x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ανάλυση-ΚΟΛΑΦΟΣ για Ευρώπη: «Τα ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ αερίου θα διαρκέσουν στην καλύτερη περίπτωση για έναν χειμερινό μήνα»

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Τα αποθέματα φυσικού αερίου της Ιταλίας και της Γερμανίας θα διαρκέσουν στην καλύτερη περίπτωση για έναν χειμερινό μήνα. Δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι όλα τα αποθέματα καυσίμων θα χρησιμοποιηθούν για εγχώρια κατανάλωση, προειδοποιεί ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody’s

Οι αναλυτές προειδοποιούν ότι ο στόχος της γερμανικής κυβέρνησης για μείωση της εξάρτησης από το ρωσικό αέριο στο 10% έως το 2024 θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί. Ειδικά στο πλαίσιο των αντιρωσικών κυρώσεων.

 

«Η Γερμανία επιδιώκει να μειώσει την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο. Ενώ η Γερμανία το έχει ήδη καταργήσει από το 60% το 2020 στο 35% μέχρι τα μέσα Απριλίου, η επίτευξη του στόχου του 10% σημαίνει αντικατάσταση περίπου 42 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων, κάτι που δεν θα είναι εύκολο, αν όχι αδύνατο», ανέφερε η Moody’s.

Ταυτόχρονα, το πρακτορείο επισημαίνει ότι η περαιτέρω μείωση των προμηθειών φυσικού αερίου από τη Ρωσική Ομοσπονδία θα δημιουργήσει οικονομικά και δημοσιονομικά εμπόδια και θα αυξήσει το χρέος τόσο για την Ιταλία όσο και για τη Γερμανία.

«Εάν οι παραδόσεις από τη Ρωσία δεν επαναληφθούν μετά την ολοκλήρωση της συντήρησης του αγωγού Nord Stream στα τέλη Ιουλίου, οι ήδη υψηλές τιμές ενέργειας θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο. Διάφορες αναλύσεις επιπτώσεων δείχνουν ότι ο αντίκτυπος στη γερμανική οικονομία θα είναι της τάξης του 6% του ΑΕΠ», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι διεθνείς αναλυτές.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software