x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ελληνοτουρκικά: Νέο κρεσέντο προκλήσεων και απειλών από την Άγκυρα για τα νησιά και τη Θράκη

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις από τη μεριά της Άγκυρας, η οποία έχει υιοθετήσει πλέον μια ακραία ρητορική κατά της Ελλάδας, η οποία περιλαμβάνει μέχρι και ευθείες απειλές.

Εχθές ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε για μία ακόμη φορά προσωπικά στον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αμφισβητώντας το καθεστώς κυριαρχίας στα νησιά του Αιγαίου, σε μια περίοδο που η ελληνοαμερικανική αμυντική συνεργασία έχει ενισχυθεί σημαντικά. Στον ίδιο εμπρηστικό τόνο κινήθηκαν όμως και οι δηλώσεις του εκπροσώπου του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Ομάρ Τσελίκ, που έκανε λόγο για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη και κατηγόρησε την Αθήνα για «πολιτικές διάκρισης».

Το παραλήρημα Ερντογάν για τα νησιά

Στο πλαίσιο της συνέντευξής του, στο δίκτυο TRT Haber, ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε αρχικά στη συμφωνία για το ξεμπλοκάρισμα των σιτηρών από την Ουκρανία και στη συνέχεια μίλησε – σε εμπρηστικό τόνο – για το γεύμα με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

 

«Είχαμε δείπνο με τον Μητσοτάκη στο αρχοντικό Vahdettin. Σε αυτό το δείπνο, του είπα: “Ας μην εμπλέξουμε ​​τρίτη χώρα στις μεταξύ μας διαβουλεύσεις”. Έχουν περάσει τρεις εβδομάδες. Έδωσε την ομιλία του στο Κογκρέσο. Από εκεί επέστρεψε στο Νταβός. Έκανε παρόμοια πράγματα» υποστήριξε ο Ερντογάν.

Προχωρώντας σε απειλές, ο Τούρκος πρόεδρος είπε τα εξής: «Σε οποιοδήποτε αρνητικό βήμα κατά της Τουρκίας, θα αντιδράσουμε».

Σε παραληρηματική διάθεση, ο Ερντογάν πρόσθεσε: «Παρακολουθώντας μια κατάσταση που είναι αντίθετη στους όρους της Συνθήκης της Λωζάνης και του Παρισιού, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί όταν έρθει η ώρα. Ο Μητσοτάκης μάλλον δεν γνωρίζει ότι η κυριαρχία νησιών του δόθηκε με την προϋπόθεση ότι θα παραμείνουν αποστρατιωτικοποιημένα. Θα μάθει»…

Τσελίκ: Να σταματήσει η Αθήνα τις «πολιτικές διάκρισης»

 

Ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν, του ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ, αναφέρθηκε με τη σειρά του στην επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας στη Θράκη.

Κάλεσε την Ελλάδα «να τερματίσει τις πολιτικές διάκρισης κατά της τουρκικής μειονότητας», όπως προκλητικά ισχυρίστηκε, επισημαίνοντας ότι «η Τουρκία θέλει την επίλυση αυτών των προβλημάτων με πολιτική αρχών και συνέπειας».

«Και πάλι, η Ελλάδα έκανε ένα λάθος βήμα. Έκλεισε τέσσερα σχολεία της τουρκικής μειονότητας. Είναι λάθος να κρατάμε αυτά τα παιδιά μακριά από την εκπαίδευση. Αυτή είναι μια πολιτική αφομοίωσης», σημείωσε ειδικότερα ο Τσελίκ και πρόσθεσε: «Για μια ακόμη φορά καλούμε την Ελλάδα να τερματίσει αυτές τις πολιτικές διάκρισης κατά της ‘τουρκικής’ μειονότητας. Η Τουρκία θέλει την επίλυση αυτών των προβλημάτων με πολιτική αρχών και συνέπειας. Αλλά δυστυχώς όταν βλέπουμε πολιτικές όπως στο τελευταίο θέμα με τον Μητσοτάκη που άλλα είπε στον πρόεδρο της δημοκρατίας μας και άλλα και στο αμερικάνικο κογκρέσο, τότε η τράπεζα της διπλωματίας καταστρέφεται από την Ελλάδα» υποστήριξε ειδικότερα ο Τσελίκ.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software