x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Χάλκινη η Γεωργιάδου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ξιφασκίας

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η Δέσποινα Γεωργιάδου χάρισε άλλη μια μεγάλη επιτυχία στην ελληνική ξιφασκίας κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στη σπάθη γυναικών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ξιφασκίας στο Κάιρο.

Μαζί με τη Δώρα Γκουντούρα το σούπερ ελληνικό δίδυμο στη σπάθη πρωταγωνίστησε σε μια ακόμα μεγάλη διοργάνωση. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά να φθάσει στο χάλκινο μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, το δεύτερο για την Ελλάδα σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, μετά το χάλκινο από την Γκουντούρα στη διοργάνωση της Βουδαπέστης το 2019.

Οι Γεωργιάδου και Γκουντούρα άρχισαν επιτυχημένα την προσπάθειά τους στο Κάιρο. Η Γεωργιάδου λόγω της υψηλής θέσης στην παγκόσμια κατάταξη (Νο4) άρχισε την προσπάθειά της από το κυρίως ταμπλό, νικώντας στον 1ο γύρο τη Νικόλ Βι από τη Σιγκαπούρη, επικρατώντας με 15-1, συνεχίζοντας στη φάση των «32». Εκεί ξεπέρασε και το εμπόδιο της Ιταλίδας Μικέλα Μπατιστόν με 15-5.

Στη φάση των «16» η Γεωργιάδου συνέχισε την τρελή πορεία της, νέα νίκη επί της Αμερικανίδας, Αν-Ελίζαμπεθ Στόουν με 15-9 και πρόκριση στην οκτάδα της διοργάνωσης. Εκεί, δεν την σταμάτησε ούτε η Ισπανίδα, Λουσία Μαρτίν-Πορτουγκές (Νο.6), η Γεωργιάδου επικράτησε με 15-12, εξασφαλίζοντας μετάλλιο, μπαίνοντας στον ημιτελικό. Όμως απέναντι στην Αννα Μπάστα από το Αζερμπαϊτζάν (Νο.1), γνώρισε την ήττα με 15-9, χάνοντας την ευκαιρία να μπει στον τελικό.

H Μπάστα ήταν αυτή που νωρίτερα είχε σταματήσει την πορεία της Δώρας Γκουντούρα, που έδωσε τις δικές της μάχες. Η Ελληνίδα γνωρίζοντας την ήττα με 15-11, καταλαμβάνοντας τελικά την 5η θέση. Η Γκουντούρα με τη σειρά της είχε νικήσει τη Βουλγάρα, Ανα Μιχαϊλοβα με 15-6, την Πολωνή, Σουζάνα Σισλάρ με 15-14 και την Ιταλίδα, Ελόιζα Πασάρο με 15-13.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software