταστήματα, τα εστιατόρια και τα νυκτερινά κέντρα να παραμείνουν ανοικτά ώστε να προστατεύσει τις επιχειρήσεις, την εργασία και τα εισοδήματα των Μαδριλένων. Η περίπτωση της Σουηδίας αλλά και πολλών ανατολικών χωρών που νίκησαν τον Covid με έξυπνα μέτρα και χωρίς lockdowns απέδειξε πως οι καραντίνες ήταν ένα ηλίθιο, αντιδημοκρατικό και μεσαιωνικό μέτρο. Ίσως μάλιστα δεν επιβλήθηκαν για να μας προστατεύσουν από την πανδημία αλλά για να μας μάθουν να πειθαρχούμε στο φόβο όταν μας στερούν τις προσωπικές μας ελευθερίες. Εξάλλου οι ψηφιακοί Ολιγάρχες του του πλανήτη κέρδισαν εκατοντάδες δις με αφορμή τις καραντίνες. Όχι λοιπόν στο σκοτάδι τους, όχι στο φόβο, στη φτώχεια και στην τεχνολογική σκλαβιά που μας ετοιμάζουν. 

......................................................................................................

Ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος είναι τοπικός εκδότης, αρθρογράφος και συγγραφέας. Το τελευταίο του βιβλίο από τις εκδόσεις ΝΟΩΝ έχει τίτλο "Έθνος-κράτος εναντίον Παγκοσμιοποίησης-Η μητέρα των μαχών με φόντο το lockdown των κοινωνιών" και το προλόγισε ο καθηγητής Κωνσταντίνος Βέργος.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software