x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ιωάννης Μπαλτζώης για το τουρκικό γεωτρύπανο: “Εάν ακουμπήσει έδαφος εντός ελληνικής ΑΟΖ, απαντάς με στρατιωτικά μέσα”

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Για το ενδεχόμενο το προσεχές διάστημα το τουρκικό γεωτρύπανο “Αμπνουλχαμιντ Χαν” να βρεθεί σε ελληνικά χωρικά ύδατα, για τις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια και το Κόσοβο καθώς και για την αντιπαράθεση Η.Π.Α – Κίνας με αφορμή την φημολογούμενη επίσκεψη της Νάνσι Πελόζι στην Ταιβάν, μίλησε σήμερα στην εκπομπή του Focus FM “Σχολιάζοντας την επικαιρότητα” και στον Κώστα Τουτσίδη ο αντιστράτηγος ε.α Ιωάννης Μπαλτζώης.

«Στην περίπτωση που το τουρκικό γεωτρύπανο προσπαθήσει να κάνει εξόρυξη υδρογονανθράκων εντός της ελληνικής ΑΟΖ, (…) απαντάς με στρατιωτικά μέσα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλτζώης. «Όταν το γεωτρύπανο ακουμπήσει έδαφος, στο βυθό, απειλείται η εθνική μας κυριαρχία. Είναι σα να μπήκε μία δύναμη ενός λόχου, ενός τάγματος μέσα στον Έβρο. Εκεί αντιδράς. Δεν το αφήνεις έτσι. Και πώς αντιδράς; Με στρατιωτικά μέσα», σημείωσε ο ίδιος εκτιμώντας ότι πρόκειται για «ένα παιχνίδι των Τούρκων, κατά τη γνωστή τακτική, προσπαθούν να εκβιάσουν ΗΠΑ και ΝΑΤΟ».

 
 

Για τις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια και το Κόσοβο, ο κ. Μπαλτζώης υπογράμμισε ότι «οι Κοσοβάροι θέλουν κατά κάποιο τρόπο να αφομοιώσουν τους Σέρβους της περιοχής δίνοντάς τους διαβατήρια, ταυτότητες, Κοσοβάρικες πινακίδες (…) Οι Σέρβοι δεν θέλουν με τίποτα να αφομοιωθούν, διατηρούν τις σερβικές ταυτότητες κτλ. Είναι ένα θέμα το οποίο θα συνεχιστεί». Πρόσθεσε ότι «ακούστηκαν κάποιες αντιλήψεις, δεν ξέρω ποιοι ήταν πίσω από αυτές, μήπως πρέπει είπαν να αναγνωρίσουμε το Κόσοβο. Και διερωτώμαι: Πάμε να αυτοκτονήσουμε; Έχουμε το θέμα των Κατεχομένων στην Κύπρο. Αν αναγνωρίσουμε το Κόσοβο την άλλη μέρα θα αναγνωρίσει όλη η ανθρωπότητα την “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”, αυτό που θέλουν να κάνουν οι Τούρκοι» ανέφερε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του εξέφρασε έντονη ανησυχία για τις εξελίξεις στην Ταϊβάν. «Ήδη η Κίνα θα επισπεύσει, όπως φαίνεται, τις διαδικασίες ένταξης της Ταϊβάν στην Κίνα, με στρατιωτικά εννοείται μέσα. Η Αμερική έχει υποσχεθεί ότι θα αντιδράσει αν δεχτεί επίθεση και αυτό με φοβίζει πάρα πολύ. Ίσως η επίσκεψη, αν γίνει τελικά, της κυρίας Πελόζι, να είναι προάγγελος δυσμενοτάτων εξελίξεων στην περιοχή. Και μην πει κάποιος είναι μακριά η Ταϊβάν και η Κίνα. Διότι είμαστε μέλη του ΝΑΤΟ και το ΝΑΤΟ, με το νέο δόγμα, θα πάει παντού, γίνεται ο παγκόσμιος χωροφύλακας» δήλωσε ο κ. Μπαλτζώης.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software